reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuchata galeria

to ja już jestem MEGAwieloryb:baffled: 105cm (ale w zasadzie tylko 25 więcej niż przed ciążą) już nie mówię o wadze:szok: 15 na plusie:szok: :baffled: :szok: załamka (cały czas myślałam że jakieś 11, ale stanęłam dzisiaj na wadze u taty, na niej ważyłam się przed ciążą)

reklama
kachasek to te 25 cm nie tak zle. u mnie waga 12kg na plusie (ostatnio bylo w sumie14kg wiec teraz na pewno bedzie wiecej bo wlasnie w ostatnich miesiacach najwiecej sie przybiera niestety) ale z ta waga roznie bywa bo to zle wyskalowana bo mozemy miec wiecej wody zatrzymanej w organizmie itp)

A mi zginął centymetr :-(chociaż może to i lepiej ;-)dłońmi się już nie obejmę:-D. Co do wagi to właśnie wczoraj ważyłam się u swojej pani doktor i na jej wadze wyszło że przybrałam 9kg, w 28 tyg to chyba nieźle co? Przed ciążą ważyłam 62 przy wzroście 171, ale to też zasługa moich ciężkich kości bo wyglądałam raczej na szczuplaczka.
No ale jak mnie już dzisiaj o 8 rano dzidzia do kuchni "wołała" to mogę jeszcze sporo wrzucić do końca:tak:
Pozdrawiam wszystkie piękne Mamy :wink:

to ja już jestem MEGAwieloryb:baffled: 105cm (ale w zasadzie tylko 25 więcej niż przed ciążą) już nie mówię o wadze:szok: 15 na plusie:szok: :baffled: :szok: załamka (cały czas myślałam że jakieś 11, ale stanęłam dzisiaj na wadze u taty, na niej ważyłam się przed ciążą)

Nie przejmuj się, u mnie podobnie :tak: 103 cm i 13 kg na plusie :szok: :eek: :baffled:
Koleżanka dzisiaj stwierdziła, że taki brzuch to ona miała przed samym porodem :szok: ;-)
I prosze Was nie mówcie, że w 8 i 9 miesiącu najwięcej sie tyje, bo ja nawet nie chcę tego słyszeć :-) :eek:

Achhh dziewczyny u mnie tez 12 kg na plusiku jak stanelam na wage u gina 2 dni temu to az "Jezus Maria" mi sie powiedzialo. A moj lekarz sie zdrowo posmial. :-D

wlansie weszlam w spodnie o rozmiarze L jak Lucyna hehehe a Moj oficjalnie na mnie "paczus" mowi... Swietnie sie zapowiaa wejscie w ten 3 trymestr...

to jest jazda...co?:szok:

Anuula, Asylan, Kachasek dołączam do Was ja mam +13 i 100 w pasie :-D :rofl2::wink:
Ale coś mi się wydaje że jakaś podpuchnięta jestem i się pocieszam że to może tylko zatrzymana woda w organiźmie.. bo chyba niemożliwe bym przytyła 2kg w ciągu 5 dni :szok:

No mi niby "tylko" 10 kg sie przytylo, a w pasie 96 cm ale moj maz mowi ze rosne w oczach...przyjemniaczek :-) Dziewczyny- skoro wszystkie mamy podobnie to znaczy ze tak ma byc, jakos zrzucimy, inne kobitki zrzucaja to my tez :-)

Hmm, miałam tego nie pisać, bo aż wstyd się przyznać. Ale moze dzięki temu Wy się lepiej poczujecie. Ja na wysokości pępka mam 121 cm!!! :zawstydzona/y: Pocieszam się że to z powodu tego że jestem w ogóle osobą tłuściutką, bo na wadze mam tylko 5 kg na plusie.

reklama
Dzagud jaki znowu wstyd? (chociaż sama długo się zastanawiałam czy się przyznać:zawstydzona/y:, ale co tam, każda z nas jest inna, oryginalna i przynajmniej nie mamy klonów, bo by było nudno, jakbyśmy były takie same)

Do góry