reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak wymiotów w ciąży

Beataw1991

Fanka BB :)
Hej
Brak wymiotów w ciąży tylko lekkie nudności jest bolesność piersi zmęczenie senność , czy faktycznie tak jest ze ich brak oznacza nieprawidłowo rozwijająca się ciąże ? ( czytałam o tym ) czy faktycznie tak jest
Jakie są wasze doświadczenia ??

reklama
Rozwiązanie
Kazda kobieta znosi ciążę inaczej. Jedna będzie wymiotować jak kot i ciągle biegać za potrzeba, a druga nic nie będzie czuć niezwykłego.
Ja przez całą ciążę ani raz nie poczułam się źle (zero mdłości itp, nie licząc zatrucia pokarmowego), tylko miałam zgagę w ostatnich 2 miesiącach.
Mój syn jest zdrowy i rozwija się prawidłowo (aż za szybko..).
Polecam cieszyć się, że nic nie dolega niż szukać stresow:)
reklama
Hej
Brak wymiotów w ciąży tylko lekkie nudności jest bolesność piersi zmęczenie senność , czy faktycznie tak jest ze ich brak oznacza nieprawidłowo rozwijająca się ciąże ? ( czytałam o tym ) czy faktycznie tak jest
W obu ciążach ani razu nie wymiotowałam, nawet mdłości nie miałam. Dzieci zdrowe i bezproblemowe.

Ja w pierwszej ciąży z synkiem miałam dosłownie kilka razy na początku delikatne mdłości. Teraz jestem gdzieś w 6/7 tygodniu (dopiero w czwartek idę do lekarza) i mam straszne mdłości, odrzuciło mnie totalnie od mięsa, na samą myśl mi nie dobrze 🙈 mam nadzieję, że szybko przejdzie 😊

Hej
W pierwszej ciąży zero objawów dosłownie zero zdrowy syn szybki poród. Teraz jestem w 31tc i oprócz bólu żołądka do 10tc objawów innych brak. Także zależy od organizmu i w cale bym się tym nie martwiła wręcz odwrotnie

Jeśli nie masz wymiotów to ciesz się z tego ;) ja w pierwszej ciąży wymiotowałam może z 5 razy, syn zdrowy, wywoływany w 42 tc z wagą 3850 g. Teraz w drugiej ciąży rzygałam jak kot, ledwo żyłam, zgaga wypaliła mi przełyk i żołądek. Córka zdrowa, wywoływana w 39+2 tc z wagą 4140 g.
Wniosek jest taki, że to nie wymioty odpowiadają za zdrowie dziecka, jedynie wpływają na Twoje samopoczucie :)

Hej
Lepiej przestań czytać internety, bo potem wierzysz w durnoty..

reklama
Hej
A w którym jesteś tyg? Zawsze moga one jeszcze przyjść wiec nie mow hop. U mnie tez zaczynało sie od mdlosci a potem rzygalam jak kot, zreszta do tej pory czasem mam takie mdłości ze musze zwymiotować. Przez to ledwo żyję. Takze nie czytaj głupot a ciesz sie, ze dobrze sie czujesz.

Do góry