reklama
małgoś będziesz musiała coraz rzadziej odciągać, początkowo piersi są jak kamienie i odciągasz tylko do odczucia ulgi, nigdy całość bo będzie dalej produkować się mleko.dziewczyny a jak to jest z mlekiem w piersiach? czy ono samo zaniknie jak sie poda tylko mieszanke? ja daje moje odciagniete ale juz mam dosc..bola mnie brodawki a maly wypija tylko 90ml co 3h.
hejka!
Ile ml zjadają Wasze Maluszki? Mój Max na posiedzenie od kilku dni 190 ml...
Ja oprócz butli daję odciągnięte mleko ale mam go coraz mniej... chwilami wątpię czy dla 30 ml wieczorem warto siedzieć te 20 minut i pompować.
Moja córka wypija 90, czasami 120ml co 3h. A wygląda jakby wypijała dwa razy więcej;-)
dziewczyny a jak to jest z mlekiem w piersiach? czy ono samo zaniknie jak sie poda tylko mieszanke? ja daje moje odciagniete ale juz mam dosc..bola mnie brodawki a maly wypija tylko 90ml co 3h.
Mi pokarm sam zanikł, początkowo odciągałam z piersi mleczko tylko wtedy gdy piersi były twarde, i tak jak Gaja pisze troszeczke, piłam szałwie (2 dziennie) i ograniczałam na maksa płyny. W tydzień się uwinęłam a miałam pokarmu że ho ho
Dziś byłam u lekarza dowiedzieć się czy wszystko jest ok bo mały strasznie dużo je 210-250ml co 3-4h i Pani doktor powiedziała żebym zaczeła dodawać do mleka kleik ryżowy i wprowadziła słoiczki bo najwidoczniej małemu mleko niestarcza ale ja chyba nie jesetm do końca przekonana do tego pomysłu.. W końcu Kacper nie ma jeszcze 3 msc i w dodatku urodził się 6 tyg wcześniej sama już nie wiem co robić :/
A ile wazy Twoje malenstwo??
Ja z sierpnówek sie włacze w rozmowe
Moj Olek wazył wczoraj 7260 i dostałam opiernicz od pediatry ze go przekarmiam a je od jakigos tyg 150ml mleczka 7-8 razy na dobe. Kazała zejsc do 6 posiłkow.... jak moj wiecznie głodny synek to zniesie..... jestem załamana
Kinia1
Wrześniowa mama '10
Ja nie wiem, że jak dziecko głodne to nie można mu dać jeść, bo są takie, a nie inne normy ;/ Moja Nadula zjada ok 60 - 90ml ok 5 razy na dobę, a szósty raz zjada od 120-180 ml, choć czasami ma takie dni, że potrafi po 50ml co 3-4 godziny, a pediatra mówiła, że powinna zjadać ok 110ml 6 x dziennie. To co mam jej wmuszać, żeby wymiotowała? Dziwne są te normy, chyba ważne, żeby dziecko na wadze przybierało? Bo Nadulka to wygląda jak mały pączuś Taka okrąglutka jest i na wadze też przybiera dobrze.
Mój z kleikiem ryżowym wypija 150 ml co 3-4h na noc 180 ml ale dzis lekarz powiedział zebym nie przesadzała z kleikiem bo mały bedzie gruby tak wiec nie wiem chyba wrócimy do samego mleka i bedziemy dawac wiecej herbatki a ja myślałam ze to koszty pieluch mnie zjedzą a tu proszę wyżywienie Kacpra niedługo będzie bardziej kosztowne niż jego rodziców hehe co do słoiczków lekarz powiedział żebym sie jeszcze wstrzymała z msc. Dziś przy szczepieniu ważył 5890 i mierzył 57 cm tak więc nie całe 4 kg więcej niż przy urodzeniu.:-) Na początku wszyscy mówili na niego kurczak był taki chudziutki a teraz wołają na niego miszelinek od tego ludzika z opon michelin jest taki pulchniutki
Magdzik20 A jakie mleczko pije twój maluszek? I pediatra nie mówił ze za duzo dajesz?
My podajemy Bebiko HA i wczoraj na wizycie chciałam zeby to mleczko pani dr zmieniła bo Alek zle je znosi - oddaje luzne smierdzace stolce, bardzo ulewa i sie nim nie najada a ona ze ja przekarmiam dziecko i to jest przyczyna tych brzuszkowych problemów rece mi opadły normalnie jak to usłyszałam....
Ale dzis w nocy zrobilismy próbe przetrzymana malca cała noc bez mleczka i nawet sie udało jak sie obudził to dostal pic dwa razy i dalej zasnał a mleczko zjadł o 20 i potem o 5 rano.
My podajemy Bebiko HA i wczoraj na wizycie chciałam zeby to mleczko pani dr zmieniła bo Alek zle je znosi - oddaje luzne smierdzace stolce, bardzo ulewa i sie nim nie najada a ona ze ja przekarmiam dziecko i to jest przyczyna tych brzuszkowych problemów rece mi opadły normalnie jak to usłyszałam....
Ale dzis w nocy zrobilismy próbe przetrzymana malca cała noc bez mleczka i nawet sie udało jak sie obudził to dostal pic dwa razy i dalej zasnał a mleczko zjadł o 20 i potem o 5 rano.
oj u nas tych mleczek już było i było ale w końcu bebiko jakoś najlepiej mu przypasowało nie ulewa aż tak bardzo i kupki też ładne robi. W nocy jakoś się nie budzi na jedzenie ostatni raz je między 21-23 przebudza się koło 4 dostaje smoka i śpi do 6 Dziś byłam u dwóch lekarzy pediatrów i nic szczególnego na ten temat nie powiedzieli poluję na naszą Panią doktor ale ona jest na jakimś tam zwolnieniu mam nadzieje że ona mi powie coś wiecej jak wróci. Teraz mały właśnie dostał 150ml samego mleka i 100 herbatki zobaczymy na jak długo mu to starczy
reklama
kasialle
Fanka BB :)
moja malutka je 6x150ml, czasem muszę dorobić jej 30ml, zazwyczaj w nocy o 5-tej po tak długiej przerwie i mi się wydawało że to jest dużo! A widzę że i takie są dzieciaczki. magdzik A dlaczego zagęszczasz kleikiem?? To nie za wcześnie??