reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

Pisze tu bo wiem ze Cie spodkam bo jestes tu czesciej niz u nas .

Rudzia- przyslalas mi wiadomosc ale ja do Ciebie nie moglam na BB wiec wyslalam na maila. Otrzymalas?

reklama
no nie nie zostałaś sama ja tu ciagle zagladałam ale nikt nic nie pisał martwiłam sie co sie dzieje.
Czy wszystko u Ciebie Rudzia ok jak sie czujesz?

no nie nie zostałaś sama ja tu ciagle zagladałam ale nikt nic nie pisał martwiłam sie co sie dzieje.
Czy wszystko u Ciebie Rudzia ok jak sie czujesz?

a dziekuje u mnie wszytsko wporzadku ostatnio troche zabiegana jestem ale jak to przed swietami :) sprzatanie gotowanie zakupy i uffffff nie ma kiedy siupnac :):):)

a jak tam u Cibeie??

U mnie wszystko dobrze jakos daje rady chociaz coraz ciezej jest mi 9miesiac sie zaczal i wszystko moze sie przydazyc, moze maluszek bedzie chcial wyskoczyc na swieta hhihi jak narazie nie mam zadnych skurczy, tylko nogi i rece mi puchna. Swieta tuz tuz a ja jeszcze nic za bardzo nie mam przygotowane po 10 bedziemy kupowac choinke i ozdoby wiec wtedy dopiero poczuje ze juz niedlugo swieta a tak to jakos za specjalnie nie czuje zeby zaraz swieta byly.

U mnie wszystko dobrze jakos daje rady chociaz coraz ciezej jest mi 9miesiac sie zaczal i wszystko moze sie przydazyc, moze maluszek bedzie chcial wyskoczyc na swieta hhihi jak narazie nie mam zadnych skurczy, tylko nogi i rece mi puchna. Swieta tuz tuz a ja jeszcze nic za bardzo nie mam przygotowane po 10 bedziemy kupowac choinke i ozdoby wiec wtedy dopiero poczuje ze juz niedlugo swieta a tak to jakos za specjalnie nie czuje zeby zaraz swieta byly.

to tak jak u mnie wy choinke chcemy zywa wiec kupimy moze w przyszlym tygodniu... jeszcze nie czuc swiat w domu :) jak tarazie to tylko jestem zabiegana :)
jestem coraz wieksza wiec i zaczynaja sie klopoty z kregoslupem... boje sie troche bo w moim przypadku moze byc tak ze z dnia na dzien wyladuje w lozku i sie juz nie podniose do porodu ;(

no i jak, choinkę macie?
My kupiliśmy dwa dni temu, jak się świątecznie zrobiło :) jeszcze śnieg zaczął padać :)
A choinka też śnieżna - mamy bombki w kolorze atramentowym i białym, i białe łańcuchy :) wygląda jakby przysypał ją śnieg! :-)

A ja mam takie pytanie do mamuś juz doświadczonych. Zadałam pytanie na innym forum, ale chyba się nie doczekam odpowiedzi. Mianowicie:
Pierwszy spacer pewnie mnie czeka w lutym. Pytanie moje: jak ubierać maluszka (w moim przypadku maluszkową). Tzn +/- pojęcie mam, bo troche czytam. Więc tak: kilka warstw ubranek, wiadomo: body, śpiochy, pajacyk, sweterek, skarpety, wyczytałam, że najlepiej 2 czapeczki (bawełniana i cieplejsza), szalik, rękawiczki... i teraz mój dylemat. Mam ciepły śpiworek do wózka. Wystarczy włożyć dzieciaczka do tego spiworka i w pogotowiu mieć jeszcze kocyk? Czy zalecane jest włożyć dziecko do ciepłego kombinezonu i jeszcze do spiworka?
Bo mam też taki kombinezonik "przejściowy" nie taki gruby puchowy i wydawało mi się że jak ubiorę malutką w te wszystkie warstwy + ten kobinezonik + do śpiwora (w pogotowiu kocyk) że to wystarczy. Ale spotkałam sie z opinią "że chyba ogłupiałam" ;-) i ze koniecznie do ciepłego kombinezonu i jeszcze do ciepłego wózkowego śpiworka... Hmmmmm. Co Wy na to?

reklama
Witajcie dziewczyny :-) Teraz będę częstym gościem na BB bo sama jestem w ciąży. Dwie kreski na teście były dla mnie nie małym szokiem :szok:

Do góry