reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cesarskie cięcie! i wszystko co z nim związane

Bo jak masz skłonności do rozstepów to i tak się zrobią. ja mialam mini brzuch przytyłam tylko 7 kg a i tak się dwa zrobily. jest taka smierdząca maść cebion do kupienia w aptece stosuje sie ją na blizny i działa a nie kosztuje dużo.
(działa tzn rozstepy bledną nie znikają)

reklama
kochana, po cc (też miałam ) ćwieczenia możesz wykonywać po ok 6 mcach. Lekkie nienapinające mięśni brzucha wcześniej. Co do zaparć, stosuj to co Ci poradziła Karolina, a jeśli chodzi o przemianę materii to musisz zacząć jeść regularnie, tj ok 5 posiłków dziennie, śniadanie, obiad , kolację do tego deser i podwieczorek. Dietka jak dla cukrzyków jest super, tyle że bez przesady dbania o cukier. Ciemne pieczywko, serki, owoce i warzywa. spacerki z dzieckiem i zabawa w domu i spalisz nadmiar ciałka.

Ja tez smarowałam sie od sameo poczatku i do 30 tc bylo ok , a potem dopiero pojawily sie rozstepy na brzuchu, boczkach, pod udami . Byłam u kosmetyczki , chciałam zeby cos mi poleciła. Z tej racji , ze jest moja znajoma to powiedziała , ze nie bedzie mnie oszukiwac i naciagac- u mnie tylko laser wchodzi w gre. Nie wiem jak duze Ty masz.

Cebion? tego nie probowąłm. Moze sie uda :) No scar tez dobry niby , drogi , u mnie nie zadziałał

Kakakarolina przejdę się do apteki i zapytam, i wiem że nie znikną:-( Niestety całkiem pozbędę się jedynie zabiegiem, a na to mnie nie stać... może kiedyś? Teraz powalczę z nimi aby chociaż mniej było je widać.

Martolinka na udach mam dużo i grube, fioletowe jeszcze... na brzuchu mam takie siateczki, rozstępy małe i krótkie ale dużo ich jest:( U mnie pewnie też tylko laser, ale jak pisałam nie mam na to pieniędzy:(

Z ciekawości weszłam na cennik zabiegów laserowych na rozstępy:
Brzuch - 1800-2800 zł
Uda - 2000-3000 zł

Masakra;O

A moja mała właśnie się śmieje w głos;p pewnie ze mnie że mama taka narwana:

Ostatnia edycja:
Ja wyszłam po 4 dniach po cesarce a przez 2 tyg mogłam spać tylko na plecach bo na boku ciągnęły mnie szwy. Potem zaczęło się sączyć osocze z krwią a po miesiącu wyszedł mi kawałek szwu na wierzch :szok: Na dodatek jeździłam do dziecka do szpitala do innego miasta 80km w jedna stronę pociągami autobusami. Wyłam z bólu ale co poradzić. W ciąży przytyłam 16 kg, cesarka nieplanowana dla ratowania życia dziecka i co? Brzuch jakbym była w ciąży, niewiele jadam, jak jeździłam do szpitala to żyłam powietrzem, nerwy swoje zrobiły i nic nie mogłam przełknąć. Teraz zjadam tylko obiad jak mam czas, z wypróżnianiem nie mam problemów bo nawet 3 razy dziennie i nie spada mi nic. Cały dzień na nogach w ruchu, to chyba wina przemiany materii. Ćwiczenia niewskazane, najlepiej do roku, tak słyszałam. Pasa nie mogłam nosić bo sączyło się długo zarastała mi rana. Poza tym boję się odparzeń zwłaszcza teraz latem. W herbatki nie wierzę, tylko zbilansowana dieta, dużo owoców warzyw teraz jest sezon na to wszystko, ciemne pieczywo, ryż, chude mięsko. U mnie niewykonalne, raz brak czasu, dwa trzech chłopa w domu i pod nich teściowa gotuje obiady. Mnie najszybciej ubywało w pracy, myślę, że jak wróce do tego kołchozu to mi kg szybko spadną ;-)

Na rozstępy to tylko laser ;)
Nie ma cudownego kremu na rynku pomimo XXI wieku ... który im zaradzi ;)

Tylko nie piszcie mi o cudownych właściwościach No-Scar ;)

dziewczyny ta maść to cepan (cebion to witaminy dla dzieci przejęzyczyło mi się) i kosztuje góra 15 zl po prostu blizny stają sie jaśniejsze i mniej widoczne po długim stosowaniu oczywiście.:)

reklama
No jak tylko mogłam leżeć na boku a tak lubię :sorry2: to jakieś 3 tyg po już zaliczyliśmy 1 raz ;-) Wcześniej wizyta u gina i wszystko było ok, żadnego stanu zapalnego, nic. Niby powinno się poczekać 6 tyg, ale my tak delikatnie zaczęliśmy wcześniej. Czytałam tu na forum, większość dziewczyn po cc zaczynały jeszcze w połogu :-)

Teraz nie mamy czasu:( każda wolna chwila wypełniona snem

Do góry