karolinka ja mam pytanie do ciebie, czy jak moj maluszek robi kupke raz na 2 dni to jest OK? bo jak przeczytałam ze u was raz na 4-5 dni...czy to nie za rzzadko? maly jednak dostal PLANTEX i dopajam tez herbatka rumiankowa, lubi ja i wypija nieraz 50 ml od razu. a jak u ciebie?Ja bebilon pepti podaje prawie od początku i muszę wam dziewczyny napisać ze tfu tfu nie wiem co tzn kolka,małej nic nie dolega,z brzuszkiem tez wszystko ok,może za rzadko robi kupkę bo raz na 4-5 dni,ale robi ją bez jakiegos wiekszego problemu,zauwazyłam też ze po herbacie koperkowej mała miala rewolucje żołądkowe,ale od czasu kiedy podaje rumiankowa jest rewelacyjnie,boshe obym sobie nie zapeszyła
reklama
wstretnamalpa
Zadomowiona(y)
Aga, Karolina - Blanka też robiła kupkę raz na tydzień jak była na Pepti i to jest oki!!! trza patrzeć na konsystencję kupolunga!!! teraz Daria jest na Bebilonie zwykłym i robi właśnie tak co dwa dni !! Daria pije bobovity koperkową i dodaję jej zawsze witaminkę c do herbatki i z kupkami zero problemu!!!
onionek
happy mama
Aga, Karolina - Blanka też robiła kupkę raz na tydzień jak była na Pepti i to jest oki!!! trza patrzeć na konsystencję kupolunga!!! teraz Daria jest na Bebilonie zwykłym i robi właśnie tak co dwa dni !! Daria pije bobovity koperkową i dodaję jej zawsze witaminkę c do herbatki i z kupkami zero problemu!!!
dobry pomysl mi podsunelas... ja podaje malemu wit. C i wkraplalam ja do mleka, ale sprobuje dzis do herbatki :-)
onionek
happy mama
dziewczyny a ta wit c to mozna kupic w aptece bez recepty?
ja dostalam ta witamine z przepisu lekarza do żelaza :-) i w sumie nie wiem, czy mozna ja kupic bez recepty..
Małgos mozna bez recepty. Ja mam Juvit C.
ja daje małemu od tyg., bo miał zaczerwienione gardziołko, i pediatra zaleciła. Dzisiaj bylismy na kontroli, wszystko ok. Tylko zapomniałam zapytac czy dawac mu ja dalej. A dawałam 3*5kropelek na łyzeczce z moim mlekiem. jak Wy myslicie, podawac, czy nie?
My teraz z Nan przerzuciliśmy się na bebiko bo po nan nie mogł zrobić kupki :/ ale może to i dobrze bo i nie wymiotuje i kupki też ładne robi no i cena dużo niższa bo nie całe 12 zł a mleko musze kupować co 2 dni.. Właśnie mamy które karmią tylko butlą mam pytanie do was ile wasze maluchy wypijają mleczka na raz?? bo mój przynajmniej 210-250 ml musi dostać na raz i czasami jeszcze się domaga ale daję mu do dopchania się herbatki ale i tak zastanawiam sie czy to oby nie za dużo...??
Ostatnia edycja:
wstretnamalpa
Zadomowiona(y)
JA mam CEVIKAP -bez recepty!! i daję dosyć sporo do herbatki tak z 8 kropelek!!
Magdzik łał- jestem pod wrażeniem!!!! Kacperek super je i pewnie rośnie jak na drożdżach!!! Mi się wydaję że jak tyle chce to tyle mu dawać, mojej przyjaciółki mały też taki głodomorek i dawała mu zawsze jak chciał!! moja mała coś kuleje z jedzonkiem.. w pierwszym miesiącu jadła bardzo .ładnie do 150 ml mogła wypić a teraz po 60/70/80/90 wypije to góra..nie wiem co jest...zapisuje ile je ...jak bedzie spadała z wagi to zacznę działać!! ale herbatki to zawsze wypija dużo 100 ml jej zwykle robie!!! nie wiem może mleko zmienić??!!!
reklama
calineczka27
Fanka BB :)
Z butli maksymalnie 120ml