reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy :)

ja zaczelam podawac Nan 1 ale mala byla wiecznie gglodna... minela 1,5 godz cudem bylo jak wytrwala 2... i placz bo glodna... przeszlismy na bebilon i jest lepiej.. no a teraz nie wiem czy jak sie wysypka okaze skaza to czeka nas kolejna zmiana mleka... mam nadzieje ze nie bo bebilon nam odpowiada... choc mam go na 2-3 dni bo julka je strasznie duzo i podziwiam wasze schematy... my takiego nie mamy gdyz moje dziecie je bardzo roznie...
To duże opakowanie czy 400g????

reklama
Kurna Daffi mi puszka 800 g bebilonu starcza na tydzien albo i lepiej wspolczuje bo tanie nie jest u mnie w realu 40 zl ale kupuje za 33 w rosmanie.

łał daffi rzeczywiście przydałaby Ci się mała produkcja mleczka :)) strasznie dużo Wam schodzi. To teraz się już cieszę że mam niejadka bo nam starcza prawie na dwa tygodnie.

reklama
Dziewczyny a dlaczego karmicie butelką?
Już pisałam ale się powtórzę:tak: jestem po CC i mały odrazu dostał butle w szpitalu zamiast cyca...
Potem jechałam na cycu ale zabierały mi go na noc bo nie dawałąm rady wstawać a im nie chciało się przychodzić w nocy, żeby pomóc przystawić Aleksa.
Choć karmiłąm go jak tylko chciał, to położna zauważyła, że rączki mu się z głodu trzęsą i uznały, że skoro jest taki duży(3900g i 58cm) to ma duże zapotrzebowanie a moje cycki tyle nie produkowały:-((i tu obalamy mit, że duże piersi=dużo pokarmu)
Polubił też picie z butelki więc wogóle nie chciał cycka zasysać:baffled:, po przyjeździe do domu mąż odrazu kupił mleko i na noc dostałtylko 30 ml a i tak przespał 5 godz(oczywiście z cycka też jadł jeszcze wtedy ale minimalnie. Po dwóch dniach była już tylko butla:-(

Do góry