reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

butelkowe mamy

ja kupuje Nan pro 1 w lidlu za 12zl. A w polo market to moze byc prawda bo juz jedna znajoma mi mowila..jutro sprawdze i jak cos to zrobie zapas.

reklama
a ja Wam podpowiem, ze jak ktoras ma jescze tanie mleczko to niech kupi wiecej!bo to sa stare zapasy w sklepach, jak sie skoncza przyjdzie z hurtowni juz w nowej , drozszej cenie...

do mam karmiacych butelka. czy ktoras z Was slyszala o uczuleniu na mleko modyfikowane. 2 tyg temu odstawilam dziecko od piersi(to byl wtorek) i w pierwsza noc pojawil sie katar. bylam u lekarza i cos wspomnial ze moze to byc uczulenie na mleko ale nic wiecej nei wspomnial. juz minely 2 tyg a katar nadal jest zwlaszcza w nocy. nie jest to plynny katar tylko cos co zalega daleko i nie moge tego odciagnac. moja mala przez pierwszy tydzien na sztucznym mleko zachowywala sie ok ale w ostatni tydz nei czuje sie dobrze i po kazdym karmieniu robi kupe. co o tym sadzicie, czy to moze byc uczulenie? dzis zaczelam sciagac mleko z piersi bo chyba bede wracac przynajmniej do 2 razy dziennie karmienia piersia bo nei wiem co robic.

Aneta może poprostu mleko jej nie odpowiada i musiałabyś spróbowac z innym mm. Napewno jest to przestawienie i może mieć wpływ na kupki i zachowanie dziecka.

Hej u nas podejrzewali uczulenie na mleko( na szczęście to nie to) ale mój smyk dostał wysypki na całym ciele moim zdaniem warto spróbować tak jak Jola napisała zmienić mleczko na jakieś inne i poobserwować jak maluch się zachowuję

U nas na początku był gerber i były zatwardzonka więc zmieniliśmy na bebiko i po miesiącu picia bebiko zrobiło się rozwolnienie, więc zmieniliśmy na NAN i jest ok...może warto wypróbować inne mleko. A może ma wogóle alergie?? jakiś kurz czy coś??

wlasnie ze zmianą wszelką w mleku to trzeba uwazac. Wiktuś pije NAN1Pro (mamy juz powoli wprowadzac nr2) jak sie pytalam pediatry czy moze by inne mleczko, to powiedziala, ze jesli to ktore teraz dostaje jest dobrze tolerowane to nie ma takiej potrzeby, dopiero wlasnie jakby wodniste kupki po kazdym jedzonku były to wtedy . wiec moze pokaz dziecko pediatrze, jednak mleko to podstawa, po co ma sie dziecko meczyc nietrafionymi eksperymentami?

Mam pytanko : czy przy karmieniu tylko butlą dajecie wit. D w kropelkach jeden raz dziennie,czy juz nie trzeba , bo jest w mleku?

aga ja daję 2 x w tygodniu, choć z tego co słyszałam to nie trzeba podawać ale co lekarz to inna szkoła. W każdym razie trzeba wtedy przy szczepieniu lub wizycie napomknąć lekarzowi aby skontrolował ciemiączko, bo nieraz za szybko się zarasta

reklama
Do góry