reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spadek beta HCG, czy to może być ciąża obumarła?

Hej,
Tydzień temu byłam w 8 tyg 6dz ciazy, nagle ustały mi wszystkie objawy ciąży (wymioty, nudności, tkliwość piersi, senność), na drugi dzień zrobiłam betę HCG i wyszła 129401,0 a po 48h spadła do 128970,0. Czy taki spadek może świadczyć o ciąży obumarłej? Tego dnia, gdy zaniknęły mi objawy zaczęłam się dziwnie czuć- jakbym przestała być w ciąży. Dodam, że brałam dwa razy dziennie Duphaston na podtrzymanie ciazy. Jestem już po jednym wczesnym poronieniu. Z góry dzięki za wszystkie info. Lekarza i USG mam dopiero w środę, a trochę już wariuje.

reklama
Ponad 22 tys. -> około 10 tys. To było między 6-7 tc.
Odnawiam temat…. Jestem w podobnej sytuacji czy u was wszystko dobrze sie skończyło??
U mnie beta w 6 tyg spadła z 6 tys. Do 3 tys. ..szykowałam sie na szpital bo dostałam skierowanie „poronienie chybione - puste jajo” tymczasem w 8 tygodniu pojawił sie zarodek z bijącym serduszkiem … nie wiemy jakim cudem … co prawda ciaza kilka dni młodsza niz z terminu miesiączki … ale pan doktor mowi ze to normalnie … dostałam leki i za dwa tygodnie do kontroli… jestem przerażona bo objawy ciąży w tym 6 tygodniu znacznie ustały 🙄 piersi nadal bolą… ale mdłości brak 🫢

reklama
Odnawiam temat…. Jestem w podobnej sytuacji czy u was wszystko dobrze sie skończyło??
U mnie beta w 6 tyg spadła z 6 tys. Do 3 tys. ..szykowałam sie na szpital bo dostałam skierowanie „poronienie chybione - puste jajo” tymczasem w 8 tygodniu pojawił sie zarodek z bijącym serduszkiem … nie wiemy jakim cudem … co prawda ciaza kilka dni młodsza niz z terminu miesiączki … ale pan doktor mowi ze to normalnie … dostałam leki i za dwa tygodnie do kontroli… jestem przerażona bo objawy ciąży w tym 6 tygodniu znacznie ustały 🙄 piersi nadal bolą… ale mdłości brak 🫢

Hej,
Jak się sytuacja rozwinęła?
Bo u mnie właśnie identycznie jak u Ciebie teraz i mega się stresuję 🙄🥺🥺

Do góry