reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chlopiec czy dziewczynka? Nasze przeczucia, usg, wrozby

Właśnie sprawdziłam na tej stronce co podała anetix na Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ? i wyszła mi dziewuszka a z USG mam zapewnionego SYNECZKA. Sprawdziłam też jak to było przy pierwszej ciąży i wychodzi mi równiez córcia a mam wspaniałego syneczka. Moja teściowa natomiast nie wierzy w USG i czeka na płeć do narodzin.

reklama
Mnie z tej stronki Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ? wychodzi córeczka, a chłopak już 3 razy pokazywał co ma między nóżkami - na każdym USG się wystawia, żeby czasem nikt nie przeoczył ;-)
A z pierwszym dzieckiem nie mam jak sprawdzić, bo zapłodnienie było na przełomie miesięcy i akurat z jednego miesiąca miała być dziewczynka, z drugiego chłopiec.

Mnie z tej stronki wychodzi syn i już dwukrotnie na usg mój synek postarał się żeby wszyscy dokładnie widzieli co ma między nóżkami. Nie mam więc złudzeń... BĘDZIE SYNECZEK:-)

mi z tabeli wychodzi synek , ja mam przeczucia że to jednak dziewczynka a co wykaże usg dowiem się jutro jeśli się nie wypnie pupką :) a ta tabela to wogole niewiem na jakiej podstawie jest wpisana bo co ma do tego wiek i data rozwiazania hehe

reklama
Przy tej tabelce jest zastrzeżenie,że sprawdza się jeśli mamy regularne cykle...u mnie i większości znajomych się zgadza:-)
Znalazłam jeszcze coś takiego BABY GENDER PREDICTOR TEST ale tylko kilka osób mi się zgodziło...nawet mój mąż powinien być dziewczynką a moja siostra chłopcem :-D
Może uda nam się znaleźć coś co się będzie częściej zgadzało niż nie zgadzało...szukajcie i sprawdzajmy :-) zawsze to dobra zabawa :-)
Żeby nie było mam jeszcze coś...kolor brodawek ;-)
podobno jeśli kolor otoczki i brodawki jest taki sam-będzie dziewczynka a jeśli będzie wyraźnie widać dwa kolory,a dokładniej jeśli otoczka jest brązowa a brodawka różowa-wróży to chłopca...jest to podobno związane z hormonami...
w pierwszej ciąży się sprawdziło,miałam wyraźne dwa kolory i jest chłop :-)
Pozdrawiam Was mamuśki :sorry:

Do góry