reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam wsparcia

Obaj lekarze wykluczyli

U mnie CP wykluczyło na początkowym etapie ok 5 lekarzy. Wszyscy mają super opinie według internetu 🤡 Jedna Pani doktor nawet pokazywała mi czemu na 100% to nie jest CP. A była.

Niemniej jednak dlatego, iż piszesz bardzo chaotycznie i nieprecyzyjnie to ciężko faktycznie pomóc.

Jeżeli 3mm miałby na tym etapie sam pęcherzyk ciążowy to źle. Bo taki pęcherzyk to miałam w 4tc z beta koło 1000. Więc przy becie ponad 30 tys. wróżyło by to źle.

Dodatkowo faktycznie mogło by sugerować tzw pseudo pęcherzyk który jest właśnie w CP (ciąży pozamacicznej).

Natomiast 3mm pęcherzyk żółtkowy jest w sumie okej. Zazwyczaj też 2 dni po nim na 100% powinno być widać już zarodek. Ja bym jutro poszukała jakiegoś prywatnego USG u dobrego lekarza z dobrym nowym sprzętem

reklama
U mnie CP wykluczyło na początkowym etapie ok 5 lekarzy. Wszyscy mają super opinie według internetu 🤡 Jedna Pani doktor nawet pokazywała mi czemu na 100% to nie jest CP. A była.

Niemniej jednak dlatego, iż piszesz bardzo chaotycznie i nieprecyzyjnie to ciężko faktycznie pomóc.

Jeżeli 3mm miałby na tym etapie sam pęcherzyk ciążowy to źle. Bo taki pęcherzyk to miałam w 4tc z beta koło 1000. Więc przy becie ponad 30 tys. wróżyło by to źle.

Dodatkowo faktycznie mogło by sugerować tzw pseudo pęcherzyk który jest właśnie w CP (ciąży pozamacicznej).

Natomiast 3mm pęcherzyk żółtkowy jest w sumie okej. Zazwyczaj też 2 dni po nim na 100% powinno być widać już zarodek. Ja bym jutro poszukała jakiegoś prywatnego USG u dobrego lekarza z dobrym nowym sprzętem
Ja chodzę od lat prywatnie i on właśnie od razu że coś nie tak i na zabieg skierował beż wyjaśnień. Natomiast w szpitalu kazali przyjechać za tydzień. Jeśli chodzi o betę to jakiś kosmos z przedziałami, w jednym laboratorium przedział obejmuje od 1-10 tc ,a w innym już podzielone na tygodnie 🤦‍♀️ nie ukrywam że jestem przygotowana na pożegnanie aczkolwiek w szpitalu zapalili iskierka nadziei. Dziękuję za odp

Ja chodzę od lat prywatnie i on właśnie od razu że coś nie tak i na zabieg skierował beż wyjaśnień. Natomiast w szpitalu kazali przyjechać za tydzień. Jeśli chodzi o betę to jakiś kosmos z przedziałami, w jednym laboratorium przedział obejmuje od 1-10 tc ,a w innym już podzielone na tygodnie 🤦‍♀️ nie ukrywam że jestem przygotowana na pożegnanie aczkolwiek w szpitalu zapalili iskierka nadziei. Dziękuję za odp
nie patrz na te widły. Patrz na to ile jesteś po owulacji, czy przyrosty są prawidłowe i czy obraz w usg odpowiada poziomom bety (na początkowym etapie ciazy)

Dzień dobry, Opowiem wam moja historie mam 37 lat 5 lat temu na świecie powitaliśmy cudownego chłopca,jednak marzyliśmy o jeszcze jednym dziecku i tak przez długi czas nic... w tym w marcu udało się jednak od 5 tygodnia miałam plamienia od razu dostała duphostan oraz zaax jednak w 9 tc serduszko przestało bic😞lekarz kazal odsyawiv leki i na drugi dzień 11 maja poszło, szybko przestałam krwawić 22 bylam na kontroli było czysto. 4 czerwca dostałam okres a 9...krwotok taki ze szok beż bólu lało się ze mnie wraz ze skrzepami wielkości dłoni w szpitalu szybka akcja zabieg... wszystko się dobrze skończyło. Dziś znów jestem w ciąży, ale...poszłam na wizytę w 5tc i 2 dni a mój lekarz...ze jest źle i dawno czegoś takiego nie widział i wiecie co ??? Dal mi skierowanie na zabieg... 14.10 beta 1043, 16.10 2640

Pojechałam na szpital tam lekarz na mnie czekał zrobił usg i mówi że jest wczesna ciaza brak echa I fhr ale za tydzień mam przyjść ponownie, na drugi dzień po tym czyli 24.10 beqta 36373

Wtf????? Czemu pierwszy pajac od razu mnie na zabieg wysłał ???
Mi pękł torbiel pojechałam do szpitala i się okazało że jestem dodatkowo w ciązy beta 88 po 3 dniach miałam zrobić będę i w ciągu tych dni umówić się na wizytę do ginekologa. Beta wyszła 250 następnego dnia miałam wizytę u lekarza który stwierdził że mam ciążę pozamaciczna i dał mi skierowanie do szpitala. W szpitalu się okazało że nie widzą ciazy pozamacicznej zostawili mnie na 2 dni obserwacji i po badaniu usg i becie okazało się że już mam jajo płodowe w macicy więc mnie wypisali

Mi pękł torbiel pojechałam do szpitala i się okazało że jestem dodatkowo w ciązy beta 88 po 3 dniach miałam zrobić będę i w ciągu tych dni umówić się na wizytę do ginekologa. Beta wyszła 250 następnego dnia miałam wizytę u lekarza który stwierdził że mam ciążę pozamaciczna i dał mi skierowanie do szpitala. W szpitalu się okazało że nie widzą ciazy pozamacicznej zostawili mnie na 2 dni obserwacji i po badaniu usg i becie okazało się że już mam jajo płodowe w macicy więc mnie wypisali
A zarodek był widoczny dopiero po 6 tygodniu

reklama
Przeczytałam twój post i aż się włos na głowie jeży co za specjaliści raczej tak na siebie każą mówić bo mija się to z celem żeby odrazu wysyłać kobietę na zabieg ! Szok 😮
Gratuluję i również trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ❤️

reklama
Do góry