reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chce być piękna...i zrelaksowana!!!

a ja szukam fryzjera :(

jeszcze mi żaden nie podpasował, choć ten ostatni był najfajniejszy ale za drogi :(

pewnie wina leży po mojej stronie - bo to trzeba sie jakoś tam zaakceptować, a tu isę chce by cudo ze mnie zrobili :p

co do wyjazdów - jak widać ja mam problem by wyjechać do Wrocka odległego raptem o 400km - nie kusi mnie by poznawać zwyczaje tak mocno żadnego innego miejsca, ja mogę zwiedzać (choć w sumie zwiedzałam tylko PL- jest tak piękna że póki nie zobaczę czego się da w PL, to nie będę jeździć za granicę, chyba że w górach) ale wyjazd to dla mnie tragedia.
a otwartość na nowości - tak owszem, jak kto lubi, ale zdrowie to co innego, tu nie eksperymentuję, a zmiana (dość radykalna) sposobu leczenia, czy prowadzenia ciąży to już dla mnie eksperyment, bo czy na pewno tam wiedzą lepiej

ale u innych też nie widzę takiego entuzjazmu przy zmianach, nawet w naszej małej PL - ile emocji wzbudzały witaminki, usg, czy działanie farby na włosy i ciążę - czasami jedno miasto a 10 opinii lekarskich (już nie mówiąc o naszych odczuciach)

reklama
Co farbowania włosów w ciązy ....to moj fryzjer....odradzał....z racji że farby przenikaja ...i to sa raczej szkodliwe zwiazki dla rozwijającej się dzidzi.:tak::tak::-D:-D:-D

Kinga - niniejszym zostałas przegłosowana - nie wolno ci farbować włosów... póki co :no:...
zafarbujesz na święta :tak:

Maggusia dawaj foty:tak:

Kinga ale tylko podcinasz czy też farbujesz?

Mi tez przydałby sie fryzjer, ale mam tak geste włosy że nie mam pomysłu co z nimi zrobić, rozpuszczone odpadaja bo włażą mi wszędzie:wściekła/y:.
a wogóle to ostatnio wyłażą garściami:shocked2:, chociaz kupiłam sobie szampon przeciw wypadaniu włosów i widze lekka poprawę

Lolcia pokaze tylko zrobie focie:happy2:
Co do wypadania wlosow ja radze ci tak jak i moja fryzjerka co mnie scinala i moja mama ktora jest fryzjerka ale z racji ze jej tutaj nie ma musialam znalesc inna ktora zaopiekuje sie moimi wloskami radza szampony i odzywki z salonow profesjonalnych:tak:i rzeczywiscie zcasem lepiej zainwestowac w takie specyfiki bo duzo daja:-)

KingaP ja tez odradzam farbowania na poczatku poczekaj jeszcze troszke;-)

I tak pójdę :-D:-D Każę kłaść PASEMKA tak, żeby farba nie dotykała skóry głowy :tak:

Dziewczyny, ja całą poprzednią ciążę nie farbowałam włosów, bo wysłuchałam litanii mojej mamy, teściowej jak to niezdrowo. Czułam się niefajnie patrząc na swoje odbicie w lustrze. Nie chce powtórki z rozrywki, chcę czuć się atrakcyjnie :tak:

a
co do wyjazdów - jak widać ja mam problem by wyjechać do Wrocka odległego raptem o 400km - nie kusi mnie by poznawać zwyczaje tak mocno żadnego innego miejsca, ja mogę zwiedzać (choć w sumie zwiedzałam tylko PL- jest tak piękna że póki nie zobaczę czego się da w PL, to nie będę jeździć za granicę, chyba że w górach) ale wyjazd to dla mnie tragedia.
a otwartość na nowości - tak owszem, jak kto lubi, ale zdrowie to co innego, tu nie eksperymentuję, a zmiana (dość radykalna) sposobu leczenia, czy prowadzenia ciąży to już dla mnie eksperyment, bo czy na pewno tam wiedzą lepiej

ale u innych też nie widzę takiego entuzjazmu przy zmianach, nawet w naszej małej PL - ile emocji wzbudzały witaminki, usg, czy działanie farby na włosy i ciążę - czasami jedno miasto a 10 opinii lekarskich (już nie mówiąc o naszych odczuciach)
Alez Azik nikt nie mowi, ze Polska jest brzydka! Ja wraz z mezem zwiedzamy jak czesto sie da i on rowniez jest Nia zachwycony. Ale zwiedzamy tez inne kraje, bo mysle, ze sa tego warte i rownie piekne (kazdy na swoj sposob). :tak:
I zapewniam Cie, ze ze zdrowiem nie eksperymentuje! I zadnej zmiany w prowadzeniu ciazy nie doswiadczylam, bo cala ciaze bylam w Irlandii;-)
Moja kochana mama ma 64 lata i kobieta swoje widziala i przezyla. Byla u mnie druga polowe ciazy i pierwszy miesiac zycia Elli. Byla zachwycona i opieka w czasie i po ciazy! Fakt jest taki, ze mi jest po prostu latwiej bo moj maz jest "tutejszy" i mam, ze tak powiem, przetarte szlaki:-D:-D Pewnie dziewczynom, ktore zaczynaja od "zera" jest trudniej.
Nie chodzi o to, ze upieram sie, ze Irlandia jest "fajniejsza" moje doswiadczenia po prostu mowia same za siebie!:tak:

Kinga- najważniejsze jest Twoje samopoczucie ...abyś czuła się atrakcyjną kobietą...:tak::tak::tak::-D:-D:-D..jesli to ma poprawić Ci nastrój :tak::tak:

reklama
Do góry