Ja bardzo pragnęłam, by dziecko było podobne ciut do mnie , miało jakąś cząstkę mnie np włosy, oczy, nos, palce cokolwiek ...chociaż jedną rzecz. Moje dzieci nie mają niczego ze mnie, nawet palców, włosów - one nie są niepodobne - one są moim przeciwieństwem pod każdym względem - nawet charakteru. Bardzo przypominają mi męża i teściową - króra jest podłym człowiekiem. Chciałam naprawić z nią relacje ale się nie da jest lodowata i zimna. Wczoraj zaniosłam jej koszyk truskawek i babeczki - powiedziała że mam to zabierać z powrotem , że nie chce, że zawracam jej głowę i mam się lepiej sama za robotę też wziąć. Synek ma ponad rok i jeszcze na niego nie spojrzała, nie wzięła na ręce, nie uśmiechnęła się do niego, przechodzi obok mnie jak z nim spaceruje i mija nas bez słowa jak obcych ludzi. Oskarżała mnie o kradzież, wyzywała od najgorszych , wyrzuciła z mężem z domu z małym dzieckiem jak mieszkaliśmy chwilowo u niej, bo dom był w remoncie. Męża cała rodzina jest podła, mój mąż jak go poznałam był po rozwodzie i ma córkę z poprzedniego małżeństwa, gdy my byliśmy razem i córka nasza miała 2 latka a jego brat brał ślub dostałam zaproszenie gdzie było napisane , że zaprasza mojego obecnego męża, ex żonę i ich córkę, , przykładów jest masa, bez sensu jest tu je wymieniać, bo nie o to chodzi. Po prostu moje dzieci przypominają mi teściową maja takie same rysy i oczy , mąż też takie ma, jak patrzę na nie widzę teściową, męża czuje złość że straciłam życie, że nie mam już nic, że odejdę straciłam 15 lat, i zostaną mi dzieci , przypominające teściową i ten ból, nie umiem sobie poradzić.....myślę, że gdybym była z przystojnym fecetem i nawet gdyby odszedł miałabym teraz chociaż ładne dzieci, może fajną teściową i normalną rodzinę....staram się z tym walczyć naprawdę staram się, patrzę na dzieci i płacze, tyle krzywdy im zrobiłam, ja nie chce tego tylko, że to jest silniejsze....szukam pomocy, nie moge znaleźć, piszę ten post i łzy kapią mi na klawiaturę, to jest taki straszny ból, którego nie da sie ukoić, nie da się wziąć tabletki przeciwbólowej, gdzie po paru minutach wszystko przechodzi