reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Pomidoróweczkę też uwielbiam, raz robię z koperkiem innym razem z bazylią a czasami z papryką... wszystkie nam smakują!
Jutro będzie rosołek :-)

Strasznie wieje, nie powiecie mi, że taka pogoda lepsza od małego mroziku i białego puchu..... mogłoby popadac i nie topnieć, ech.... :)

Też wydaje ciuszki, zabawki tylko nie książeczki z którymi dziecko sie nie może rozstać, nawet tymi z grubymi tekturowymi kartkami - zakochana w nich wszystkich, hehheh....

Miłego popołudnia!

reklama
A ja to chyba zapeszyłam sobie i jak na złość pogoda tragiczna ,ale twardy zawodnik ze mnie ,bo wyruszyłam z maluchami na Szwederowo do babci na punkcie której mają bzika :-D więc cały dzionek jakoś zleciał ;-) Już powiedziałam Aniutce o komodzie może się skusi.Ale mam pecha chciałam sobie dzisiaj kupić książkę na allegro babeczka z Bydgoszczy sprzedawała ją tanio bo za 10zł no i przesyłka odchodziła i jak na złość ktoś mnie ubiegł :wściekła/y:

Czesc!

Ale pogoda cooo...nas malo w nocy nie wywialo :szok::szok::szok:....

Madzia,gotuje biala,smaze kielbaske z cebulka,sparzona biala kroje w takie grubsze plastry,dodaje wczesniej usmazona kielbaske i cebulke oraz wrzucam surowe ziemniaczki w kosteczke,potem doprawiam do smaku vegeta i majerankiem,dolewam zakwas-tez do smaku a na koniec zageszczam bialkiem jajka-wlewam bialko powoli i szybko mieszam i robia sie takie kluseczki...rewelacja :-)...mam nadzieje ze w miare zrozumiale napisalam ;-)...

:-):-):-)Sali,WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO!!! DUZA BUZKA!!! :-):-):-)

Pogoda do bani, ale przynajmniej na budowie nie ma zastoju!

Ika, a jaką książkę chciałaś kupić?

Pogoda do bani, ale przynajmniej na budowie nie ma zastoju!

Ika, a jaką książkę chciałaś kupić?

"
Wahadełko, narzędzie podświadomości-
Tag i Judith Powell
" często posługuje się wahadełkiem ,a niby ciekawe rzeczy w niej opisują no i dają 3 mierniki Powell i nowe wahadełko ;-)
Ogólnie to uwielbiam czytać książki różnego rodzaju ,ost czytałam "Pamietniki wampirów" bo w sumie serialik taki sympatyczny jest a jeden z aktorów super przystojny :zawstydzona/y:no i tak reklamują te książki więc przeczytałam i szczerze powiem że mnie zaskoczyły bo serial w porównaniu z książką to jak niebo i ziemia :tak:
a tak jeszcze spytam czy słyszałyście może o książce "Chłopiec czy dziewczynka jak zaplanować płeć dziecka -K.Wójcik" można sobie kupić książkę bądź ebooka który raczej nie jest dostępny w sieci chyba że fragmenty ,ale jakby któraś chciała to chętnie prześle ebooka kompletnego ;-)

Kasiulka spróbuje zrobić w tygodniu :D A ten zakwas to taki z butelki?

Nasze łózko ma 180 cm długości. A Ewka już 160 cm, niby powinno jeszcze starczyć ale jak do tego doliczyć maskotki :D to łózko się krótkie robi.

Wczoraj wracaliśmy z Białych Błót i tak przemokliśmy, że musieliśmy się cali przebierać. Zrobiłam od razu ciepła herbatkę z cytryna i mam nadzieję, ze nic nie wyskoczy. Chociaż mały znowu zakatarzony, no ale tydzień w przedszkolu więc cóż się dziwić :D

No i SALI oczywiście wszystkiego najlepszego!!!

Dziekuje dziewczynki za zyczonka;)
Imprezke urodzinowa uważam za udana(byłysmy w awangardzie)
No te łozka na allegro moja 190 a nawet 197 wiec mysle ze długo posłuży,chociaz zapowiada sie że dzieci beda wysokie :-D
Ja wróciłam po 2 i padam juz z nóg wiec ide spać;)
Kasiulka jak mąz wróc z delegacji zrobie żurek według twojego przepisu;)

Hej!

...i po weekendzie :-(...zlecialo :no:...

Madziara
tak,ten zakwas taki z butelki ;-)..zycze smacznego dziewczynki :-)!!!
Wyobrazam sobie jak zmokliscie,ja tylko z auta do klatki a zlalo mnie niezle...akurat trafilam na "male" oberwanie chmury :szok:....

Sali,imprezka udana,powiadasz,czekam na fotki ;-):tak::-)..

a ja wam podam mój przepis na żurek - rewelacja palce lizać :)

najpier gotuje wywar - najczęściej kupuje żebro extra (mięsne jakieś) i cos tam jeszce np kości kulinarne - najpierw obgotowuje raz- potem wszystko "myję " i robie ostateczny wywar do którego dorzucam juz rosołki (ja osobiście preferuję winiary) - może byc ten z liściem i zielem ang, bo nadaje dodatkow taki kwaśny smak, dodatkowo wrzucam własnie liść laurowy i ziele angielskie- tylko jak juz te rosołki to trezba uważac, żeby nie przesadzić ze smakiem...wrzucam marchewkę i pietruszkę (korzeń) - obrane oczywiście i jak kto woli pokojone w talarki oraz ziemniaki pokrojone w kostce ...wszystko gotuję do miękkości ...w międzyczasie parzę białą ,a na patelni podsmażam boczek wędzony - potem białą kroje w takie grubsze talarki, a boczek w kostkę i dodaję to do wywaru, dorzucam czosnek- tak z dwa ząbki, a na koniec dolewam zakwas - najlepszy jest robiony, ale dobry jest też realowski o smaku boczku własnie - i dorzucam wg uznania majeranek - mozna tez jajko - jak pisała kaaasiulka - ale ja jak już preferuje wrzucic ugotowane i pokrojone w ćwiartki... wychodzi taki tradycyjny polski żur ...mniam mniam - chyba jutro zrobię bo mi ślinka cieknie ;)

reklama
Do góry