reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak akcji serduszka

Agusieńka

Mama Oliwki i Wiktorka
Miasto
Rajkowy-Pelplin
Witam wczoraj byłam na usg z którego wynika ze jest to 6 tydzień i 3 dzień ciąży długość w milimetrach zarodka 6,8 brak akcji serduszka dostałam skierowanie do szpitala :-( co dalej czy faktycznie serduszko już nie zabije ??

reklama
Rozwiązanie
@Agusieńka przykro mi. Niestety od początku ta ciąża wyglądała na taką, chociaż zawsze może zdarzyć się inny scenariusz. tak jak napisała @Destino zajrzyj na „nasz” wątek. Nie wiem czy nie pokusiłabym się o zbadanie zarodka. Bo może clanaxe działał a problemem była wada.

Naprawdę mi przykro.
reklama
Oj bardzo wysoka ,nie dobrze, a czy we wcześniejszych ciazach badalas? Może właśnie to było powodem ? Ja tez 2 razy poronilam, za 3 się udało, więc trzymam kciuki aby u Ciebie było tak samo !
Bez przesady to wysokie tsh ale nie bardzo wysokie. Bardzo wysokie to np ja miałam na początku ciąży bo 10,9 a syn urodzony po terminie i wszystko ok.

Witam wczoraj byłam na usg z którego wynika ze jest to 6 tydzień i 3 dzień ciąży długość w milimetrach zarodka 6,8 brak akcji serduszka dostałam skierowanie do szpitala :-( co dalej czy faktycznie serduszko już nie zabije ??

Jest wysokie, ale nie dramatycznie. Ja miałam takie przed ciążą bez Euthyroxu. Oczywiście jak na ciążę jest za wysokie i należy je obniżać, ale mi się zdarzało parę lat temu mieć takie ponad 10.
Wiem ,że są wyższe, ale trzeba przy takim reagować ,i to szybko ,moja koleżanka miała 2.6 I lekarza kazał od razu do endo, niestety bardzo często właśnie to jest powodem poronien

Jest wysokie,skoro lekarze mówią że nie powinno mieć więcej jak 2 w ciąży!
Dobrze lekarze mówią że nie powinno być większe niż 2 ale na takim poziomi to nie jest tragedia więc skończ się unosić i wykrzyknikiem kończyć wpis bo wiem lepiej skoro sama miałam prawie 11 i lekarz nie straszył mnie od razu poronieniem.

Dobrze lekarze mówią że nie powinno być większe niż 2 ale na takim poziomi to nie jest tragedia więc skończ się unosić i wykrzyknikiem kończyć wpis bo wiem lepiej skoro sama miałam prawie 11 i lekarz nie straszył mnie od razu poronieniem.
Może to wszystko zależy od lekarza? 🤷‍♀️ Moj lekarz prowadzący od razu skierował mnie do endo jak TSH miałam 3.3 (czekając na wizytę do endo, bez leków spadło do 2.6,), a jeszcze w październiku było 2.1. Gin jest bardzo zaangażowany w prowadzenie ciąży, z byle głupota mogę dzwonić nawet w weekend. Jak trafiłam do endo to potwierdził, że trzeba utrzymywac TSH później 2.5, a najlepiej w okolicach 2.0. I to jest jedyna nieprawidłowość jeśli chodzi o moją tarczyce 😏
Pierwsza ciąże straciłam, TSH miałam 4.3, ale nie wiem co byli przyczyną poronienia 🤷‍♀️

reklama
Może to wszystko zależy od lekarza? 🤷‍♀️ Moj lekarz prowadzący od razu skierował mnie do endo jak TSH miałam 3.3 (czekając na wizytę do endo, bez leków spadło do 2.6,), a jeszcze w październiku było 2.1. Gin jest bardzo zaangażowany w prowadzenie ciąży, z byle głupota mogę dzwonić nawet w weekend. Jak trafiłam do endo to potwierdził, że trzeba utrzymywac TSH później 2.5, a najlepiej w okolicach 2.0. I to jest jedyna nieprawidłowość jeśli chodzi o moją tarczyce 😏
Pierwsza ciąże straciłam, TSH miałam 4.3, ale nie wiem co byli przyczyną poronienia 🤷‍♀️
Mój też oczywiście wypisał mi skierowanie do endo ale nie straszył, że już można spodziewać się najgorszego itd.

Do góry