onionek
happy mama
ja tez mam Cebion :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
maja podajesz do każdej butli sab? ile kropelek?
karolina ta herbatka ruminakowa to z hipp? czy zwykły rumianek w saszatkach?
przepraszam ze tak póżno odpisuje ale dopiero teraz zajrzałam na tn watek,tak wiec moja mała robi kupkę tak jak pisałam co 4-5 dni nie ma ona zatwardzenia wiec jest ok,baczki też ładnie puszcza więc nie mam powodów do obaw,fakt jest tylko taki ze Julka musi sie troszkę bardziej wysilić zeby zrobić kupkę 4-5 dniowa a czasem jest jej tyle ze dwa pampersy nie starczajakarolinka ja mam pytanie do ciebie, czy jak moj maluszek robi kupke raz na 2 dni to jest OK? bo jak przeczytałam ze u was raz na 4-5 dni...czy to nie za rzzadko? maly jednak dostal PLANTEX i dopajam tez herbatka rumiankowa, lubi ja i wypija nieraz 50 ml od razu. a jak u ciebie?
Dziś byłam u lekarza dowiedzieć się czy wszystko jest ok bo mały strasznie dużo je 210-250ml co 3-4h i Pani doktor powiedziała żebym zaczeła dodawać do mleka kleik ryżowy i wprowadziła słoiczki bo najwidoczniej małemu mleko niestarcza ale ja chyba nie jesetm do końca przekonana do tego pomysłu.. W końcu Kacper nie ma jeszcze 3 msc i w dodatku urodził się 6 tyg wcześniej sama już nie wiem co robić :/
maju tych kropel nie powinno sie podawac czesciej niz co 4-6 godzin,wiec po 15 do kazdego mleczka to chyba za duzo, ja daje po 15 rano i wieczorem, tez słyszałam ze zmniejsza sie dawke, po co nie wiem moze zmniejsza sie jak juz działaja, ja narazie daje po tyle samo, moze zmniejsze za tydzin dwa o kilka kropelek, mysle tez zeby w dzien podawac po 5 kropel, ale nie wiem
W/g ulotki 15 kropel do każdego karmienia, dawka od dla dzieci po 3 t.ż.
Ja daje po 10 do każdego mleczka (karmie co 3h), nie podaje tylko w nocy.
ja tez mam Cebion :-)