reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak tętna dzieciątka

Ja miałam taką samą sytuację, pierwsze USG w 6tc wg OM, ale pęcherzyk pusty. Załamałam się, bo nastawiałam się na serduszko.

Na wizycie po tygodniu już wszystko było OK :) Lekarka zabroniła mi wcześniej czytać Internet :-)

reklama
Dziękuje Wam :D Kochane jesteście :)
fakt, internet powinien być zabroniony :D w takim razie czekam do poniedziałku :)

Dokładnie..pamietam że ja na początku chodziłam co pare dni na usg bo tak się bałam, że będzie martwa ciąża, puste jajo..aż lekarz powiedział mi bez ogródek, że baby w ciąży są pieprznięte i najchętniej chodziłyby do niego codziennie i czytają pierdoły w internecie i takie są efekty :p a tu nagle z pustego jajeczka miałam taki o to cud :

7e9d24a08f275.jpg

Dziewczyny ja byłam na usg które pokazało że to 6 tydz 1 dzień,zarodek 5 mm ale serduszka nie widać. Tak bardzo się martwię. Jak to było u was?

Za tydzień jestem umówiona na kolejne usg. Cały czas taka niepewnosc.. Bardzo się boję że coś może być nie tak.

Wierzę bo przeżywałam to samo..naczytałam się w internecie o pustych pęcherzach ciążowych,o martwych ciążach,płakałam ciągle i stresowałam się...a tu nagle 'z niczego' (bo u mnie był właśnie pusty pęcherz) fasolka z serduszkiem i ciałkiem żółtym jak wyżej na zdjęciu dodałam. Więc wytrzymaj na spokojnie i na pewno za tydzień będzie już mała fasolka z serduszkiem :)

Ja też już chyba przeczytałam cały internet,chyba nie potrzebnie bo teraz wszystko co złe chodzi mi po głowie :( Muszę przetrwać jakoś ten tydzień,mam nadzieję że zobaczę serduszko

Ja też już chyba przeczytałam cały internet,chyba nie potrzebnie bo teraz wszystko co złe chodzi mi po głowie :( Muszę przetrwać jakoś ten tydzień,mam nadzieję że zobaczę serduszko

No to witaj w klubie, ja teraz jestem na etapie wertowania złych wyników testu pappa bo mam podwyższone ryzyko wystapienia zespolu downa i tez placz i nerwy... wiadomo,najlepiej nie myslec na zapas tylko czekac i byc dobrej mysli. Mam nadzieje że i u nie i u Ciebie bedzie dobrze :*

reklama
To jest bardzo ciężko myśleć pozytywnie, jeszcze jak pani ginekolog nastawia raczej negatywnie. Ale miejmy nadzieję że wszystko pójdzie po naszej myśli ;) trzymaj się mocno. Będzie dobrze :*

Do góry