To ciekawe co piszesz bo moj lekarz na dzien dobry mi powiedział ze tak bedzie bezpieczniej,bo gdyby w czasie porodu cos sie zaczeło dziac to moze byc za pozno.No ale zobaczymy,jeszcze pół roku,wiec wszystko przedemna.Własciwie to mi jest bez roznicy jak bede rodzic;-),byle zdrowe dziecko urodzic.
reklama
aniutka__
Aktywna w BB
Witam!
Jestem 6 dni po cesarskim cięciu i nadal nie mam pokarmu w piersiach. Codziennie używam laktatora i pojawiają się tylko kropelki mleka. Czy któraś z Was miała taki problem? Jak sobie z nim poradzić?
Jestem 6 dni po cesarskim cięciu i nadal nie mam pokarmu w piersiach. Codziennie używam laktatora i pojawiają się tylko kropelki mleka. Czy któraś z Was miała taki problem? Jak sobie z nim poradzić?
Hej spokojnie. Lada dzień dostaniesz. Tylko dostawiaj dziecko co chwile. Przytulaj i noś. Laktator to nie to samo co buzia dziecka. Ja też po laktatorze nie miałam wogóle, dopiero jak mój mały zaczął ssać to poleciał mi za kilka godzin imiałąm go bardzo dużo
aniutka__
Aktywna w BB
tylko, że mój maluszek będzie jeszcze 3 dni w szpitalu i nie mogę go narazie dostawiać choć bardzo bym chciała
lolkak
Październikowa Mama Mai
Mnie tez czeka prawdopodobnie cc albo przynajmniej znieczulenie zewnatrz oponowe,zewzgledu na problemy z sercem..To moja pierwsza ciaza wiec moze ktoras z Was mi poradzi,co i jak,czy trzeba jakos inaczej sie przygotowac przed albo po,jakies zalecenia?A moze ktoras tez miała cc z powodu chorego serca? A jeszcze jedno czy w takim wypadku ma sens chodzenie do szkoły rodzenia?
Zdecydowanie polecam SR. Nawet jeśli nie będziesz mogła ćwiczyć (chociaż są to takie ćwiczenia, że nawet z chorym sercem nie będzie przeciwwskazań) to posłuchasz ciekawych wykładów no i przetrzesz szlaki w pielęgnacji noworodka;-)
Czy jeśli miałam 3 USG w 32tyg i mała jest w poł. miednicowym to dostanę póżniej skierowanie na jeszcze jedno USG, żeby potwierdzić ew. CC? Czy to zrobią w szpitalu np w dniu kiedy mam termin?
beata26
szczęśliwa mamusia :)
mi zrobili usg ostatnie 2 tyg przed terminem cc i nadal mała mialam pośladkowo ułożoną. Przed porodem już nic nie robili.
marysia868
mama Macieja
ja też po cesarce nie miałam pokarmu przez pierwsze dni, a mój maluszek leżał w szpitalu beze mnie , ale pokarm odiągałam codziennie po 10 min co 4 godziny, a póżniej dostawiałam maluszka często i było ok . Pamiętaj że musisz sie wyiszyć przed karmieniem i by pozytywnie nastawiona bo wszystko zaczyna sie od pozytywnych myśli. Wstawaj w nocy i odciągaj między 3 a 4 w nocy jest najwięcej pokarmu, i najłatwiej pobudzić laktacje
Zapewni wiele z was zastanawia się co może zrobić aby szybciej dojść do siebie po cesarskim cięciu, i ja należę do takich osób.
Cięcie miałam nieplanowane więc w ogóle nie wiem co mogę zrobić aby szybciej wrócić do formy a niestety mój brzuch wygląda jakbym była w 5 mc a dodatkowe kilogramy ani drgają, od tygodnia waga stoi w miejsc mimo iż praktycznie nic nie jadam, chodzę 2 razy dziennie na dwu godzinne spacery i nie sypiam w nocy:-( Po porodzie SN miałam zamiar po prostu iść na fitness i biegać sobie z 2 razy w tygodniu, ale jak widać los pokrzyżował moje plany. Tak więc mam kilka pytań
1. Kiedy można zacząć ćwiczyć po cesarce, i jakie mogą to być ćwiczenia?
2. Kiedy można założyć pas poporodowy?
3. Coś na lepsze trawienie? Na kibelku bywam raz na 3 dni i jest to bolesne doświadczenie
4. Kiedy można pić herbatkę z serii "slim"?
Cięcie miałam nieplanowane więc w ogóle nie wiem co mogę zrobić aby szybciej wrócić do formy a niestety mój brzuch wygląda jakbym była w 5 mc a dodatkowe kilogramy ani drgają, od tygodnia waga stoi w miejsc mimo iż praktycznie nic nie jadam, chodzę 2 razy dziennie na dwu godzinne spacery i nie sypiam w nocy:-( Po porodzie SN miałam zamiar po prostu iść na fitness i biegać sobie z 2 razy w tygodniu, ale jak widać los pokrzyżował moje plany. Tak więc mam kilka pytań
1. Kiedy można zacząć ćwiczyć po cesarce, i jakie mogą to być ćwiczenia?
2. Kiedy można założyć pas poporodowy?
3. Coś na lepsze trawienie? Na kibelku bywam raz na 3 dni i jest to bolesne doświadczenie
4. Kiedy można pić herbatkę z serii "slim"?
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Ja rowniez miałam nieplanowane cc , ale karmienie pirsia pomoglo miz rzucic moje nadprogramowe kilogramy. Niestety została wiszaca skorka i raczej juz nic z tym nie zrobie.
1.Mi lekarz pozwolił isc na fitness po 6 mscach po cc
2. Co do pasa to słyszałam , ze to jedna wilka lipa . Ale sama nie probowałam.
3.Nie miałam takiego problemu , oprocz nieprzyjemnego siusiania po cewnikowaniu, ale po ok.2 tyg.Mineło.
4. Ja karmiłam wiec odpada poza tym nie bardzow wierze w skutecznosc . To taki "pic na wode ".
Powodzenia
1.Mi lekarz pozwolił isc na fitness po 6 mscach po cc
2. Co do pasa to słyszałam , ze to jedna wilka lipa . Ale sama nie probowałam.
3.Nie miałam takiego problemu , oprocz nieprzyjemnego siusiania po cewnikowaniu, ale po ok.2 tyg.Mineło.
4. Ja karmiłam wiec odpada poza tym nie bardzow wierze w skutecznosc . To taki "pic na wode ".
Powodzenia
reklama
Martolinka ja niestety nie karmię, na początku w ogóle nie miałam pokarmu a po 7 dniach dostałam takiego nawału że niemalże w godzinę zrobił mi się zastój i musiałam zacząć brać tabletki na spalanie pokarmu