reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

Zobacze czy mi sie uda, ale tak bardzo sie nie zmienil od ostatniego razu - naprawde.
A macie juz problemy ze spaniem przez brzuch i ruchy? Mnie kopniaki potrafia obudzic w nocy :) Poza tym jak leze na plecach to cierpna mi dlonie, palce u rak. Jak tylko sie przekrece na bok (najlepiej na prawy o dziwo, mimo, ze zaleca sie lezenie na lewym), to ukrwienie wraca i moge spac dalej.
No i caly czas, szczegolnie z prawej piersi leci mi siara jak piers przygniote nieswiadomie w nocy. Zaczyna mnie to stresowac i przeszkadzac w spaniu, bo sie boje, zeby nie zgniatac, bo lekarz powiedzial, ze nie powinnam specjalnie stymulowac piersi, by z nich cieklo, bo to powoduje skurcze macicy. Takze ostatnio jakos niebardzo moge sie wyspac...

reklama
wiesz a moze spij w biustonoszu takim sportowym?? ja musze podkladac cos pod brzuch ale kopniaki mi nie przeszkadzaja tylkos ie skarze na ich brak...nie zeby wogole ich nie bylo ale jest zdecydowanie za malo!mam nadzieje ze bedzie dobrze! przeszkadza mi wysuszona sluzuwka w nosie i normalnie w nocy zalewam nos sola fizjologiczna....masakra.... a co do spania to chce mis ie ciagle...

u mnie narazie brak oznak ruchów. Myślałam że już coś czułam ale od dwóch dni nic nie czuję więc nie wiem. Jeśli chodzi np u mnie o wyciek z piersi to do spania na pewno stanika nie założę bo byłoby mi strasznie niewygodnie. Ja muszę mieć szeroką bluzkę. Mi lekarz nic nie mówił o tym że wyciek powoduje jakieś skurcze ?!

ja też jak na razie śpie i to bez problemów.. ale na brzuchu nie da rady.. tylko pod noge sobie poduszke wkładam, ale w nocy i tak mi gdzieś on ucieka :)
wycieków też na razie żadnych nie mam.. a w staniku to na pewno bym sie nie wyspała.. i chyba tak jak Lilith raczej narzekam na zbyt małą ilośc kopniaczków.. chociaż casem czuje jak mi się synek cały obraca.. ale mógłby wiecej :)

Hej kobietki,widze ze mamy male problemik z snem a+t+ ciaza przygotowuje nas do poznieszego wstawianioa,h,hi,hi.MAM NADZIEJ,ZE LEPIEJ BEDZIESZ SPRAC.Ja tylko na siusiu wstaje,ale czasmi to po dwa trzy razy.A ostatnio cos mam proplemy rano z nabrzmialymi palcami u rok i jak wastaje to stawy mam badzo sztywne,ciezko sie rozrozac,mowie wam jakiego lenia mam,do pracy juz tak mi sie nie che chodzic,jeszcze tydzien do swiat....... ::) ::) ::)
gosiek289dzidzi moze zmini jeszcze pozycje,wiec wszystko przed toba
Lilith gdzies wyczytalam,ze bedziesz miec dziewczynke,dowiedzials sie na USG???Czekam z niecierpliwoscia na fotki ;)

na pewno duzo sie pozmienialy nasze brzuchy w przeciagu paru tygodni,ja zauwazylam,ze od dwoch dni znowu moj podskoczyl :D :D :D SUPEROWO

Ja powiem wam,ze malo czuje malucha cos leniwy jest,pewnie to chlopak,hi,hi,hi,choc pierwszy ruch czulam tydzien temu, przyjemne uczucie,ale jeszcze ni tak silne jak chcial bym czuc,wiec LILITH CELA musimy jeszcze uzbroic sie w ciepliwosc

DZIEWCZYNY MAM WIELKA PROZBE,JEZELI KTORAS ZNA NUMER NA 3D USG W POBLIZU KATOWIC,KRAKOWA PROSZE O KONTAKT.PLEASE ;)
probowalm w Bytomiu,ale niestety po siwtach nie przyjmija,a tylko jeden dzien prywatna klinika jest czynna.A tak bardzo bym chcila na nie isc i tak ide na USG aby zobaczyc plec malucha,a bylo by super jak mogla bym zobaczyt to przez 3D ;D ;D ;D
pozdrawim goroca moje drogie i caluje brzuszki ;)
ide dalej nadrabiac zaleglosci meilowe i forumowe ;D

nie no moje maleństwo daje o sobie znac i to czasem nawet porządnie.. tylko ja bym chciała wiecej..
ale wszystko zależy od dnia.. czasem wariuje mi przez caly dzień, a czasem trochę mniej.. a to przecież takie miłe uczucie..:)

juz tez bym chial tak regularnie czuc,aby maz rowniez mogl poczuc kopniaka,czeka na to uczucie zniecierpliosica ;)
W sumie wciaz malo glaska,nie mowi do dzidzi i troszke mi przykro,ale rozumiem,ze dla niego to sa duze zmiany i caly czas powoli sie osfaja z mysla,ze bedzie tatkiem,ale chciala bym juz aby do malucha mowil,tulil go,czy za duzo wymaga,mam nadziej,ze nadejdzie tez czas dosc szybko ::) ::) ::)

reklama
Pierwszy dzień 18 tc.. potem przez tydzień cisza, a od 19 tc codziennie rano i wieczorem dostajemy z mężem małe kuksańce

Do góry