reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak ciazy przy pozytywnym tescie. Czy to mozliwe?

Mama.

Zaciekawiona BB
Skończyłam karmić piersią i dostałam pierwsza miesiaczke w grudniu. W styczniu dostałam drugą, jednak trzy dni po skończonej miesiaczke dostałam plamienia, które trwało trzy dni, do wczoraj. Dzisiaj zrobiłam test i wyszedł pozytywny! Te trzydniowe krwawienie było intensywne, ale mniej niż miesiaczka. Na początku było brązowe, później ze skrzepami, a na końcu żywo czerwone. Czy to mogło być plamienie implantacyjne, a może poronienie? Ile dni po poronieniu test będzie wychodził pozytywny? Przyznam, że wolałabym, żeby to jednak nie była ciąża. Nie brałam tabletek anty, ale zawsze używaliśmy gumy, dlatego jestem zdziwiona! Do gina idę w czwartek dopiero

reklama
Skończyłam karmić piersią i dostałam pierwsza miesiaczke w grudniu. W styczniu dostałam drugą, jednak trzy dni po skończonej miesiaczke dostałam plamienia, które trwało trzy dni, do wczoraj. Dzisiaj zrobiłam test i wyszedł pozytywny! Te trzydniowe krwawienie było intensywne, ale mniej niż miesiaczka. Na początku było brązowe, później ze skrzepami, a na końcu żywo czerwone. Czy to mogło być plamienie implantacyjne, a może poronienie? Ile dni po poronieniu test będzie wychodził pozytywny? Przyznam, że wolałabym, żeby to jednak nie była ciąża. Nie brałam tabletek anty, ale zawsze używaliśmy gumy, dlatego jestem zdziwiona! Do gina idę w czwartek dopiero
Gin w czwartek i tak nic nie zobaczy. Zrób sobie betę najpierw i przyrost po 48h, a potem dopiero umawiaj się do gina.

Dzisiaj niestety już nie jestem w stanie iść na bete, zrobię to jutro. A czy plamienie implantacyjne może wyglądać tak jak opisałam swoje 3dniowe krwawienie? Mam już dwójkę dzieci, nie mogę pozwolić sobie na trzecie, mimo, że bardzo bym chciała, to wiem, że to nierozsądne w naszym przypadku.

Zrobisz betę, to będziesz wiedzieć ;) a jak się okaże, że beta ujemna, to może weź jednak tabletki od gina?

Jeśli to poronienie to nadal bedziesz miała test pozytywny, aż beta nie spadnie do takiego poziomu, że test nie wyłapie.
Najlepiej isć na betę i sprawdzić po 48h, czy przyrasta, czy spada.
Na forum już zdarzały się fałszywie pozytywne testy, które miały II, a beta ujemna.
Także musisz cierpliwie poczekać do jutrzejszego wyniku.

Najlepiej byłoby oznaczyć betę i sprawdzić, czy rośnie czy spada...
No i jak się okaże fałszywy alarm, to może jednak spróbuj z tabletkami?

Wtedy już się nie będę nawet zastanawiać, od razu tabletki. Zrobiłam przed chwilą drugi test z innej firmy. Teraz druga kreska jest tak samo intensywna jak druga... to raczej będzie ciąża.

Załączniki

• 20230123_121541.jpg
    20230123_121541.jpg
    817,9 KB · Wyświetleń: 304
reklama
Ja zwariuje. Wychodzi na to, że krwawienie jest czwarty dzień. Przed chwilą zauważyłam, że to jednak nie koniec. Aktualnie krew jest gęsta, ciemna. Krwawienie implantacyjne raczej tyle nie trwa no nie?

Do góry