reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak wymiotów w ciąży

Beataw1991

Fanka BB :)
Hej
Brak wymiotów w ciąży tylko lekkie nudności jest bolesność piersi zmęczenie senność , czy faktycznie tak jest ze ich brak oznacza nieprawidłowo rozwijająca się ciąże ? ( czytałam o tym ) czy faktycznie tak jest
Jakie są wasze doświadczenia ??

reklama
Rozwiązanie
Kazda kobieta znosi ciążę inaczej. Jedna będzie wymiotować jak kot i ciągle biegać za potrzeba, a druga nic nie będzie czuć niezwykłego.
Ja przez całą ciążę ani raz nie poczułam się źle (zero mdłości itp, nie licząc zatrucia pokarmowego), tylko miałam zgagę w ostatnich 2 miesiącach.
Mój syn jest zdrowy i rozwija się prawidłowo (aż za szybko..).
Polecam cieszyć się, że nic nie dolega niż szukać stresow:)
Wizyte mam za tydzień u gin , nie mam krwawienia ani plamienia , mam obrzmiałe piersi strasznie bolą jestem zmęczona senna to tyle bez wymiotów ;)

Więc nie powinnaś się martwić na zapas. Stres niekorzystnie wpływa na dzieciątko (wiem co mówię...). Brak wymiotów czy jakichkolwiek objawów "typowych" w ciąży nie jest wyznacznikiem prawidłowości rozwoju malca :)
Może być tak że jak już będziesz na "starszym" etapie ciąży to zapragniesz wrócić do czasów kiedy nie wymiotowałaś ;)
Z osobistych porad- jeśli będzie dokuczał ci ból kręgosłupa w tym i pachwin, mów o tym lekarzowi. U mnie miało to być "normalnym objawem w ciąży" od 20 tygodnia a okazało się że bardzo prawdopodobnie zaczynała mi się skracać szyjka (niby normalny objaw ale też objaw właśnie takiej patologii).

reklama
Właśnie o taka odp mi chodziło ze wymioty nie są wyznacznikiem zdrowej ciąży :) ja przeczytałam artykuł jeżeli wymioty nie występują to ciąża nie rozwija się prawidłowo 🤷‍♀️
Ja też w ciąży nasłuchałam się i naczytałam różnych rzeczy, na szczęście moja ginekolog jest wspaniałą kobietą i cierpliwie odpowiadała na moje czasem dziwne pytania.

Hej
Brak wymiotów w ciąży tylko lekkie nudności jest bolesność piersi zmęczenie senność , czy faktycznie tak jest ze ich brak oznacza nieprawidłowo rozwijająca się ciąże ? ( czytałam o tym ) czy faktycznie tak jest

No to masz czarno na białym, żeby NIE CZYTAĆ PIERDÓŁ w internecie ;)
Dwa razy w ciąży byłam, ANI RAZU nie wymiotowałam, w żadnej z obu ciąż i mam dwoje dzieci.

Więc nie powinnaś się martwić na zapas. Stres niekorzystnie wpływa na dzieciątko (wiem co mówię...). Brak wymiotów czy jakichkolwiek objawów "typowych" w ciąży nie jest wyznacznikiem prawidłowości rozwoju malca :)
Może być tak że jak już będziesz na "starszym" etapie ciąży to zapragniesz wrócić do czasów kiedy nie wymiotowałaś ;)
Z osobistych porad- jeśli będzie dokuczał ci ból kręgosłupa w tym i pachwin, mów o tym lekarzowi. U mnie miało to być "normalnym objawem w ciąży" od 20 tygodnia a okazało się że bardzo prawdopodobnie zaczynała mi się skracać szyjka (niby normalny objaw ale też objaw właśnie takiej patologii).
Rozumiem teraz na najbliższej wizycie wszyatko powiem co mnie meczy :) nie narazie nie mam takich boli jedyne co to ból brzucha jak na miesiączkę ale tez niezbyt uciążliwe to jest i nie cały dzień momentami chyba to jest normalne mam nadzieje :)

Ja jestem w 19 tygodniu i również nie miałam wymiotów. Nudności owszem miałam miedzy 7-13 tygodniem, ale mam znajome, które podczas ciąży nie miały ani nudnosci ani wymiotów i wszystko było w porządku, dzieci zdrowe porodziły sie.
A tak w ogóle zamiast sugerowania się artykułami w internecie mogłabym polecić fajną, w sumie dość znaną książkę "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff. Tam sa opisane różne możliwości przechodzenia ciąży, rozwój dziecka i objawy tydzień po tygodniu itd.

Ja jestem w 19 tygodniu i również nie miałam wymiotów. Nudności owszem miałam miedzy 7-13 tygodniem, ale mam znajome, które podczas ciąży nie miały ani nudnosci ani wymiotów i wszystko było w porządku, dzieci zdrowe porodziły sie.
A tak w ogóle zamiast sugerowania się artykułami w internecie mogłabym polecić fajną, w sumie dość znaną książkę "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff. Tam sa opisane różne możliwości przechodzenia ciąży, rozwój dziecka i objawy tydzień po tygodniu itd.
To widać nie zależne jest o wymiotow czy są czy nie a zdrowa ciąża , ;) dziękuje za polecenie książki i wiadomość ;)

Hej
Hej,
Nie masz czym się martwić zupełnie :)
W pierwszej ciąży miałam jedynie lekkie mdłości trwające parę dni a w drugiej większe znacznie ale bez wymiotów. I syn i córka zdrowi także wymioty nie są wyznacznikiem zdrowo rozwijającej się ciąży.
Zdrówka

reklama
Do góry