reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

a co jesli sie miesiaczka pokaze? slyszlaam ze biorac tabletki i tak sie pokarze bo jest ona wywolana tabletkami? To wtedy test w czasie okresu?
A moze to jakas sciema i jak bedzie okres to bankowo mimo tabletek nie jest sie w ciazy;)

reklama
troche to wszytsko chaotyczne co napisalas.....
po pierwsze to co nazywasz okresem przy braniu tabletek nie jest okresem takim jak u kobiety ktora nie bierze tabletek... jest to krwanienie wywolywane tymi tabletkami i moim zdaniem moze tak byc ze nawet jak bedziesz w ciazy krwawienie sie pojawi.... najlepiej zrobic sobie test w dzien oczekiwanego krwawienia ( czy sie pojawi czy tez nie ) lub po i wtedy bedziesz wiedziala... bo wczesniej test nie jest wiarygodny... bedziesz wiedziala na czym stoisz....

kochana jezeli jestes w ciazy to nie dostaniesz tego okresu!!!!!!!

a kto powiedzial ze nie dostanie?? zadaza sie czesto tak ze kobiety niebiorace tabletek maja okres do 3 miesiecy bedac w ciazy... a tak jak napisalam z tego co ja wiem przy braniu tabletek nie ma okresu tylko jest plamienie wywolywane wlasnie tabletkami.... wiec jest bardzo mozliwe ze nawet bedac w ciazy bedzie miala to plamienie....

moja kuzynka brala tabletki , jednej zapomniala i nie dostala okresu przy odstawienu, okazalo sie ze jest w ciazy!!!!

mowie co wiem od innych!!

oczywiscie, wszystko zalezy od organizmu kobiety, nie ma jednej reguly na wszystko!!!!!!!!!!!!!

moja kuzynka brala tabletki , jednej zapomniala i nie dostala okresu przy odstawienu, okazalo sie ze jest w ciazy!!!!

mowie co wiem od innych!!

oczywiscie, wszystko zalezy od organizmu kobiety, nie ma jednej reguly na wszystko!!!!!!!!!!!!!

a mowiac o okresie w ciazy, to to nie jest "okres" tylko plamienia jak juz, przy silniejszych krwotokach jest to ciaza zagrozona!!!!!
Moja ciocia jest polozna i troszke sie nasluchalam!!!!
prawdopodobienstwo zajscia w ciaze zwieksza sie z kazda pominieta tabletka w danym cyklu miesiaczkowym... twoja kuzynka opuscila tabletke zaszla w ciaze... roznie wtedy organizm moze reagowac....
tutaj dziewczyna brala wszytsko na czas... jest mini mini szansa ze jest w ciazy bo nie ma 100% pewnosci.... a jak wiekszosc z nas wie tym bardziej kiedy sie nie chce zajsc w tedy sie zachodzi nawet przy niezliczonej liczbie zabezpieczeni i ostroznosci :):):)

a co do plamien czy okresu zwal jak zwal.... w tym przypadku jest to plamienie wywolywane tabletkami.... wiec pojawic sie powinno ale nie musi... nie napisalam ze sie NIE pojawi...

najlepszym rozwiazaniem w takich sytuacjach jest test... poniewaz mozna gdybac i przypuszczac a natura i tak zrobi swoje jak JEJ pasuje....

reklama
przepraszam za tą moją chaotyczną ,to prawda :), wypowiedz, pisalam ją chwile przed wyjsciem na zajęcia :)

Zdaje sobie sprawe ze w mojej sytuacji jest to malo prawdopodobne, ale nie chcialabym tego zlekcewazyc i lykac tabletek dalej jesli by sie okazalo ze to jakims cudem jednak ciąza

I jak na zlosc juz jestem troche w stresie ze chyba psychika zaczela mi pracowac bo dzisiaj patrze w lustro a mi pryszcze powiskakiwaly. Nie duzo, ale troche tak. Normalnie mam bardzo czysta cere i zero wypryskow, pryszczy a tu troche na czole sie pojawilo. Moze to dlatego ze wyczytalam ze w poczatkach ciazy czasem hormony tak dzialaja ze moze wysypac :)

dzieki, wlasnie to chcialam wiedzec kiedy test zrobic, zrobie wiec z dzien kiedy spodziewam sie miesiaczki

Dziekuje za odpowiedz na moje pytanie:-)

Do góry