reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

przepraszam za tą moją chaotyczną ,to prawda :), wypowiedz, pisalam ją chwile przed wyjsciem na zajęcia :)

Zdaje sobie sprawe ze w mojej sytuacji jest to malo prawdopodobne, ale nie chcialabym tego zlekcewazyc i lykac tabletek dalej jesli by sie okazalo ze to jakims cudem jednak ciąza

I jak na zlosc juz jestem troche w stresie ze chyba psychika zaczela mi pracowac bo dzisiaj patrze w lustro a mi pryszcze powiskakiwaly. Nie duzo, ale troche tak. Normalnie mam bardzo czysta cere i zero wypryskow, pryszczy a tu troche na czole sie pojawilo. Moze to dlatego ze wyczytalam ze w poczatkach ciazy czasem hormony tak dzialaja ze moze wysypac :)

dzieki, wlasnie to chcialam wiedzec kiedy test zrobic, zrobie wiec z dzien kiedy spodziewam sie miesiaczki

Dziekuje za odpowiedz na moje pytanie:-)

nie ma za co :) mam nadzieje ze bedzie po Twojej mysli... wiem ze czasami ciezko ale staraj sie o tym nie myslec i przeczekac do donia oczekiwanego krwawienia...
a najlepsze wyjscie to isc do gina i sie upewnic wczesniej bo to prawda jesli jakims
cudem jestes w ciazy nie jest to dobry pomysl zeby lykac je dalej...
pozdrawiam

reklama
przepraszam za tą moją chaotyczną ,to prawda :), wypowiedz, pisalam ją chwile przed wyjsciem na zajęcia :)

Zdaje sobie sprawe ze w mojej sytuacji jest to malo prawdopodobne, ale nie chcialabym tego zlekcewazyc i lykac tabletek dalej jesli by sie okazalo ze to jakims cudem jednak ciąza

I jak na zlosc juz jestem troche w stresie ze chyba psychika zaczela mi pracowac bo dzisiaj patrze w lustro a mi pryszcze powiskakiwaly. Nie duzo, ale troche tak. Normalnie mam bardzo czysta cere i zero wypryskow, pryszczy a tu troche na czole sie pojawilo. Moze to dlatego ze wyczytalam ze w poczatkach ciazy czasem hormony tak dzialaja ze moze wysypac :)

dzieki, wlasnie to chcialam wiedzec kiedy test zrobic, zrobie wiec z dzien kiedy spodziewam sie miesiaczki

Dziekuje za odpowiedz na moje pytanie:-)
mi zawsze na okres zasypywala lawina syfkow :D...

mi zawsze na okres zasypywala lawina syfkow :D...

a mnie nigdy. kiedys mialam problem z tradzikiem i lykalam przez prawie rok polska wersje Roccutanu (czy jakos tak) i jak tradzik znikł tak się nie pokazuje do tej pory, nawet jak sie objem slodyczami nic,ani jednej krostki , przed okresem tez nic.

Jesli chodzi o zostawienie tabletek to zostaly mi 4 do wziecia. Jak sie potem polapac w ich ponownym praniu? pomozcie :) normalnie powinnam w ndz wziac ostatnia, ale zalozmy ze od jutra nie wezme to poprostu liczyc od jutra te 7 dni bez tabletek czy jak? Nie mam pojecia zielonego :)

Sama juz niewiem co po mojej mysli. Jak by sie okazalo ze jestem w ciazy to bym sie cieszyla, mam narzeczonego, mamy wlasne mieszkanko, pisze teraz prace licencjacką. Wiec nie bylabym w zlej sytuacji. Wiec napewno bym sie bardzo cieszyla jak bym sie dowiedziala. Ale jak bym miala do wyboru to tak z rok bym jeszcze wolala zaczekac :)

kochana dokoncz te 4 tabletki i pozwol na pare miesiecy odspanac organizmowi... pamietam jak moj ksiadz w liceum mowil by zawsze po dwoch latach brania tabletek robic pol roku przerwy... i ze bardzo latwo o nieplodnosc przez te specyfiki :(...

kochana dokoncz te 4 tabletki i pozwol na pare miesiecy odspanac organizmowi... pamietam jak moj ksiadz w liceum mowil by zawsze po dwoch latach brania tabletek robic pol roku przerwy... i ze bardzo latwo o nieplodnosc przez te specyfiki :(...

bzdura..brałam tabletki przez wiele lat bez robienia przerwy i w ciążę zaszłam..gdyby bylo takie ryzyko to napisaliby na ulotce

no wiecie ksiadz nam tak mowil na lekcji....

a poza tym przeciez bylo jakis czas temu w rozmowach toku ze kobieta cale zycie na tabletkach i o malo nie wykitowala przez tona serce a o dzieciach nawet nie ma co myslec!!!!!!!!!!!!!

reklama
Ja spotkalam sie na ten temat z bardzo podzielonym zdaniem. Jak pierwszy raz przerwalam antykoncepcje doustna (trwala ona 2 lata) i zaczelismy sie starac od razu, niestety dopiero po 6 miesiacach zaszlam w ciaze i w 8 tygodniu zarodek obumarl. Po tym calym wydarzeniu bylam troche zalamana , wiec zaczelam znow brac tabletki okolo 5 miesiecy, i od ich odstawienia potrzebowalam tym razem tylko jeden cykl miesiaczkowy bo drugi juz nie przyszedl, dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i jak narazie prawie 20 tydzien wszystko jest wporzadku. Kiedys tez czytalam , ze jak sie zajdzie w ciaze tuz po odstawieniu anty to wtedy latwiej o ciaze mnoga, ale sama na sobie przekonalam sie , ze nie tak latwo jest zajsc odrazu po , chociaz za drugim razem mielismy wiecej szczescia ;-)

Do góry