reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak tętna dzieciątka

reklama
Powiedziała że tętno powinno już być na tym etapie a nie ma, no chyba że to przez mój dłuższy cykl 31 dniowy. Mam usg kolejne za tydz. mówiła że z tej ciązy może nic nie być i żeby tak też się nastawić, a jeśli się okaże że serduszko się pojawi to będzie mile zaskoczenie.. Wyszłam od niej załamana, nie wiem czy tak powinna mówić w ten sposób.. Dlatego już tydzień minął od tej wizyty i ciągle o tym myślę. Jeszcze tydzień przede mną...

Powiedziała że tętno powinno już być na tym etapie a nie ma, no chyba że to przez mój dłuższy cykl 31 dniowy. Mam usg kolejne za tydz. mówiła że z tej ciązy może nic nie być i żeby tak też się nastawić, a jeśli się okaże że serduszko się pojawi to będzie mile zaskoczenie.. Wyszłam od niej załamana, nie wiem czy tak powinna mówić w ten sposób.. Dlatego już tydzień minął od tej wizyty i ciągle o tym myślę. Jeszcze tydzień przede mną...

No ja pamiętam miałam podobnie, że nic nie było i lekarz mnie opierdzielił i kazał przyjść za 2tyg..ale nie dotrwałam do wizyty bo zaczełam plamić i trafiłam do szpitala,okazało się, że mam krwiaka..ale na usg był już pecherzyk,zarodek,serduszko...szczescie w nieszczesciu. Ale spokojnie,na pewno wszystko się powiedzie.. A to Twoja pierwsza ciąża? :)

Tak to moja pierwsza ciąża. Ja nie mam żadnych plamien ani nic podobnego, czuje się dobrze. Czasami w dole brzucha czuje tak jak przed okresem ale nawet nie jest to ból tylko takie uczucie dziwne. Zostaje mi chyba tylko czekać..

Ja do tej pory mam takie bóle/ciągnięcie/kłucie w podbrzuszu i jajnikach..ponoć to normalne aczkolwiek jak pytałam znajomych, które były w ciązy to żadna tak nie miała :/

Ja do tej pory mam takie bóle/ciągnięcie/kłucie w podbrzuszu i jajnikach..ponoć to normalne aczkolwiek jak pytałam znajomych, które były w ciązy to żadna tak nie miała :/

Ja tak miałam, nawet w 6tc na pogotowie pojechałam i powiedzieli ze to dobry objaw, teraz jestem na końcówce 20tc i nadal czasem mam ciągnięcia w podbrzuszu :)

Ja tez tak miałam i sporo kobiet tak ma ;) macica robi miejsce dla dzieciatka... do tego więzadła ...

U mnie teraz 21 tc

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Ja tak miałam, nawet w 6tc na pogotowie pojechałam i powiedzieli ze to dobry objaw, teraz jestem na końcówce 20tc i nadal czasem mam ciągnięcia w podbrzuszu :)

Ja tez tak miałam i sporo kobiet tak ma ;) macica robi miejsce dla dzieciatka... do tego więzadła ...

U mnie teraz 21 tc

Mój lekarz też mi to mówi, jednak ja przewrażliwiona zachowuje sie jakbym co najmniej umrzeć miała. Śmieją się ze mnie, że to 4miesiąc a co dopiero jak będę w 7...8.... :D Nie wiem, może przesadzam...ale ani wstawać bez podpierania się, ani spać na bokach bo mnie ciągnie...

Ale nie masz żadnego krwiaka ani nic ... żadnych plamien itd???
Ja miałam plamienia i brałam duphaston ...

Q co do boli podbrzusza możesz brać nospe albo jak ja np . Buscopan (ma malutkie tabl. I mi np. Pomaga w przeciwieństwie do nospy) jest bez recepty kupisz w każdej aptece.... I oczywiście można w ciąży. ... to tabl. Rozkurczowo

reklama
Ale nie masz żadnego krwiaka ani nic ... żadnych plamien itd???
Ja miałam plamienia i brałam duphaston ...

Q co do boli podbrzusza możesz brać nospe albo jak ja np . Buscopan (ma malutkie tabl. I mi np. Pomaga w przeciwieństwie do nospy) jest bez recepty kupisz w każdej aptece.... I oczywiście można w ciąży. ... to tabl. Rozkurczowo

Miałam krwiaka i plamienia przez co brałam luteinę ale się wchłonął na szczęście.
O, dzięki za podpowiedź :D jutro jeszcze jak będę u ginka to zapytam o te tabletki :)

Do góry