reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Być Mamą po raz drugi (i trzeci...i czwarty)

Witam,

Wiśieńka - oj...jakim smutkiem powiało.....kochana, zmęczeniem sie nie przejmuj, w ciąży to nadzwyczaj normalne ;-) Co Ci będę mówić, oszczędzaj się, jak sama dobrze wiem ile jest do zrobienia.....A ciąża to pikuś przy malutkim dziecku, ja jeszcze nie zdążyłam zapomnieć jak to jest nie móc się nigdzie ruszyć. Bo do 1 roku życia Majeczki nie zabierałam jej do sklepów, centrów handlowych, uważam, że to nie jest odpowiednie miejsce dla takich szkarbów. Inaczej będzie teraz, bo Majce należy się plac zabaw i frytki od czasu do czasu, ale ponieważ nie mogę liczyć na M., pozostaje nam jeździć we trójkę.

Madzia - ojej, to współczuję....problemy z ciśnieniem mogą być niebezpieczne dla Ciebie i maluszka. Ale lipiec juz coraz bliżej :)

I macie rację, ta druga ciąża idzie ekspresem!

reklama
Kkasiulko ,Madziu mialam sie pochwalic ,no wiec to ....dziewczynka,moje przeczucie sie sprawdzilo:)Wisienko ,kochana odpoczywaj duzo zdrowie najwazniejsze.ja to mam dzisiaj dobry humor i sporo energi wiec pomylam okna,poskladalam ubrania w koncu porzadek ,i nawet pierogi z mieskiem zrobilam,pyszne wyszly ,mniam .az dziwne ze tyle rzeczy dziasiaj zrobilam ,to chyba dzieki tej wiosennej ladnej pogodzie no i dzieki wizycie u fryzjera:)teraz tylko zeby mi ta energia wytrzymala az do swiat bo jeszcze troszke rzeczy do porobienia mam :)

Ostatnia edycja:
Witajcie mamusie:)
Chętnie do Was dołączę jeśli oczywiście pozwolicie:)
Jestem mama prawie 2 letniego Frania a teraz czekam na Zosie 22lipiec 2011:)

witaj Moniko
Teśka
z okolic Olsztyna ;-)ja też myślałam że sama jestem a tu proszę niespodzianka :laugh2:GRATULUJE KSIĘŻNICZKI . oddaj trochę energii z 50 % plisss
wisienko kochana dasz radę. głowa do góry. strasznie mi przykro z powodu śmierci babci . na pocieszenie może tyle że z czasem będzie lżej . mam nadzieję że wybór szkoły będzie udany
kkasiulka no fakt jakoś ten czas trzeba będzie rozsądnie podzielić na pól

Dziekuje dziewczyny.
Kasiulka u mnie bedzie na pewno podobnie będe liczyc na siebie. Paweł najpierw przez 2 tyg. bedzie w domku a potem bedzie miał cały czas popołudniówki. Pozmieniało się u niego w pracy. Podzielili zespół na dwie grupy i jedna ma pracowac popołudniami bo taka jest potrzeba klienta.Wszystkie duze firmy pracują na zmiany i ktoś musi je obsługiwać. Kasa lepsza, nam się przyda więc podjelismy taka decyzję, czasowo przynajmniej. No ale , ze nie mieszkamy we Wro a P tam pracuje nie bedzie go w domu od jakiejś 12.
Monika witajTeska t bardzo miałas praowity dzien. Ależ masz energię kochana
Madzia masz termin na 9????

witam z samego rana
ja już w pracy zwarta o gotowa:-D
wisienko tak mam na 9 i mam nadzieję ze dotrwam w dwupaku . opcja porodu w czerwcu mnie przeraża
pozdrawiam izycze wam udanego dnia

Wisieńka - ojej...to faktycznie, będziesz sama. Z jednej strony super, będzie więcej kaski, bo wydatków też jest sporo (ja namiętnie wczytywałam się z ulotki drogerii, żeby wyszukać kto ma akurat pieluchy w promocji...), może choć Maciek nauczy się gotować? ;-) Wybraliście bardzo ładne imię :-)

Madzia - o rany!! O tej godzinie już w pracy! Dziewczyno...podziwiam, serio - pokłon dla Ciebie do samej ziemi....Termin masz na 9 lipca? To musisz kochana brać pod uwagę ten czerwiec....;-) dwa tyg w przód lub w tył to norma....;-)

Monika - witaj serdecznie! To będziesz miała parkę! Gratuluję :-)

Teśka - wspaniale! Gratuluję córeczki! :-) Imię macie wybrane? My jeszcze nie.....

:Witajcie !Kkasiulko u nas chyba bendzie Nadia ,ale niewiem czy jeszcze sie to niezmieni ,podoba mi sie jeszcze Milenka:)Madzia to ty jestes ranny ptaszek,energia moge sie podzielic ,chociaz dzisiaj to juz mi spadla od wczoraj o jakies 30%:-Dno ale dzisiaj dalej mam plany na sprzatanie poki len sie we mnie nieobudzil ,tylko musze odciagnac sie od komputera ,chodz to proste nie jest bo to nasze forum takie wciagajace jest ,jak jakis nalog he he;-)

reklama
Dziewczyny maluszków (głównie, ale nie tylko ;-) ) Doradxcie mi. Czy warto wydawać kasę na maty edukacyjne? Moje dzieciaki obyły się bez takich mat i nie wiem czy teraz kupować czy olać brzydko mowiac. Przeglądałam na allegro i są różne różniste. Na co ewentualnie zwracac uwagę, jaki rozmiar bylby idealny. Ceny nie sa małe ( do 300zl) dlatego chcialabym (o ile warto) wybrać rozsadnie i najlepiej jak to mozliwe.

Do góry