reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak akcji serduszka

Agusieńka

Mama Oliwki i Wiktorka
Miasto
Rajkowy-Pelplin
Witam wczoraj byłam na usg z którego wynika ze jest to 6 tydzień i 3 dzień ciąży długość w milimetrach zarodka 6,8 brak akcji serduszka dostałam skierowanie do szpitala :-( co dalej czy faktycznie serduszko już nie zabije ??

reklama
Rozwiązanie
@Agusieńka przykro mi. Niestety od początku ta ciąża wyglądała na taką, chociaż zawsze może zdarzyć się inny scenariusz. tak jak napisała @Destino zajrzyj na „nasz” wątek. Nie wiem czy nie pokusiłabym się o zbadanie zarodka. Bo może clanaxe działał a problemem była wada.

Naprawdę mi przykro.
Witam , dzisiaj zostałam zbadana na szybko przez lekarza o ile można go tak nazwać który włożył do pochwowo usg powiedział mi tętno jest a resztę musiałam dopytywać czy małe ?? Nawet go nie zmierzył powiedział ze on nic nie poradzi mam się pakować i do domu bo chyba w nieskończoność nie chce tu leżeć :-(
No naj ważniejsze że jest , umów się prywatnie do jakiegoś gina polecanego

reklama
Tak poczekam do poniedziałku i umówię się chociaż szczerze to naprawdę trafiam na samych nie kompetentnych lekarzy :-( ten dzisiejszy nawet pomiaru tętna nie zrobił
I może lepiej ,podobno na wczesnym etapie to niebezpieczne, ważne że jest ,Teraz postaraj się zrelaksować, i nastawić że będzie dobrze, bo tak musi być, jestem z Tobą i wierzę że się uda

Wiem ,że są wyższe, ale trzeba przy takim reagować ,i to szybko ,moja koleżanka miała 2.6 I lekarza kazał od razu do endo, niestety bardzo często właśnie to jest powodem poronien
Bardzo często? Możesz podrzucić jakiś link do publikacji na ten temat? Chętnie się zapoznam.
Dziewczyny, serio, forum nie jest od tego, żeby straszyć czy wprowadzać inne w błąd. Zabrałabym takiej normalnie dostęp do internetu, niech tylko w swoim otoczeniu rzuca „rzetelną wiedzą”.

Bardzo często? Możesz podrzucić jakiś link do publikacji na ten temat? Chętnie się zapoznam.
Dziewczyny, serio, forum nie jest od tego, żeby straszyć czy wprowadzać inne w błąd. Zabrałabym takiej normalnie dostęp do internetu, niech tylko w swoim otoczeniu rzuca „rzetelną wiedzą”.
Nie chodzi o straszenie ,tylko o to że przy wyższym tsh, trzeba jak najszybciej idąc się do endokrynologa, a takie informacje mam od mojego gina, i nie tylko jego ,koleżance lekarz tez tak powiedział

Nie chodzi o strasznie 🤦🏻‍♀️ ale o to, żeby nie bagatelizować problem wysokiego TSH. A Uwierz, że niektórzy lekarze nie widza w tym problemu 🤷‍♀️tak samo jak z tym, że po co badać żelazo? I się suplementowac? "w ciazy żelazo jest zawsze niskie" i po problemie 🙈 a przecież to chodzi o nasze maleństwa 💓 więc nie raz same musimy zawalczyć 💪
Wysokie TSH wskazuję na niedoczynność. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę i przeczytać jakie są skutki. Mogłabym napisać, ale znów będzie, że strasze 😃

reklama
Kochane panie, trafiłam do endokrynologa z pilnym skierowaniem, z TSH na wysokości 3.37 (dodam, że laboratorium ma normę 0.33-4.59 dla pierwszego trymestru ciąży). Ginekolog, który dał mi skierowanie nie straszył ani nie mówił o skutkach niedoczynności. Sama się naczytałam i zupełnie niepotrzebnie. Nie piszmy tak prosto z mostu o najgorszych scenariuszach, kwestię tarczycy najczęściej wystarczy odpowiednio kontrolować u specjalisty (to jest konieczne).

Do góry