reklama
Loree
Fanka BB :)
Witam.
Interesuje mnie jak długo czekałyście po cc z decyzją o drugim dziecku? Wszyscy lekarze których o to pytałam mówili,że 2 lata. Ostatni powiedział,że trzeba odczekać 3 lata. Teraz mam mętlik w głowie, dlatego proszę o opinie. Liczę na odpowiedź dziewczyn, które mają już drugie dziecko lub są w ciąży. Czy wszystko jest ok i nie odczuwacie żadnych dolegliwości? Nie chcę żeby były jakiekolwiek problemy z moją drugą ciążą, więc jeśli trzeba to poczekam aż minie 3 lata. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Interesuje mnie jak długo czekałyście po cc z decyzją o drugim dziecku? Wszyscy lekarze których o to pytałam mówili,że 2 lata. Ostatni powiedział,że trzeba odczekać 3 lata. Teraz mam mętlik w głowie, dlatego proszę o opinie. Liczę na odpowiedź dziewczyn, które mają już drugie dziecko lub są w ciąży. Czy wszystko jest ok i nie odczuwacie żadnych dolegliwości? Nie chcę żeby były jakiekolwiek problemy z moją drugą ciążą, więc jeśli trzeba to poczekam aż minie 3 lata. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Antylopka
Potrojna mamuska
cena to chyba jakaś pomyłka, bo NFZ płaci za cesarkę 1100zł, więc nie wierzę, że prywatne kliniki wyceniają niżej. Upewnij się lepiej albo od razu dopisz zera na końcu;-)
ania98765
Witaj. Ja miałam cesarkę i po 1,5 roku zaszłam w ciążę. Właśnie jeste w ciąży to dopiero początek, na razie żadnych dolegliwości nie mam, mam nadzieję że żadnych też nie będzie. Ale moja przyjaciółka miała też cesarkę, urodziła w styczniu a w lipcu czyli pół roku później, znowu zaszła w ciążę i znów miała cesarkę. Przez całą ciążę dobrze się czuła, nic jej nie było. Lepiej czuła się z drugim dzieckiem niż z pierwszym.
Loree
Dzięki za odpowiedź. Ja myslę,że już mogę myśleć o drugim dziecku ( pierwsze ma 2,5 roku) , ale lekarz zaskoczył mnie że lepiej odczekać 3 . Nie chciałabym mieć żadnych problemów w ciąży, dlatego się waham. Ale jak piszesz,że koleżanka po pół roku zaszła w ciążę i było ok, to myślę,że lekarz przesadzał z tymi 3 latami.
ania98765
Koleżanka strasznie się bała, bo pól roku to w sumie niewiele...ale lekarz powiedział jej, że wszystko jest w porządku, że macica zrosła się i raczej nie będzie problemów i faktycznie nie było. Ona bardzo dobrze wspomina tą ciążę. 2,5 roku to już sporo, myślę że nie powinnaś mieć problemów.
Elżbietka
mother of two sons&angel
ja co prawda jeszcze nie zaciązyłam po cesarce, ale dl amnei lekarz powiedział, ze tak naprawde w ciaże można zajsc jak ginekolog prowadzący uzna połóg za zakończony. z tym zę jesli kobieta chciałąby spróbowac urodzić naturalnie, to trzeba odczekać min 1 rok (tzn rok po cesarce możńa zajsc już w ciąże i możńa próbować rodzić naturalnie, o ile nei ma innych przeciwskazań medycznych)
reklama
Loree - mi lekarz wspominal o 2 latach przerwy pomiedzy dwoma porodami.
u mnie w sumie bedzie tej przerwy 4 lata i... poczatek ciazy znosilam lepiej niz poprzednio, potem mniej wiecej w tym samaym czasie dostalam przedwczesnych skurczy i w ogole zaczyna sie powtarzac scenariusz sprzed 4 lat...
nowe jest to ze brzuch teraz mam zupelnie inaczej - bardzo nisko - nie moge siedziec na niczym co siedzisko ma nizej niz moje kolana - brzuch mi na nich lezy i....boli mnie blizna po cesarce :-(
w czwartek ide do lekarza i zobaczymy co on na to powie...
u mnie w sumie bedzie tej przerwy 4 lata i... poczatek ciazy znosilam lepiej niz poprzednio, potem mniej wiecej w tym samaym czasie dostalam przedwczesnych skurczy i w ogole zaczyna sie powtarzac scenariusz sprzed 4 lat...
nowe jest to ze brzuch teraz mam zupelnie inaczej - bardzo nisko - nie moge siedziec na niczym co siedzisko ma nizej niz moje kolana - brzuch mi na nich lezy i....boli mnie blizna po cesarce :-(
w czwartek ide do lekarza i zobaczymy co on na to powie...