reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak tętna dzieciątka

reklama
Powiedziała że tętno powinno już być na tym etapie a nie ma, no chyba że to przez mój dłuższy cykl 31 dniowy. Mam usg kolejne za tydz. mówiła że z tej ciązy może nic nie być i żeby tak też się nastawić, a jeśli się okaże że serduszko się pojawi to będzie mile zaskoczenie.. Wyszłam od niej załamana, nie wiem czy tak powinna mówić w ten sposób.. Dlatego już tydzień minął od tej wizyty i ciągle o tym myślę. Jeszcze tydzień przede mną...

Powiedziała że tętno powinno już być na tym etapie a nie ma, no chyba że to przez mój dłuższy cykl 31 dniowy. Mam usg kolejne za tydz. mówiła że z tej ciązy może nic nie być i żeby tak też się nastawić, a jeśli się okaże że serduszko się pojawi to będzie mile zaskoczenie.. Wyszłam od niej załamana, nie wiem czy tak powinna mówić w ten sposób.. Dlatego już tydzień minął od tej wizyty i ciągle o tym myślę. Jeszcze tydzień przede mną...

No ja pamiętam miałam podobnie, że nic nie było i lekarz mnie opierdzielił i kazał przyjść za 2tyg..ale nie dotrwałam do wizyty bo zaczełam plamić i trafiłam do szpitala,okazało się, że mam krwiaka..ale na usg był już pecherzyk,zarodek,serduszko...szczescie w nieszczesciu. Ale spokojnie,na pewno wszystko się powiedzie.. A to Twoja pierwsza ciąża? :)

Tak to moja pierwsza ciąża. Ja nie mam żadnych plamien ani nic podobnego, czuje się dobrze. Czasami w dole brzucha czuje tak jak przed okresem ale nawet nie jest to ból tylko takie uczucie dziwne. Zostaje mi chyba tylko czekać..

Ja do tej pory mam takie bóle/ciągnięcie/kłucie w podbrzuszu i jajnikach..ponoć to normalne aczkolwiek jak pytałam znajomych, które były w ciązy to żadna tak nie miała :/

Ja do tej pory mam takie bóle/ciągnięcie/kłucie w podbrzuszu i jajnikach..ponoć to normalne aczkolwiek jak pytałam znajomych, które były w ciązy to żadna tak nie miała :/

Ja tak miałam, nawet w 6tc na pogotowie pojechałam i powiedzieli ze to dobry objaw, teraz jestem na końcówce 20tc i nadal czasem mam ciągnięcia w podbrzuszu :)

Ja tez tak miałam i sporo kobiet tak ma ;) macica robi miejsce dla dzieciatka... do tego więzadła ...

U mnie teraz 21 tc

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Ja tak miałam, nawet w 6tc na pogotowie pojechałam i powiedzieli ze to dobry objaw, teraz jestem na końcówce 20tc i nadal czasem mam ciągnięcia w podbrzuszu :)

Ja tez tak miałam i sporo kobiet tak ma ;) macica robi miejsce dla dzieciatka... do tego więzadła ...

U mnie teraz 21 tc

Mój lekarz też mi to mówi, jednak ja przewrażliwiona zachowuje sie jakbym co najmniej umrzeć miała. Śmieją się ze mnie, że to 4miesiąc a co dopiero jak będę w 7...8.... :D Nie wiem, może przesadzam...ale ani wstawać bez podpierania się, ani spać na bokach bo mnie ciągnie...

Ale nie masz żadnego krwiaka ani nic ... żadnych plamien itd???
Ja miałam plamienia i brałam duphaston ...

Q co do boli podbrzusza możesz brać nospe albo jak ja np . Buscopan (ma malutkie tabl. I mi np. Pomaga w przeciwieństwie do nospy) jest bez recepty kupisz w każdej aptece.... I oczywiście można w ciąży. ... to tabl. Rozkurczowo

reklama
Ale nie masz żadnego krwiaka ani nic ... żadnych plamien itd???
Ja miałam plamienia i brałam duphaston ...

Q co do boli podbrzusza możesz brać nospe albo jak ja np . Buscopan (ma malutkie tabl. I mi np. Pomaga w przeciwieństwie do nospy) jest bez recepty kupisz w każdej aptece.... I oczywiście można w ciąży. ... to tabl. Rozkurczowo

Miałam krwiaka i plamienia przez co brałam luteinę ale się wchłonął na szczęście.
O, dzięki za podpowiedź :D jutro jeszcze jak będę u ginka to zapytam o te tabletki :)

Do góry