reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cesarskie cięcie! i wszystko co z nim związane

Bo jak masz skłonności do rozstepów to i tak się zrobią. ja mialam mini brzuch przytyłam tylko 7 kg a i tak się dwa zrobily. jest taka smierdząca maść cebion do kupienia w aptece stosuje sie ją na blizny i działa a nie kosztuje dużo.
(działa tzn rozstepy bledną nie znikają)

reklama
kochana, po cc (też miałam ) ćwieczenia możesz wykonywać po ok 6 mcach. Lekkie nienapinające mięśni brzucha wcześniej. Co do zaparć, stosuj to co Ci poradziła Karolina, a jeśli chodzi o przemianę materii to musisz zacząć jeść regularnie, tj ok 5 posiłków dziennie, śniadanie, obiad , kolację do tego deser i podwieczorek. Dietka jak dla cukrzyków jest super, tyle że bez przesady dbania o cukier. Ciemne pieczywko, serki, owoce i warzywa. spacerki z dzieckiem i zabawa w domu i spalisz nadmiar ciałka.

Ja tez smarowałam sie od sameo poczatku i do 30 tc bylo ok , a potem dopiero pojawily sie rozstepy na brzuchu, boczkach, pod udami . Byłam u kosmetyczki , chciałam zeby cos mi poleciła. Z tej racji , ze jest moja znajoma to powiedziała , ze nie bedzie mnie oszukiwac i naciagac- u mnie tylko laser wchodzi w gre. Nie wiem jak duze Ty masz.

Cebion? tego nie probowąłm. Moze sie uda :) No scar tez dobry niby , drogi , u mnie nie zadziałał

Kakakarolina przejdę się do apteki i zapytam, i wiem że nie znikną:-( Niestety całkiem pozbędę się jedynie zabiegiem, a na to mnie nie stać... może kiedyś? Teraz powalczę z nimi aby chociaż mniej było je widać.

Martolinka na udach mam dużo i grube, fioletowe jeszcze... na brzuchu mam takie siateczki, rozstępy małe i krótkie ale dużo ich jest:( U mnie pewnie też tylko laser, ale jak pisałam nie mam na to pieniędzy:(

Z ciekawości weszłam na cennik zabiegów laserowych na rozstępy:
Brzuch - 1800-2800 zł
Uda - 2000-3000 zł

Masakra;O

A moja mała właśnie się śmieje w głos;p pewnie ze mnie że mama taka narwana:

Ostatnia edycja:
Ja wyszłam po 4 dniach po cesarce a przez 2 tyg mogłam spać tylko na plecach bo na boku ciągnęły mnie szwy. Potem zaczęło się sączyć osocze z krwią a po miesiącu wyszedł mi kawałek szwu na wierzch :szok: Na dodatek jeździłam do dziecka do szpitala do innego miasta 80km w jedna stronę pociągami autobusami. Wyłam z bólu ale co poradzić. W ciąży przytyłam 16 kg, cesarka nieplanowana dla ratowania życia dziecka i co? Brzuch jakbym była w ciąży, niewiele jadam, jak jeździłam do szpitala to żyłam powietrzem, nerwy swoje zrobiły i nic nie mogłam przełknąć. Teraz zjadam tylko obiad jak mam czas, z wypróżnianiem nie mam problemów bo nawet 3 razy dziennie i nie spada mi nic. Cały dzień na nogach w ruchu, to chyba wina przemiany materii. Ćwiczenia niewskazane, najlepiej do roku, tak słyszałam. Pasa nie mogłam nosić bo sączyło się długo zarastała mi rana. Poza tym boję się odparzeń zwłaszcza teraz latem. W herbatki nie wierzę, tylko zbilansowana dieta, dużo owoców warzyw teraz jest sezon na to wszystko, ciemne pieczywo, ryż, chude mięsko. U mnie niewykonalne, raz brak czasu, dwa trzech chłopa w domu i pod nich teściowa gotuje obiady. Mnie najszybciej ubywało w pracy, myślę, że jak wróce do tego kołchozu to mi kg szybko spadną ;-)

Na rozstępy to tylko laser ;)
Nie ma cudownego kremu na rynku pomimo XXI wieku ... który im zaradzi ;)

Tylko nie piszcie mi o cudownych właściwościach No-Scar ;)

dziewczyny ta maść to cepan (cebion to witaminy dla dzieci przejęzyczyło mi się) i kosztuje góra 15 zl po prostu blizny stają sie jaśniejsze i mniej widoczne po długim stosowaniu oczywiście.:)

reklama
No jak tylko mogłam leżeć na boku a tak lubię :sorry2: to jakieś 3 tyg po już zaliczyliśmy 1 raz ;-) Wcześniej wizyta u gina i wszystko było ok, żadnego stanu zapalnego, nic. Niby powinno się poczekać 6 tyg, ale my tak delikatnie zaczęliśmy wcześniej. Czytałam tu na forum, większość dziewczyn po cc zaczynały jeszcze w połogu :-)

Teraz nie mamy czasu:( każda wolna chwila wypełniona snem

Do góry