reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

Rusalka pisze:
ciekawe, czy nogawki też mają dlugie..
Maja bardzo dlugie, dla mnie za dlugie i musze podwijac, ale chyba sobie jeszcze rozpruje je i wstawie jakies kawalki materialu, zeby nogawki byly szersze.
czarownica, mam termin na 29 kwietnia, a brzuszek jest spory-to fakt. Lilith, Twoj tez jest duzy. Moi znajomi i Ci, ktorzy juz rodzili dziwia sie, ze juz tak widac :>. Mnie to bardzo cieszy, ze jest taki jaki jest :)
A jesli chodzi o ruchy, to juz pisalam w kwietniowkach, ze od paru dni czuje cos calkiem innego niz jelita. Takie glaskanie, gilanie od srodka i czasem takie mini-skorczyki macicy, takie jakby wlasnie dotkniecia (ktos kiedys porownal, chyba slusznie, do dotkniecia rybiego ogona). Tak po cichutku sobie mysle i wierze w to, ze to maluszek mnie zapewnia, ze zyje i bryka. :D :D :D :D :D
Maxin - fajniusi brzuszek :)

reklama
samopoczucie ok nie mialam typowych ciazowych dolegliwoscie na poczatku dusznosci i zmeczenie teraz ok ale jak dochodzi godz ok 17 to sprac mi sie strasznie chce;) i slabo mi jest co dziwnie zawsze w kosciele! zachcianki mam bardzo rozniste jak juz wczesniej pisalam placek z kiszona kapucha ale ogolnie kwasnie i jeszcze raz kwasne;)
a jeszzce dziwnego zauwazylam to strasznie swedzi mnie skora najbardziej nad posladkami :-[ plecy i smaruje je specjalnym kremem by rozstepow nie miec:) wlasnie naszedl mnie apetyt na kefir - ale nie wzielam ze soba portfela a jestem w pracy:(

masz teramin na 29 kwietnia a ja na 30 kwietnie:):):)
a kiedy mialas ostatni okres????? bo wg niego wlasnie ustalono mi ta date;)
moj przusio jest polowe mniejszy jak twoj w przyszy tydz dam fotke
ale zrobilas furore tymi spodniami;):):):):

A+T+ to pewnie ruchy,wspaniale ;D ;D ;D,powiem ci,ze ze skora mam to samo,swiedzi mnie njabardziej na boku brzucha,pod posladkami i na piersiach,a czasmi to nawet twarz ::)
Bedziemy miec wspaniale BYKI,fajowy znak zodiaku,moj maz jest byczkiem,dwa miec w domku,hmmmmmmm........
To ciekawe z tymi kwasnymi produktami,wiel kobiet je uwielbia pod czas ciazy :D :D :D
Wiecie ja uwazam,ze nie powinno sie porownywac ciazy jedej osoby do drugiej,bo kazda w sumie z nas inaczej jest zbudowan co widac walsnie po brzuszkach,a jedynie mamy podobne dolegliwosci ;)

Czarownica, no, spodnie to faktycznie zrobily furrore :>, ale Ty to jestes juz w 16 tyg, a nie w 15, 15 tydzien juz skonczylas!!
Ostatnia miesiaczke to ja mialam 1 lipca :>, ale zaszlam w ciaze w cyklu 52-dniowym i termin sobie wyliczylam wg dnia zaplodnienia, bo znalam go dokladnie dzieki prowadzeniu wykresow i usg jajnika, ktore akurat mialam przy okazji domniemanej torbieli (wiecej szczegolow w watku "cos o nas"), a patrzac wg cyklu 28-dniowego, to trzeba liczyc, ze ostatnia miesiaczka byla u mnie 22 lipca, czyli masz termin wyliczony bardzo dobrze (o ile mialas 28-dniowe cykle). Mam nadzieje, ze w miare zrozumiale jest to, bo napisalam, a brzuchy jak to brzuchy - u kazdej kobiety inaczej...

powiem ci tak ja okres mialam srednio co 30 dni a do zapolodnienia doszlo w pierwszym tyg sierpnia:):)teraz jak bede u lakarza to sie zapytam dokladnie bo jak poszlam do niego pierwszy taz to powiedzia 8-9 tydzien
w kazdym razie mozemy rodzic w tym samym czasie ja w poznaniu a ty???

Ja jestem z Gdanska, wiec raczej nie wyladujemy w jednym szpitalu :( ale moze nasze dzieciaki beda w identycznym albo prawie identycznym wieku :D

reklama
Maxin jaki cudny brzuszek :):):) ale widac ze zaczyna juz nabierac ladniutkich ksztalcikow:):)
A+T ja mam calkiem nie daleko do was i Mmegi tez:):) bo my mamy termin na sam poczatek !no i ewe:):)

Do góry