reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak tetna zarodka - czy lekarz mogł się pomylic?

Lunka85

Fanka BB :)
Miasto
Kraków
Ja znowu z problemem... USG na IP 3.05 - zarodek 4mm 6+0, tętno ładne, brak krwiakow etc, ze względu na plamienia niewiadomego pochodzenia dostałam progesteron. Wczoraj rutynowa wizyta w Luxmed po skierowania na badania i kartę ciąży a tam info że brak akcji serca, zarodek 6mm 6+4 - czy lekarz mógł się pomylic? Kazał odstawić luteinę i duphaston i zrobić betę - wynik z dzisiaj 108tyś. Nie chce mi się wierzyć, że coś jest znowu nie tak :(. Jutro mam wizytę na USG 3D żeby potwierdzić ten brak akcji serca, leki znowu biorę. Czy ja się tylko łudzę i nie ma szans na pomyłkę?

reklama
Ja znowu z problemem... USG na IP 3.05 - zarodek 4mm 6+0, tętno ładne, brak krwiakow etc, ze względu na plamienia niewiadomego pochodzenia dostałam progesteron. Wczoraj rutynowa wizyta w Luxmed po skierowania na badania i kartę ciąży a tam info że brak akcji serca, zarodek 6mm 6+4 - czy lekarz mógł się pomylic? Kazał odstawić luteinę i duphaston i zrobić betę - wynik z dzisiaj 108tyś. Nie chce mi się wierzyć, że coś jest znowu nie tak :(. Jutro mam wizytę na USG 3D żeby potwierdzić ten brak akcji serca, leki znowu biorę. Czy ja się tylko łudzę i nie ma szans na pomyłkę?
A te 3D to w LuxMedzie? Może pójdź prywatnie? Ja tym lekarzom tam za bardzo nie ufam... Chodzę tylko po to by mieć skierowania i badania z pakietu. Znajomej powiedział, że nic nie widzi, a na drugi dzień poszła prywatnie i okazało się, że jest zarodek i serduszko. Dodatkowo mam wrażenie, że sprzęt USG w LuxMedzie pozostawia wiele do życzenia... Moje ostatnie USG z połówkowych wygląda jak plama po rozlanej kawie.. Nawet nie wiem co obrazuje.
Screenshot_1.png

Badanie trwało całe 5 minut.
U mnie w 12tc wyszła wada pęcherza i jedyne co mi lekarka powiedziała to "Dziecko ma wadę". Nic więcej. Gdyby nie to, że chodziłam prywatnie i mam naprawdę dobrego lekarza, który pomógł, wytłumaczył to nie wiem co bym zrobiła...
Trzymam kciuki by jednak było wszystko w porządku! ✊

A te 3D to w LuxMedzie? Może pójdź prywatnie? Ja tym lekarzom tam za bardzo nie ufam... Chodzę tylko po to by mieć skierowania i badania z pakietu. Znajomej powiedział, że nic nie widzi, a na drugi dzień poszła prywatnie i okazało się, że jest zarodek i serduszko. Dodatkowo mam wrażenie, że sprzęt USG w LuxMedzie pozostawia wiele do życzenia... Moje ostatnie USG z połówkowych wygląda jak plama po rozlanej kawie.. Nawet nie wiem co obrazuje.
Zobacz załącznik 1270204
Badanie trwało całe 5 minut.
U mnie w 12tc wyszła wada pęcherza i jedyne co mi lekarka powiedziała to "Dziecko ma wadę". Nic więcej. Gdyby nie to, że chodziłam prywatnie i mam naprawdę dobrego lekarza, który pomógł, wytłumaczył to nie wiem co bym zrobiła...
Trzymam kciuki by jednak było wszystko w porządku! ✊
Ma 3D idę prywatnie, tam lekarze mają certyfikaty i robią głównie USG prenatalne więc mam nadzieję, że tam jednak zobaczą coś, czego lekarz w Luxmedzie nie dostrzegł...

Ma 3D idę prywatnie, tam lekarze mają certyfikaty i robią głównie USG prenatalne więc mam nadzieję, że tam jednak zobaczą coś, czego lekarz w Luxmedzie nie dostrzegł...
Trzymam kciuki. Nie byłby to pierwszy raz że lekarz/sprzęt się myli. Daj znać po wizycie,

Też nie byłam zadowolona z prowadzonej ciąży w lux med. Też pakiet z pracy i dlatego chodziłam i polowych badań nie porobionych jak się potem przy porodzie okazało a ilość USG to dramat w sumie miałam az 3 pierwsza wizyta i połówkowe. W drugiej ciąży na NFZ mnie lepiej poprowadzili. Spokojnie poczekaj za tym 3d i daj znać

Dobrze ze idziesz jeszcze zweryfikować prywatnie. Ja popieram przedmówczynie. Prowadzę ciąże w luxmed ze względu na bezpłatne badania, ale w życiu nie sugerowałbym się tym co mówi lekarz prowadzący.

Trzymam kciuki. U mnie w 13tc wyszło ze dziecko jest z ZD. Nic z tym nie zerobilam a urodziłam zdrowego chlopca choc jeszcze w dniu porodu lekarka miała wątpliwości

reklama
4 mm i 6 mm to są bardzo małe rozmiary. Aczkolwiek dobry lekarz poeinien zauważyć tętno.
Mam nadzieję, że to pomyłka z tym brakiem tętna.

Do góry