reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

ja poczulam cos koncem 16 tygodnia ale bywaly dlugie przerwy i tak naprawde dalo o sobie znac tez poczatkiem 18 tygodnia:):)

maxin ja dalam watek w ciaza porod polog o 3d sa slasku!!zobacz!!szukalam tez na innych forach ale ja sie zdecydowalam na to u Dr Wloch!

reklama
Moja dzidzia też dała znać w 16 tygodniu i daje znać 2, 3 razy na dobą rano lub wieczorami jak już leżę w łóżku.

Ja czułam pierwsze ruchy chyba na początku 18 tc. Czuje codzinnie wieczorami dosyć intensywnie :laugh:
Mój mąż znowu ciągle mówi do brzucha, ciągle lezy z uchem przy brzuchu itd. wogóle stasznie się cieszy. Bo tak naprawde mój mąż marzył o dziecku chyba od 17 roku życia. Nawet jak go poznałam to na pierwszej randce mówił, że bardzo chce mieć dziecko. Chciałam uciekać gdzie pieprz rośnie :laugh:

faktycznie ewe niezły numer z Twojego Mężulka...my za to poznaliśmy się 3 maja,a 5 maja już planowaliśmy,ze się pobierzemy i założymy rodzinkę:)nawet nie wiedzieliśmy jak wyglądamy,a już takie plany były:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ja jeszcze nie czuje ruchów. Wczoraj byłam u gin. i mówił, że do 20 tygodnia mam spokojnie czekac, ale codziennie zwrócić uwagę, czy już czuję.

A co do spania. Zakazał mi spania na wznak. Najlepiej mam spać na lewym boku lub chociaz z podłożoną poduszką pod tyłek tak , żeby byc lekko na boku.
Mam tak robić, bo kilka razy w momencie jak leżałam na wznak stwardniał mi nagle brzuch (zrobił się dosłownie jak kamień). Gin powiedział, że to macica uciska mi na jakąś tętnicę, czy coś takiego ( z tego wszystkiego już dokładnie nie pamietam o co chodziło).

A dla mnie leżenie na wznak i na brzuchu to najlepsze pozycje do spania.
Dzisiaj w nocy strasznie się męczyłam, żeby się tak podświadomie nie ułożyć.

reklama
Do góry