reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak apetytu w ciaży

Ja też przez to przechodziłam... początek ciąży wspominam strasznie. Wymioty całą dobę, rano, wieczór, w nocy. Co zjadłam lądowało w sedesie :eek: byłam słaba, mogłabym leżeć cały dzień w łóżku i tak też było. Ja pełna energii nie miałam na nic siły, schudłam 5 kg. byłam nawet na pogotowiu i podali mi elektrolity, bo wyniki się pogorszyły przez te wymioty. Pomógł mi imbir, dodawałam do herbaty. Po 12 tyg. wymioty ustąpiły, jestem w 19 tyg. czuję się dobrze, waga poszła do góry :-)

Pozdrawiam wszystkie brzuszkowe mamy ;-)

reklama
Żadnych wymiotów i nudności - czasem mnie mdli, ale chyba z niejedzenia - a zaczęłam 4 miesiąc. Coraz trudniej mi jeść. Mam anemię :( Zupełnie nie widać, że jestem w ciąży - poza piersiami, ale zimą trudniej zauważyć. Martwię się. :-(

Mi cięzko jest teraz cokolwiek jesc.. moge tylko tzw moje zachcianki od czegos innego od razu wymiotuje lub mnie mdli.. Idz jak najszybciej do lekarza skoro masz dodatkowo Anemię.. A zachcianek nie masz? niestety moze na siłę spróbuj..

Wiecie co znowu nie mam apetytu nie wiem co sie dzieje jestem juz w 16tc i od ok 13tyg bylo super do teraz... czy to normalne... miałyscie tak??pozatym bylam znowu u lekarza i nic nie przytylam... troche mnie to martwi ale lekarz powiedzial ze dziecko b.malo jeszcze wazy wiec to normalne.. jak myslicie??

Ja miałam podobnie. Przez pierwszy trymestr i prawie połowę drugiego nie mogłam jeść. Były momenty kiedy byłam głodna i chciałam zjeść, ale nie mogłam! Z wielką trudnością zjadałam jakieś małe posiłki. Z czasem to mi minęło. Nabrałam wielkiego apetytu i przybrałam na wadze. Czasem tak jest, że nasz organizm tak właśnie reaguje. Nie martwcie się dziewczyny, bo to przeważnie z czasem mija.

U mnie jest podobnie, calkowity brak apetytu w pierwszych tygodniach nawet na slodycze, ktore przed ciaza pochlanialam. Raz dziennie staram sie zmusic do jakiegos posilku, najczesciej gotowanych warzyw albo kanapki z bialym serem a do tego podgryzam owoce. Zauwazylam, ze melon i arbuz przechodza przez gardlo najlepiej. Cukierki owocowe dla zabicia gorzkiego smaku w ustach. Sniadanie i tak zawsze konczy w toalecie wiec zmuszam sie do kilku krakersow. Spadek na wadze 2kg do tej pory, ale mam z czego zrzucac :-).
Lekarz poradzil mi, ze dzidzia pobierze z mojego organizmu wszystko, czego potrzebuje wiec nie musze sie zmuszac do jedzenia ale najwazniejsze jest picie. Odwodnienie jest niebezpieczne w ciazy wiec wszystkie przyszle mamy zachecam do picia 2-3 litrow napojow dziennie.

Zycze wszyskim przyszlym mamom (i sobie ;-)) wytrwalosci!

witam mam tez problem z jedzeniem. jestem glodna czuje glod ale nie moge jesc bo od razu mnie mdli, na szczescie nie wymiotuje wogole ale boje sie ze moze cos sie stac malenstwu z braku jedzenia. jestem w 9tyg ciazy jestem po jednym poronieniu wlasnie w tym czasie i boje sie kolejnego. mam zapisane przez gin tabletki podtrzymujaca ciaze ale mimo to sie boje. czy to aby normalne ze nie moge jesc mimo czucia glodu? zjem a raczej zmusze sie do zjedzenia kilku malych suchych wafli. prosze poradzcie cos. pozdrawiam wszystkie mamy

Hej dziewczyny jestem na poczatku 7 tyg ciazy,5 miesiecy temu poroniłam:(teraz sie nam udalo.
Martwi mnie to ze nie mam apetytu nie moge nic jesc mam wrazenie blokady w przełyku!
Nie moge zmusic sie nawet na sile aby zjesc jakis obiad lub kanapke.
Jem owoce i jogurty!
Niew ymiotuje,poprostu nei moge nic przelknac.barzdo sei tym martwie czy to jest normalne!dziekuje za odpowiedz!

Ten temat juz jest na forum... CO do pytania to jest normalne... ja mialam podobny problem.. trzeba sie zmusic na sile i jesc cokolwiek... pzd

reklama
tez tak mialam:) pierwsza ciaze tez poronilam, a w drugiej jak bylam na tym etapie co ty to nic nie moglam jesc ale po jakichs 3 tyg wszystko wrocilo do normy a nawet bardziej niz do normy, bo mialam olbrzymi apetyt. spokojnie u ciebie tez sie wszystko unormuje:) spokojnej ciazy:)

Do góry