reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chlopiec czy dziewczynka? Nasze przeczucia, usg, wrozby

Z wrozb wynikal chlopak, z objawow dziewczynka, a gin pow ze raczej dziewczynka bo nic nie widzi, ale nie na sto procent i nie bierze tego na siebie hehe:rofl2:

reklama
Pewien test odnośnie płci ;)

LUSTERECZKO POWIEDZ PRZECIE...

1.

a) Brzuszek kulisty i pupa jak przed ciążą.

b) Brzuszek szpiczasty lub rozkładający się na boki, kilogramy odkładające się na pupie.

2.

a) Twarz - niewiele się zmieniła, jest różowa i bez wyprysków.

b) Twarz pełniejsza, problemy z cerą.

3.Delikatnie odciągnij wskazującym palcem dolną powiekę oka i obejrzyj dokładnie białkówki. Powinnaś dojrzeć naczynko krwionośne w kształcie litery V

a) Naczynko w prawym oku.

b) Naczynko w lewym oku.

SAMOPOCZUCIE STEREM PŁCI...

4.

a) Ciąża mija "gładko" lub z minimalnymi dolegliwościami w pierwszym trymestrze

b) Nękają Cię ciążowe dolegliwości (w pierwszym trymestrze i dłuuużej)

5.

a) Do snu układasz się na lewym boku

b) Do snu układasz się na prawym boku

APETYT NA MAŁE CO NIECO...

6.

a) Rzadkie zachcianki

b) Zachcianki nie do opanowania.

7.

a) Preferujesz kwaśne potrawy.

b) Preferujesz słodycze.

NOGA PRAWDĘ CI POWIE...

8.

a) Stopy chłode, często opuchnięte

b) Stopy ciepłe, bez opuchlizny

Jeżeli na większość pytań odpowiedziałaś:

a - chłopczyk
b - dziewczynka

(MOJE ODPOWIEDZI:

1-a (przynajmniej na razie :p )
2-a
3-b (chyba że w złym miejscu szukałam (gdzie są białkówki?)
4-a (gładko nie było, ale teraz jest OK)
5-a (zdecydowanie... na brzuszku się już nie da :( )
6- ??? (rzadko, ale nie do opanowania :) )
7- ??? jedno i drugie
8-a (niestety)

Już nie mogę się doczekac USG ... a to dopiero w maju, wtedy wreszcie dowiem się czy z dzieckiem wszystko dobrze i poznam płec :-)

Eli u mnie 6 do 2 ze bedzie DZIEWCZYNKA:tak:

Wszystkie tego typu zabawy wychodza mi na dziewczynke, a jesli np Reniferkowi sie nie sprawdza, Bershka tez miala niezgodnosc wiec pewnie 5 maja okaze sie ze bedzie jednak synek:rofl2::laugh2::-p;-)

U mnie 4 do 2 na chłopca czyli w tym się zgadza :-D
Takie wróżby to zabawa wszystko zależy od naszych organizmów, jeszcze troszeczkę i wszystkie będziemy wiedziały.;-):tak:

u mnie z wróżby chłopak wychodzi i jest chłopak

dziewczynki jak ktoś zna jeszcze płeć a nie dopisałam do listy (ślepota ciążowa i nie nadążanie za postami:-() to dajcie mi znać na priva to uzupełnię naszą listę:tak::tak::tak::tak::tak:

Mnie wyszedł chłopczyk... znajomi mówią, że na pewno chłopczyk... ja czuję, że dziewczynka, a 23 kwietnia będzie USG i wtedy zobaczymy... 100% pewności i tak będę miała jak urodzę ;)

PS. Dziś o 9:30 moja przyjaciółka urodziła prześlicznego chłopczyka :) całą ciążę wierzyła, że będzie to syn :)

Buziaki dla mojej Oleńki i Juniorka :*

reklama
no i zadam jeszcze raz pytanie :) już kiedyś pytałam ale nikt mi nie odpowiedział :zawstydzona/y:

Czy na zwykłym usg 2d też dobrze widać czy będzie chłopczyk czy dziewczynka ? Czy jakoś przy tym usg jest większa szansa na pomyłkę .... ? Wrześnióweczki znające płeć : wy robiłyście zwykłe usg czy 3d/4d ?

Do góry