reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

butelkowe mamy

reklama
maja podajesz do każdej butli sab? ile kropelek?

karolina ta herbatka ruminakowa to z hipp? czy zwykły rumianek w saszatkach?

przepraszam ze tak pozno odpisuje a wiec przez tydzien dawalam po 15 kropelek do kazdego mleczka a teraz podaje roznie w ciagu dnia po 5 kropelek a na wieczor 10 kropelek ponoc wlasnie po jakims czasie nalezy zmniejszyc dawke a czemu to w sumie dokaldnie nie wiem ale tak slyszalam;) a ty jak podajesz?

maju tych kropel nie powinno sie podawac czesciej niz co 4-6 godzin,wiec po 15 do kazdego mleczka to chyba za duzo, ja daje po 15 rano i wieczorem, tez słyszałam ze zmniejsza sie dawke, po co nie wiem moze zmniejsza sie jak juz działaja, ja narazie daje po tyle samo, moze zmniejsze za tydzin dwa o kilka kropelek, mysle tez zeby w dzien podawac po 5 kropel, ale nie wiem

Dziś byłam u lekarza dowiedzieć się czy wszystko jest ok bo mały strasznie dużo je 210-250ml co 3-4h i Pani doktor powiedziała żebym zaczeła dodawać do mleka kleik ryżowy i wprowadziła słoiczki bo najwidoczniej małemu mleko niestarcza ale ja chyba nie jesetm do końca przekonana do tego pomysłu.. W końcu Kacper nie ma jeszcze 3 msc i w dodatku urodził się 6 tyg wcześniej sama już nie wiem co robić :/

karolinka ja mam pytanie do ciebie, czy jak moj maluszek robi kupke raz na 2 dni to jest OK? bo jak przeczytałam ze u was raz na 4-5 dni...czy to nie za rzzadko? maly jednak dostal PLANTEX i dopajam tez herbatka rumiankowa, lubi ja i wypija nieraz 50 ml od razu. a jak u ciebie?
przepraszam ze tak póżno odpisuje ale dopiero teraz zajrzałam na tn watek,tak wiec moja mała robi kupkę tak jak pisałam co 4-5 dni nie ma ona zatwardzenia wiec jest ok,baczki też ładnie puszcza więc nie mam powodów do obaw,fakt jest tylko taki ze Julka musi sie troszkę bardziej wysilić zeby zrobić kupkę 4-5 dniowa a czasem jest jej tyle ze dwa pampersy nie starczaja:-D
Madzik z kleikiem moge sie zgodzić ale słoiczki jak jeszcze nie ma 3 miesięcy normalnie szok i osobiście bym nie podawała,mleko z dodatkiem kleiku moja córcia starsza piła mając ponad 2 miesiące poniewaz okropnie ulewała i kazali mi podawac zeby "pokarm sie lepiej trzymał"

Ostatnia edycja:
Dziś byłam u lekarza dowiedzieć się czy wszystko jest ok bo mały strasznie dużo je 210-250ml co 3-4h i Pani doktor powiedziała żebym zaczeła dodawać do mleka kleik ryżowy i wprowadziła słoiczki bo najwidoczniej małemu mleko niestarcza ale ja chyba nie jesetm do końca przekonana do tego pomysłu.. W końcu Kacper nie ma jeszcze 3 msc i w dodatku urodził się 6 tyg wcześniej sama już nie wiem co robić :/

Myślę, że jeżeli chodzi o te słoiczki to powinnaś się skonsultować z innym lekarzem na wszelki wypadek, a co do kleiku to może pomoże :) Aha z tego co wiem to są mleka specjalne dla głodomorków, właśnie zagęszczane

maju tych kropel nie powinno sie podawac czesciej niz co 4-6 godzin,wiec po 15 do kazdego mleczka to chyba za duzo, ja daje po 15 rano i wieczorem, tez słyszałam ze zmniejsza sie dawke, po co nie wiem moze zmniejsza sie jak juz działaja, ja narazie daje po tyle samo, moze zmniejsze za tydzin dwa o kilka kropelek, mysle tez zeby w dzien podawac po 5 kropel, ale nie wiem

W/g ulotki 15 kropel do każdego karmienia, dawka od dla dzieci po 3 t.ż.
Ja daje po 10 do każdego mleczka (karmie co 3h), nie podaje tylko w nocy.

Magdzik20 - zacznij zagęszczać mleczko kleikiem lub Nutritonem, podawać między karmieniami herbatke lub wode żeby maleństwo troche zapchać:tak:
Co do słoików w tym wieku to bez komentarza!! Kto to widział!!

W/g ulotki 15 kropel do każdego karmienia, dawka od dla dzieci po 3 t.ż.
Ja daje po 10 do każdego mleczka (karmie co 3h), nie podaje tylko w nocy.

no wlasnie kazdy mowi inaczej ja juz sama nie wiem jak mam to podawac teraz daje bardzo rzadko dzisiaj chyba tylko 5 kropelek z rana dalam a do tej pory jeszcze nic i poki co jest spokoj tfu tfu odpukac oczywiscie;)

reklama
Do góry