reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chlopiec czy dziewczynka? Nasze przeczucia, usg, wrozby

Dziękuję bardzo:) Dziś rano miałam usg połówkowe , wszystko ok, i 'przy okazji' okazało się że dziewczynka:) Bardzo sie cieszymy, bo nie mamy dla chłopca imienia, a tak będzie Hania:)
Niestety jestem w szpitalu ze względu na bóle brzucha i chyba będzie leżenie do końca ciąży:(

reklama
Madzia przykro mi z powodu pobytu w szpitalu...ja nie wiem jakbym wytrzymała . W domu mnie nosi a co dopiero jakbym miała leżeć....Za to gratuluje córki .:)

Ja się dziś dowiedziałam, że moja kruszynka to DZIEWCZYNKA :). Jak postawię na swoim to będzie Aleksandra. Czyli moje przeczucia i wróżby się sprawdziły :).

Ninionka - nie wierze ze mdlości lub ich brak ma jakis wpływ na płeć - zwłaszcza odkąd przeczytałam, że jak masz mdłości to dziewczyna a ich brak oznacza chłopca, moja siostra nie miala mdłości a ma córeczkę, a koleżanka po wodzie leciała do kibelka a ma dwóch synów;-)
to samo z cerą i tym ze dziewczynka odbiera urodę - ani w czasie ciązy ani po niej moja siostra nie miala ni pieprzyka o syfku nie wspomne a córonia jak ta lala, inna koleżanka przy córce cera piękniutka a przy synku masakra.
Także dziewczyny jeśli chcecie jakiś znaków to najlepiej porozmawiajcie z waszymi mamami jak one przechodziły ciąże zwłaszcza jak macie tez braci, popytajcie czym sie ciąze rózniły - ale pamiętajcie też ze nie jesteście klonami swoich mam - jest też w Was trochę z taty;-)więc trzeba wziąc poprawkę na wspomnienia mamy. Każda ciąża jest inna bez względu jaki płciowo da nam wynik - oto cud i wielka niespodzianka któr dla nas przygotował Bóg. ot - niecierpliwy człowiek wszystko chce wiedzieć wczesniej;-)Oby do września - wtedy wszystkie sie dowiemy kto w naszych brzuszkach mieszkał i rósł pod serduszkiem.:tak:
Wszystkim mamom któe dzieki USG dowiedziały sie o płci serdecznie gratuluję i cieszę sie razem z Wami - weźcie prosze poprawkę że to dopiero / prawie połowa ciązy i jeszcze może się cos zmienić ;-)

inka gratulacje dziewczynka ale fajnie:-):-):-)

madzia rowniez wielkie gratulacje, przykro tylko ze bedziesz musiala w szpitalu siedziec, ale jesli dzidzius bedzie zdrowy to warto:tak:trzymaj sie kochana:happy:

Jesli chodzi o manu, to podobnie jak chyba inka zajadam sie lodami:laugh2::-p
cera przesuszona
mdlosci nadal mam :angry:

Chyba juz jest przewaga dziewczynek co wrzesnioweczki???:szok::tak:

madzia...fajnie...dziewczynki są superowe:-):tak:, szkoda tylko że leżeć musisz:-(

naprawdę dziewczynek jest więcej??

ja też nie wierze w te mdłości i nie mdłości i jedzenie oraz związek z płcią..to tylko hormony i tyle

Dziewczyny ja cały czas do brzuszka z mężem mówimy "mały odezwij się..." albo "mały kiedy zaczniesz kopać...." i ja też właśnie czuje, że to chyba będzie chłopczyk, tylko jak lekarz na USG w zerwcu powie mi że to dziewczynka to chyba oszaleje z radości :-D zresztą wogóle oszaleje z radości czy CH czy DZ :-D:-D:-D

filantropek - w sumie zgadzam się z Twoją wypowiedzią, każda ciąża jest inna, w inny sposób przechodzona, i każda z nas jest inna. Ale wiesz człowiek naczyta się i nasłucha jakiś staropolskich przesądów i głupi wierzy...
Jejku ja ja bardzo chciałabym wiedzieć co tam noszę w swoim brzuszku... a to chyba dopiero z początkiem czerwca....:-(

_oli_ - i kto wie czy Chinka nie miała racji.... :-) w sumie ja za lodami przepadam od zawsze i tera nie wiem czy mam to zaliczyć do zachcianek czy też nie, ale kiedyś wchodziły mi obojętnie czy mrożone czy z pudełka, czy włoskie, a teraz tylko włoskimi z maszyny bym się zajadała i gałkowanymi.... mniam.
Wkurzona jestem że jeszcze nie wiem jaka to płeć, a większość dziewczyn już wie - noooooo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

madzia -
trzymaj się, może nie będzie tak źle i wypuszczą Was wcześniej... np pod warunkiem leżenia plackiem w domciu :tak:

Filantropek masz rację ale to jak ninonka napisała takie przesądy w które i ja mimo wszystko jakoś wierzę.
Ja Ci ninonka wspólczuję bo ja też nie mogę się doczekać poznania płci mojego serduszka. Ja na swoje baby mówię dzidzia:) Kiedyś to był misio ale jakoś szybko przeszło na dzidzię :) Takie uniwersalne:) Na początku ciązy byłam niemal pewna że będzie chłopaczek, a taraz myślę że może być córcia:) Moze dlatego bo wrózka mi wywrózyła począcie dziecka zima i własnie jesienny znak zodiakalny i dwóch chłopców. Inne wrózby się potwierdziły zobaczymy czy ta się sprawdzi. Aż mam taki strach też z powodu tej płci bo nagadałam M że będzie chłopak bo tak czuję i On też spodziewa się chłopaka i włąsnie boję się Jego rozczarowania, wiem ze córcie tez będzie mocno kochał, ale jakoś będe się czuła głupio bo to ja móiłam będzie chłopaka, a teraz przeczucia mnie opusciły. Jutro mam nadzieję zobaczymy.

reklama
Ninonka jak ta chinnka pow mi nam ze bedzie synek to jakos jej uwierzylam i jak sie okaze ze corcia to bedzie mila niespodzianka:tak:Oby zdrowe dzieciatko bylo :happy:Kiedy masz kochana usg ???? Ja 5 maja:-)W grudniu poczeliscie dzidzie???:-pRowniez zazdroszcze tym ktore juz znaja plec!!! Wogole nie moge sie doczekac kiedy ujrze maluszka i uslysze jego bicie serdzuszka:-p:sorry::tak:Jesli chodzi o jedzenie lodow to ja teraz jem wszystkie jak leci:-p

Moja znajoma dzisiaj powiedziala mi ze bardzo zmienil mi sie nos:szok::szok::szok:ciekawe ....

Sarenka zycze bys jutro sie dowiedziala kto tam siedzi w brzucholku:tak:

Do góry