reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak wymiotów w ciąży

Beataw1991

Fanka BB :)
Hej
Brak wymiotów w ciąży tylko lekkie nudności jest bolesność piersi zmęczenie senność , czy faktycznie tak jest ze ich brak oznacza nieprawidłowo rozwijająca się ciąże ? ( czytałam o tym ) czy faktycznie tak jest
Jakie są wasze doświadczenia ??

reklama
Rozwiązanie
Kazda kobieta znosi ciążę inaczej. Jedna będzie wymiotować jak kot i ciągle biegać za potrzeba, a druga nic nie będzie czuć niezwykłego.
Ja przez całą ciążę ani raz nie poczułam się źle (zero mdłości itp, nie licząc zatrucia pokarmowego), tylko miałam zgagę w ostatnich 2 miesiącach.
Mój syn jest zdrowy i rozwija się prawidłowo (aż za szybko..).
Polecam cieszyć się, że nic nie dolega niż szukać stresow:)
Hej
Brak wymiotów w ciąży tylko lekkie nudności jest bolesność piersi zmęczenie senność , czy faktycznie tak jest ze ich brak oznacza nieprawidłowo rozwijająca się ciąże ? ( czytałam o tym ) czy faktycznie tak jest
Obecnie jestem w 31 tygodniu, ani razu nie wymiotowałam 👍

Witaj.Kazda ciąża przebiega inaczej. Byłam w ciąży 4 razy i tylko w pierwszej wymiotowałam.Zakonczyla się ona niestety poronieniem.Kazda następna mimo braku wymiotów rozwijała się prawidlowo. Miernikiem prawidłowości rozwoju ciąży jest USG i wizyta u ginekologa. Nie masz nudności to możesz jeszcze lepiej skupić się na urokach przyszłego macierzyństwa. No i doktor Google nie zawsze stawia prawidłową diagnozę.Powodzonka[emoji6][emoji6][emoji6]

Jestem w ciąży już 8tyg(końcówka 8 A początek 9 {7t5d} ) i do tej pory nie miałam żadnych wymiotow czy nudności. I cieszę się z tego że nie mam. Bo znam koleżanki co męczyły się strasznie przez wymioty czy nudności.
Pozdrawiam , miłej niedzieli [emoji4][emoji8]

Hej

Jestem 34+3 tc. Pierwsze 9 tygodni miałam z górki, potem 3 tygodnie samych mdłości. Jedyny raz wymiotowałam w 5 msc ale chyba wtedy mały musiał jakoś zareagować niezadowoleniem na to co zjadłam/wypiłam.
Każdy organizm jest inny, jedna będzie latać do wc do 7 msc albo tak jak ja (na szczęście) w ogóle.
Niepokojący objaw to taki kiedy pojawia się krwawienie. W pierwszej ciąży jedynie plamiłam i zbagatelizowałam sytuację, myślałam że to implantacja. Tydzień później miałam wywoływanie bo serduszko przestało bić :( wtedy nie miałam żadnych objawów poza dziwnymi zachciankami kulinarnymi i dwa razy mnie zemdliło na zapach słodyczy.

Organizm organizmowi nierówny, możesz należeć do tej części naszej brzuchatej społeczności która zadowolona może powiedzieć że nie wymiotowała :)

Jeśli jednak bardzo martwią cię objawy, skontaktuj się z ginekologiem.

Witaj.Kazda ciąża przebiega inaczej. Byłam w ciąży 4 razy i tylko w pierwszej wymiotowałam.Zakonczyla się ona niestety poronieniem.Kazda następna mimo braku wymiotów rozwijała się prawidlowo. Miernikiem prawidłowości rozwoju ciąży jest USG i wizyta u ginekologa. Nie masz nudności to możesz jeszcze lepiej skupić się na urokach przyszłego macierzyństwa. No i doktor Google nie zawsze stawia prawidłową diagnozę.Powodzonka[emoji6][emoji6][emoji6]
No właśnie do gin mam za tydzień i tak się zastanawiałam czy to prawda to co przeczytałam a jednak tak nie jest masz racje każda ciąża przebiega inaczej dziękuje za odpowiedz ;)

Jestem w ciąży już 8tyg(końcówka 8 A początek 9 {7t5d} ) i do tej pory nie miałam żadnych wymiotow czy nudności. I cieszę się z tego że nie mam. Bo znam koleżanki co męczyły się strasznie przez wymioty czy nudności.
Pozdrawiam , miłej niedzieli [emoji4][emoji8]
Dziękuje za dobra wiadomość ;) dziękuje i nawzajem 😘

W ciąży nie miałam ani wymiotów ani nudności. Urodziłam zdrowego synka.
Też niepokoił mnie fakt braku tych dolegliwości - przecież tyle się o tym słyszy, zapytałam o to moją ginekolog a ona powiedziała że nudności i wymioty to żaden wyznacznik prawidłowej ciąży i że pozostaje mi się tylko cieszyć z takiego stanu.
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę.

reklama
Jestem 34+3 tc. Pierwsze 9 tygodni miałam z górki, potem 3 tygodnie samych mdłości. Jedyny raz wymiotowałam w 5 msc ale chyba wtedy mały musiał jakoś zareagować niezadowoleniem na to co zjadłam/wypiłam.
Każdy organizm jest inny, jedna będzie latać do wc do 7 msc albo tak jak ja (na szczęście) w ogóle.
Niepokojący objaw to taki kiedy pojawia się krwawienie. W pierwszej ciąży jedynie plamiłam i zbagatelizowałam sytuację, myślałam że to implantacja. Tydzień później miałam wywoływanie bo serduszko przestało bić :( wtedy nie miałam żadnych objawów poza dziwnymi zachciankami kulinarnymi i dwa razy mnie zemdliło na zapach słodyczy.

Organizm organizmowi nierówny, możesz należeć do tej części naszej brzuchatej społeczności która zadowolona może powiedzieć że nie wymiotowała :)

Jeśli jednak bardzo martwią cię objawy, skontaktuj się z ginekologiem.
Wizyte mam za tydzień u gin , nie mam krwawienia ani plamienia , mam obrzmiałe piersi strasznie bolą jestem zmęczona senna to tyle bez wymiotów ;)

reklama
W ciąży nie miałam ani wymiotów ani nudności. Urodziłam zdrowego synka.
Też niepokoił mnie fakt braku tych dolegliwości - przecież tyle się o tym słyszy, zapytałam o to moją ginekolog a ona powiedziała że nudności i wymioty to żaden wyznacznik prawidłowej ciąży i że pozostaje mi się tylko cieszyć z takiego stanu.
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę.
Właśnie o taka odp mi chodziło ze wymioty nie są wyznacznikiem zdrowej ciąży :) ja przeczytałam artykuł jeżeli wymioty nie występują to ciąża nie rozwija się prawidłowo 🤷‍♀️

Do góry