reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

butelkowe mamy

ja tez daje wit. D codziennie po kropelce, chociaz zdarza mi sie zapomniec. Ale chyb abede podawala mniej bo Maja ma male ciemiaczko i ostatnio pediatra powiedziala ze bedzie miala mala glowe i zeby wogole odstawic, ale jakos nie bardzo mi sie podoba calkowite odstawienie.

reklama
o dzieki dziewczyny za odpowiedzi, chyba jednak bede wit. D dawala po kropelce, mam takie w kapsułkach.
gosheek a o co chodzi z ciemiączkiem i zarastaniem wolnym lub nie?

Ja coś czytałam, że nie może się za szybko zrastać bo ciśnienie w czaszce będzie za duże...ale nie wiem gdzie o tym czytałam...
Ja daję co drugi dzień po jednej kropelce do mleka czasami mi dwie wpadną.

Ja też daję małemu po kropelce Devikap.
Nie może zarastać ani za szybko ani za wolno.
Mimo iz mój mały jest na mm i daję D3 to teraz lekarz zwrócił uwagę że wolno zarasta.
Ale kazał jeszcze czekać na wyniki z usg bioderek a te dopiero 29.03.
Tylko że mój mały od urodzenia ma problemy miał torbielki i inne rzeczy. Jest pod ścisłą kontrolą neurologa i już 3 razy miał usg główki. Na razie na szczęście wszystko ok w granicach normy. Rozwija się prawidłowo mimo iż wcześniaczek ale nie ma żadnych opóźnień i wagowo też dogonił.

aga nie wiem dokladnie o co chodzi, ale u nas mala urodzila sie juz z malym ciemiaczkiem i ostatnio pediatra stwierdzila ze troche za szybko jej zarasta i zeby przystopowac z wit.D bo bedzie glowka za mala , ale ja sie z kolei boje nie podawac jej zeby krzywicy nie bylo. Ona mamlo je mleka wogole bo nie lubi, sloneczka teraz tez specjalnie nie ma wiec jakos musi ta witaminke dostac. Inna pediatra mi powiedzialaze dopiero jak dziecko bedzie wypijac okolo 1000 ml mm dziennie to mozna odstawic, ale u nas sie chyba to nigdy nie zdarzy zeby mala tyle wypila dziennie.

Jutro chyba spróbujemy dyni z ziemniaczkiem, bo Olusia zatwardzonko spotkało...może po marchewce. Jak Wy podajecie te obiadki? Tak że w porze karmienia najpierw mleko później trochę tego obiadku i mleko?? Ja narazie podawałam tak między karmieniem po 3 łyżeczki później 5 później 7. No zjadł z tego ok 3/4.

Ostatnia edycja:
Ja też daję w porze obiadku między 13-14 zjada cały słoiczek więc jedna butla mleka odpada. Zresztą odkąd spróbował czegoś innego to niechętnie zjada mleka.
Na drugie śniadanie zjada kaszkę ale taką gęstą łyżeczką więc już dwie butle odpadły.
Najchętniej to zjada wcześnie rano i o 23 na śpiocha.
ALe ostatnio wyczytałam gdzieś właśnie o karmieniu że dziecka nie powinno karmic się na śpiocha ono ma być świadome że je.

reklama
Do góry