reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chlopiec czy dziewczynka? Nasze przeczucia, usg, wrozby

A ja czekam na niespodziankę.W pierwszej ciąży miałam niespodziankę- dziewczynkę, w drugiej z ciekawości zapytałam lekarza i powiedział że znowu córcia, zawsze marzyłam o dwóch córeczkach więc byłąm wniebowzięta , no i mam dwie panienki. Tym razem znowu poczekam na niespodziankę mimo że wszyscy wkoło chcą już znać płeć naszego dzidziusia dużo bardziej niż my:-)

reklama
dziekuję za gratulacje i miłe słowa dziewczynki i powielam moje pytanie :

Powiedzcie mi czy może znacie wynik badania komór bocznych mózgu u swoich maluszków bo chciałam wiedzieć jak to wygląda u innych dziewczyn. oznacza się to Vp obustronne i wynik podaje w milimetrach. Pilnie proszę o odpowiedz

Paula mi lekarz na usg nie napisał niestety wymiarów komór i nie podawał, mówił tylko że jest ok i ze istotne że są równe. A Tobie co lekarz powiedział bo widzę że się b. niepokoisz?

Paula dziewczyny coś sporo pisały o tym wczoraj.. konkretów nie było niestety... u większości z nas gin tylko coś napomniał o takich komorach ale nie wdawał się w szczegóły.. ale znalazłam na necie cos takiego:

Magdalena
asymetria komór bocznych mózgu
Jestem w 25 tygodniu ciąży, po badaniu USG lekarz powiedział,że moje dziecko ma asymetrię komór bocznych mózgu, co to oznacza ?

GINEKOLOG: kompletnie nic, (znowu o jedno zdanie za dużo badającego) proszę wykonać kontrolne USG za tydzień

Ciąża - Odpowiedzi eksperta. Ciąża, ginekolog, postępowanie, odpowiedzi eksperta

podejrzewam, że z tymi komorami to jest tak, że nic szczególnego się niedzieje nawet jeśli na badaniu widzisz jakieś nierówności...

Kolejny chlopczyk Paula GRATULACJE:-)

Zauwazylam ze bardzo czesto jest tak ze jak pierwsza sie rodzi dziewczynka to druga tez, no i z chlopcami to samo:tak: Parki sa owszem ale juz mniej...ciekawe dlaczego tak jest:-p:confused:

Oli faktycznie często tak jest :tak: To takie "prawo serii";-)
Mieszkaliśmy w domu z taty bratem (dwa mieszkania) - u nas dwie dziewczynki, a na górze dwóch synków mieli :-)
I my z mężem też chcielibyśmy taki zestawik: dwie dziewczynki albo dwóch chłpoczyków, ale co los da.... ? :-):-)
Ogólnie postanowilismy czekać do września z poznaniem płci. Przekonam się jak podglądnę moją kruszynkę najwspanialszą!!:-D

witam dziewczyny,bylam wczoraj na usg (kolejnym) i tym razem (inny lekarz) na pytanie o plec uslyszalam ze jeszcze wczesna ciaza i nie mozna na 100% stwierdzic (po za tym dziecko sie intensywnie rusza)ale on jak narazie to nie widzi nic miedzy nogami i prawdopodobnie bede miala dziewczynke ale to jeszcze nie pewne:-)

a moze ktoras z was wie co to jest...Niewielkie ognisko hipoechogeniczne w obrebie struny sciegnistej lewej komory ( serca)?
co to moze znaczyc????

Witam Dziewczyny:-) byliśmy z Mężem dwa dni temu na usg w 4D - coś niesamowitego!!!! Wszystko takie realne - Nasza kruszynka waży już 350g i co najważniejsze wszystko rozwija się prawidłowo serduszko, płucka, nerki :-) to była dla nas najwazniejsza informacja, a potem już na sam koniec dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli Córeczke - ta Kruszynka w brzuchu to nasza Paulinka! Strasznie się wstydziła, jak chcieliśmy ją dokładnie obejrzeć, zakrywała buźke rączkami i takjakby się wtulała w Mame :) - bylebyśmy tylko za dużo nie zobaczyli :)

nadulec to jest taki jakby pęcherzyk, który się wchłania u takich maluszków podobno.. one się pojawiają w różnych miejscach i często o tym słyszałam u mnie w domku.. ogółnie nie ma to żadnego wpływu podobno... chyba, że to nie to tylko nazwa jakas taka podobna.. ale jeśli tak to córcia kuzyna to miała chyba w nereczce i jest zdrowa jak ryba :)

reklama
a moze ktoras z was wie co to jest...Niewielkie ognisko hipoechogeniczne w obrebie struny sciegnistej lewej komory ( serca)?
co to moze znaczyc????
Poczytaj o tym bądz zapytaj jakiegoś lekarza. Ja się z tą nazwą spotkałam przy moich guzkach tarczycy ale oczywiście to co innego.

Do góry