reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cesarskie cięcie! i wszystko co z nim związane

Misslena ma to swoje dobra strony . Mozesz pomyslec o odchudzaniu. Ja na Twoim miejscu poczekałąbym do ok.miesiaca po porodzie. Trzeba dac organizmowi troche czasu . Oczywiscie nie mowie o jakiejs radykalnej diecie. Pewnie teraz jak Nikola jest taka mała to ostatnia rzecz o jakiej marzysz to jedzenie.. przynajmniej ja tak miałam na poczatku

reklama
Martolinka Ja właśnie w ogóle nie mam apetytu, jem sobie rano jakąś kromeczkę, potem na obiad np troszkę zupki i na kolację kromkę, i to tyle, do tego piję tylko wodę mineralną i nic! Waga stoi w miejscu:( Zauważyłam że ma słabą przemianę materii i słabe trawienie, dlatego pytałam się co zrobić żeby to poprawić.

1) Po 6 miesiącach ... no chyba, że chcesz by się szwy porozłaziły.
2) j/w -tylko czy jest skuteczny ?
3) Colon C, Verdin Cpmplexx + cała gama innych - wystarczy wizyta w aptece.
4) Niestety nie odpowiem, gdyż nie miałam potrzeby zrzucania kg, przy karmieniu piersią chudłam ''mimochodem''

P.S. też jestem po CC.
U mnie najgorszy był ból, i przepuklina.

NeSSi wiem że w aptece coś by mi polecili ale wiesz jak jest, wolę się zapytać kogoś o coś sprawdzonego niż bawić się w królika doświadczalnego, a często zdarza się tak że w aptece wciskają to co im nie schodzi... Co do pasa to słyszałam że może nie daje cudów ale niby pomaga, co mi szkodzi spróbować? I tak nie będzie gorzej z moim brzuchem niż jest:(

Dobry aptekarz umie doradzić ... zresztą idziesz jak mniemam niedługo do gina na kontrolę, możesz zapytać ...

misslena ty strasznie niecierpiwa jesteś widzę po postach:) Po pierwsze zero odchudzania w połogu czyli przez 6 tygodni. Ciąża i poród dla organizmu jest jak wejście na everest trzeba dać mu czas na regenerację . Po porodzie naturalnym pozwolono mi ćwiczyć po 6 miesiącach wcześniej macica mogłaby opaść i problem gotowy. oczywiście ćwiczenia mięśni można wykonywać wcześniej ale żaden fitness. Koleżance po cesarce lekarz pozwolił chodzić na fitness po roku:) Ja mogłam po 6 tygodniu robić brzuszki ale po cesarce to na pewno odpada. Nie możesz żadnych podskoków wykonywać. generalnie po 6 tygodniu idziesz do lekarza i wtedy się zapytaj co możesz robić. Może na basen Ci pozwoli albo rower:)

herbatkę slim pewnie możesz pic już teraz jako placebo, gdyby ona działała to nie byłoby grubych ludzi na świecie ale nie szkodzi i jak poprawie samopoczucie to pij.:)

A na trawienie radzę diete najpierw poprawić. jeść otręby z maślanką. mnóstwo śliwek już są dobre. (Ja jadłam paczkę suszonych dziennie) ciemny chleb i rewelacyjne są kompoty z jablek tylko trzeba te wszystkie jabłka ugotowane zjeść.:) A w aptece jakąś xenne doraźnie kupić i będzie ok.

kakakarolina hehe, jestem niecierpliwa bo przed ciążą wyglądałam tak jak chciałam a teraz w lustro patrzeć nie mogę:(
Diety nie stosuję, jem kiedy jestem głodna, a skoro nie jestem to jem mało:( Teraz właśnie też wcinam bułeczkę z serkiem;]
Ja myślałam o czymś takim właśnie jak rower albo bieganie, mam rowerek stacjonarny więc mogłabym ćwiczyć w domu, ale poczekam z tym do wizyty u lekarza bo nie chcę sobie problemów narobić, po co potem cierpieć jeszcze bardziej.

Z tą herbatką to tak żeby nieco pobudzić to trawienie, wiem że po nim niby szybciej się trawi itd, koleżance pomaga to może mi też pomoże:p

Co do śliwek to tylko świeże ruszę, suszonych nie przełknę:( Co do reszty to zacznę jeść i ciemny chleb, kupię otręby i ugotuję kompot:) I zjem te jabłka;p

Poczekaj jeszcze troszkę i będziesz wyglądać jak przed ciążą. daj sobie te 6 tygodni (tyle czasu potrzebuje np macica aby wrócić do rozmiaru sprzed ciąży) potem pojeździsz na rowerku. Bieganie odpada.:) herbatkę pij a po otrębach z maślanką i śliwkach na deser musi Cię ruszyć. Powodzenia
(ach i nie patrz na razie w lustro tylko na Nikolę to Ci będzie lepiej)

Na razie odpusc sobie cwiczenia. Moj lekarz powiedział , ze teraz sie cc lekcewazy. Kidys kobiety tydzien albo dluzej lezaly , a teraz wypuszcza sie je jak najszczybciej (ja rodziłąm w czwartek po poludniu a w sobote rano do domu). Przeciez to jest operacja.
Uwierz , ze jeszcze Ci spadnie , jestes dopiero 2 tyg.po porodzie :)

reklama
Poczekam poczekam:) Mam szczerą nadzieję że będę jako tako wyglądać:) A jak nie to będę walczyć żeby dobrze wyglądać, bez pacy nie ma kołaczy:)
Ja miałam cc w środę w nocy i w niedzielę wyszłam rano do domu, moim zdaniem nieco za szybko bo i tak nie czułam się wcale rewelacyjnie:(

Jeszcze jedno pytanie, jakiś dobry balsam albo serum na rozstępy? Do tego coś na ujędrnienie skóry? Mam dość obszerne rozstępy na brzuchu i udach i chcę jak najszybciej zacząć działać aby szybko zbledły. (Całą ciążę smarowałam się tymi mazidłami przeciw rozstępom i nic:( )

Ostatnia edycja:
Do góry