reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chlopiec czy dziewczynka? Nasze przeczucia, usg, wrozby

no i zadam jeszcze raz pytanie :) już kiedyś pytałam ale nikt mi nie odpowiedział :zawstydzona/y:

Czy na zwykłym usg 2d też dobrze widać czy będzie chłopczyk czy dziewczynka ? Czy jakoś przy tym usg jest większa szansa na pomyłkę .... ? Wrześnióweczki znające płeć : wy robiłyście zwykłe usg czy 3d/4d ?

z pierwszym dzieckiem miałam usg 2d przyznam szczerze ze ja tam nic nie widziała wierzyłam w to ci mówi ginekolog,mówiła że urodzi sie chłopczyk i sie urodził.
Teraz miałam usg 3d i w 16 tygodniu juz wiedziałam ze chłopak kolejny sie szykuje a z reszta na tym 3d sama widziałam pitolka bo ładnie wszystko widac:-)

reklama
A mi ginekolog wczoraj pow,ze to nie prawda ze w 4d lepiej mozna rozpoznac plec i kiedy szukal plci u nas to bardziej na 2d... a tyle sie naczytalam,ze w 4d lepiej. Powiedzial,ze to zalezy od wielkosci ciazy... u mnie bylo za wczesniej troszke :)

widać w 2d widać. Tak naprawdę to zależy od zdolności lekarza. Specjaliści w USG nie mają z tym żadnych problemów a ja widziałam i na 2 d i na 3d:tak::tak:

Od 3 nocy śni mi się USG i za każdy razem dowiadujemy się że w brzuszku rośnie chłopczyk, podobno śni się na odwrót tego co będzie w rzeczywistości, ale ja od samego początku mam przeczucie, że będzie synuś.
30 kwietnia mam USG, więc mam nadzieję, że się okaże czy moje sny się sprawdzą:tak:
Będzie to USG połówkowe a ja będę 22 t i 1 d ciąży, a podobno połówkowe robi się od 18 do 22 tc. czy nie będzie to za późno jak na połówkowe??

jeśli o mnie chodzi to przez cały czas myślałam że będzie chłopiec ale od tygodnia mam jakies dziwne przeczucie ze może to dziewczynka, no i oczywiscie co dzień wydaje mi się inaczej, a co bym chciała to sama nie wiem, niech bedzie zdrowe moje dziecię a płeć przeciez jest nie istotna, przynajmniej dla mnie i męża.
Jesli chodzi o połówkowe, to mój lekarz w zeszłym tygodniu też w ogóle nic nie sugerował, kiedy i co bedziemy robili i też sie trochę martwię bo chciałabym się już wiedzieć

Od 3 nocy śni mi się USG i za każdy razem dowiadujemy się że w brzuszku rośnie chłopczyk, podobno śni się na odwrót tego co będzie w rzeczywistości, ale ja od samego początku mam przeczucie, że będzie synuś.
30 kwietnia mam USG, więc mam nadzieję, że się okaże czy moje sny się sprawdzą:tak:
Tez tak mialam ! Doslownie, a idac na usg nagle mnie olsnilo,ze moze to dziewczynka... i pitolka widac n ie bylo.. ale ponoc to moze byc za wczesnie.. a mamy ponoc wiedza co nosza pod serduszkiem :rofl2:

Princi mamy ponic wiedza kogo nosza pod serduszkiem a ja jakos zmieniam zdanie bardzo czesto podobnie jak jot79, w glebi serca jednak czuje coreczke, a cos podpowiada mi synka:tak::-DNajwazniejsze ze wyniki sa ok a do 5 maja juz tuz tuz:rofl2:

Jesli chodzi o sen to ja mialam jakis tydzien temu taki sen, ze jestem u lekarza, robi mi usg ale mowi ze nie moze nam powiedziec kto tam siedzi:-pM sie go wypytywal ja tez i w koncu sie i tak nie wiedzielismy:laugh2:Ale sny sa podobno odwrotnie wiec mam nadzieje ze sie na polowkowym dowiemy:tak:

Witam!
Chciałam się publicznie pochwalić, że spodziewam się DZIEWCZYNKI :tak::laugh2:...
hehe czyli pierwszy raz w życiu miałabym jakieś przeczucia, no i rzeczywiście nie wyglądam tak pięknie jakbym chciała:eek::baffled: i objadam się owocami i nabiałem w każdej postaci:-D:-D

reklama
Do góry