reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak apetytu w ciaży

to jest: na poczatku ciazy sie chudnie ale w kolejnych tyje. Przy tyciu warto uwazac na wage...ja niestety za bardzo nie uwazalm i teraz mam efekty... przed zajsciem w ciaze wazylam 52-56 kg a w 9 az 78 kg! teraz zostalo mi jeszcze 10 kg do zrzucenia...i jest ciezko...takze dziewczyny-uwazajcie na to co jecie...mniej slodyczy-wiecej owocow...to taka mala, ale mysle ze dobra waga... a! i starajcie sie duzo spacerowac...ja niestety duzo siedzialam i efektem sa male zylaki pod kolanem lewej nogi...:(

Pozdrawiam

reklama
Nie Masz Sie Czym Martwic. Jestem W 7 Tygodniu Ciazy I Jedyne Na Co Mam Ochote To Cukierki Owocowe I Herbatka Z Cytryna Albo Mlekiem. Najgorsze Jest To Ze Cala Rodzina Kaze Mi Jesc...a Na Sile Przeciez Sie Nie Da. :-)

Malgosiaa, ja mam takie same objawy!!!! Nie moge jesc, nie moge pic... W dodatku miewam zawroty glowy, nie moge stac!!! Jestem w 8 tyg ciazy i tez sie boje bo nie wiem czy tak ma byc!! pozdrawiam i trzymaj sie .
maadgaa

Powiem tak, ja nie mogłam jeść z powodu ogromnego stresu. Do tego stopnia miałam jadłowstręt, że wmuszjąc w siebie jedzenie ono nie chciało przechodzić mi przez gardło. Tak czy siak bardzo pomogła mi melisa. Ale nie jedna torebka. Parzyłam sobie w dzbanku tak 3/4 torebki i popijałam sobie. Piłam ją na uspokojenie a okazała się zbawienna w skutkach jeśli chodziło o moje niejedzenie.
Naprawde polecam ale podana przeze mnie dawka bardzo silnie pobudza łaknienie.:happy2:

Ja też nie mam apetytu , ale moja gin powiedziała, że mam jeść cokolwiek nawet mało w ciągu dnia i też nic się nie stanie, bo apetyt przyjdzie z czasem. Mnie odrzuca na każdy zapach jedzenia nawet ulubionego, lodówkę to otwieram jak tylko muszę. Za to dużo piję i biorę kwas foliowy i tak przybieram chyba nawet za szybko hihi. Więc się nie martw :):-D

Witam! Ja z takim pytankiem. Moja szwagierka jest w 4/5 miesiącu ciąży i od jakiś 3 dni nic nie je ani nie pije, gdyż ciągle ma mdłości. Wszystko co zje czy się napije od razu zwraca. Czy w tym miesiącu co Ona jest to jest normalne??

Brak apetytu jest normalny przy mdłościach i na początku ciąży chociaż przyznam że ja nawet jak nie mam apetytu to próbuje jeść chociaż jakieś owoce bo jak mam pusty żołądek to jeszcze gorzej wtedy mdłości się nasilają i robi mi się słabo także radzę coś przegryzać czasem pomagały mi paluszki :)

ja miałam mdłosci przez całą ciąże, a do 7 miesiąca dużo zwracałam :baffled:
nie miałam jadłowstrętu, ale kompletnie nie chciało mi się jesc
doszło do tego że przez tydzien miałam nastawiony budzik co 15 min zeby ugrysc kolejny kawałek kanapki :-(i jakos zaczełam pamietac zeby cos zjesc, ale jadłam mało
piłam ziółka na poprawe apetytu, ale nie miałam na nic ochoty i nie miałam zachcianek

w sumie przytyłam 9 kg, ale moja córcia urodziła się prawie 4,5kg
tylko musiałam sie naprawde pilnowac zeby jesc :tak: no ale sie opłaciło :happy2:

reklama
wiec jakis tydzien temu zaczelam miec uczucie takie jak bym miala wymiotowac siedzialam na lekcji i poprostu bylo mi nie dobrze w poniedzialek siedzialam dobrze sie czulam po czym prawie zemdlalam
poszlam do lekarza zrobila mi ekg serca ale wszystko jest ok kazala mi brac tylko magnez
:no: nie pokoi mnie strasznie to ze mam od tego czasu dosznosci nasilily sie przed wczoraj w nocy
poszlam do lekarza ale moj rodzinny lekarz nie wie co mi jest mam uczucie slabosci kreci mi sie w glowie jak sie schylam i wstaje jest mi nie dobrze ledwo oddycham a jak ide do szkoly to juz wogole
poniewaz w szkole na dole faceci maja praktyki i smierdzi lutuja tam i naprawiaja sprzenty jakies boje sie mialam dziwo miesiaczke zawsze mam bolace miesiaczki i dosc duze krwawienie zazwyczaj trwa do 5 lub 6 dni a tym razem z 3 dni czy 4 mialam takie ze jedna potpaske to mogla bym nosic z pol dnia a co naj dziwniejsze przez ostatnie 3 dni mialam tylko plamienie wiec nosilam wkladni dziwne jest to boje sie mieszkam sama i mam 20 lat nie wiem co jest
mam takie uczucie duszenia jak bym byla chora miala cos z gardlem ale lekarz mowi ze na chorobe nie wskazuje i nie wie co mi jest blagam pomuszcie teraz od 2 zostaly same dusznosci ale nasilaja sie na zapachy np perfum ktore mi sie bardzo podobaly szczegolnie w nocy co mam zrobic ?

Do góry