jasani
Fanka BB :)
Chyba pomyliłaś osoby. To nie autorki pytania dziecko wymiotuje z płaczu.No dobrze, koleżanka przetrwała, a wiesz jaki wpływ będzie mieć to na jej dziecko? Zadbanie o emocje dziecka to nie pójście na łatwiznę. Niektórzy "uczą" dzieci spania np. metodą 3-5-7, a nie spotkałam do tej pory żadnego psychologa, który by się wypowiadał pozytywnie na ten temat. Każdy robi jak chce, bo to jego dziecko i każdy będzie odpowiadał za swoje decyzje. Ale podkreślam, zadbanie o emocje dziecka, tym bardziej tak małego, to nie jest półśrodek i pójście na łatwiznę. Ty możesz radzić autorce postu, której dziecko wymiotuje z płaczu i stresu, by się nie poddawała, bo nie może być półśrodków, ja radzę, by jednak zwróciła uwagę na reakcję dziecka i spróbowała znaleźć inne rozwiązanie lub chwilowo odpuściła, znalazła półśrodki. By wiedziała, że jak się "podda" to nie będzie nic złego, nie będzie to pójście na łatwiznę. I tyle. Nie ma co dyskutować.
Czyli dla Ciebie rozwiązaniem jest rezygnacja z pracy i zostanie z dzieckiem w domu bo tak reaguje na żłobek?
Dziecko trzeba nauczyć pewnych zachowań, tłumaczyć. Ale ja nigdzie nie pisałam,że trzeba je zostawiać samemu sobie. Nadinterpretujesz trochę. Zrobiła się trochę bezsensowna dyskusja bo próbujesz wcisnąć nam, że nie dbamy o emocje dziecka. A to kompletnie nie jest prawdą.