reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

reklama
Witam. Piszę z prośbą o pomoc. W moim przypadku do stosunku dochodzi rzadko (1 raz na 3 tygodnie około). Mam jednak problem, obecnie jestem chora a okres powinnam dostać 5 dni temu. Czy to moze oznaczać, że jestem w ciaży? dodam, że zawsze byliśmy zabezpieczeni. Czy opóźnienie miesiąci może być zwiazane ze stresem spowodowanym wyczekiwaniem jej?
Proszę o odpowiedź.

Witam. Piszę z prośbą o pomoc. W moim przypadku do stosunku dochodzi rzadko (1 raz na 3 tygodnie około). Mam jednak problem, obecnie jestem chora a okres powinnam dostać 5 dni temu. Czy to moze oznaczać, że jestem w ciaży? dodam, że zawsze byliśmy zabezpieczeni. Czy opóźnienie miesiąci może być zwiazane ze stresem spowodowanym wyczekiwaniem jej?
Proszę o odpowiedź.

jest bardzo prawdopodobne ze to stres powoduje opoznienie twojej @ ale najlepiej bedzie jak zrobisz sobie dzis test i bedziesz spokojniejsza skoro to juz 5 dzien jak ci sie spoznia... bedzie wiarygodny...

a to zapraszamy rudzia, nie ma to jak dobry Poznan :D:D....

Proszę o odpowiedź.
Ej ludzie a co my jestesmy testy ciazowe, nie stac cie na kupno takiego testu, to ok 10zl, nie tak wiele....
my ci nie powiemy czy jestes w ciay czy nie,

sorry ale wkurzaja mnie takie wpisy, co rusz to nowy o takiej samej tresci!!!!

Moje objawy ciąży lekarz rodzinny potraktował jako zatrucie pokarmowe (dobrze że leków nie wykupiłam...) Nawet nie spodziewałam się, że jestem w ciąży, tylko po zjedzeniu czegokolwiek miałam zgagę i ból żołądka... Nie dałam rady wszystkiego jeść. Dopiero kiedy miałam dostać okresu (miałam regularnie jak w zegarku), coś było nie tak, bo bplał mnie brzuch jak na @ i piersi. I myślałam, że będzie mega okres. A jak się okazało po teście - byłam w ciąży :tak:

Od dwoch tygodniu nie calych jestem baaaaardzo zmeczona, ciagle chce mi sie spac i to tak jak nigdy nie mialam np siedze na zajeciach i czuje ze jak sie nie rozruszam pojsciem do toalety to zasne :) Kiedys bylam nocnym markiem a od 2tygodni godzina 9 a ja ledwo mam sile umyc zęby :)
Do tego zmeczenia ciągłegojest mi ciagle nie dobrze, ale w przeciwienstwie od tego co piszenie, to nie rano a po poludniu i ciagle mi cos szkodzi, zjem cos nie takiego albo cos i odrazu czuje ze ciezko mi na żołądku. No i mam zmienne nastroje....w jedej chwili jestem super szczesliwa a za chwile bardzo przygnębiona. I kluje mnie na dole plecow, tak jak by ktos igle wbijał. W głowie mi sie tez kreci czesto.
I jeszcze jedna dziwna rzecz- np siedze dluzej przed kompiterem i jest mi nie dobrze cos ala choroba lokomocyjna, z telewizorem mam to samo, za bardzo sie ktos rusza w filmie i mi juz nie dobrze. No i najgorsze- przybłąkało mi sie jakies zapalenie albo cos pochwy. Jest zaczerwieniona i swędzi. Tzn tak bylo ale juz doprowadzilam do porzadlu.

CZY KTORAS Z WAS MIALA TAKIE OBJAWY I OKAZALO SIE TO CIĄŻĄ?

Wykluczylam mozliwosc zajscia w ciaze bo od paru lat przyjmuje regularnie tabletki, nic nie pomijam, nic nie mieszam. No ale zrobilam test i tak jak myslalam NEGATYWNY.
No ale wymienione objawy są wiec to objawy czegos innego chyba...

Od dwoch tygodniu nie calych jestem baaaaardzo zmeczona, ciagle chce mi sie spac i to tak jak nigdy nie mialam np siedze na zajeciach i czuje ze jak sie nie rozruszam pojsciem do toalety to zasne :) Kiedys bylam nocnym markiem a od 2tygodni godzina 9 a ja ledwo mam sile umyc zęby :)
Do tego zmeczenia ciągłegojest mi ciagle nie dobrze, ale w przeciwienstwie od tego co piszenie, to nie rano a po poludniu i ciagle mi cos szkodzi, zjem cos nie takiego albo cos i odrazu czuje ze ciezko mi na żołądku. No i mam zmienne nastroje....w jedej chwili jestem super szczesliwa a za chwile bardzo przygnębiona. I kluje mnie na dole plecow, tak jak by ktos igle wbijał. W głowie mi sie tez kreci czesto.
I jeszcze jedna dziwna rzecz- np siedze dluzej przed kompiterem i jest mi nie dobrze cos ala choroba lokomocyjna, z telewizorem mam to samo, za bardzo sie ktos rusza w filmie i mi juz nie dobrze. No i najgorsze- przybłąkało mi sie jakies zapalenie albo cos pochwy. Jest zaczerwieniona i swędzi. Tzn tak bylo ale juz doprowadzilam do porzadlu.

CZY KTORAS Z WAS MIALA TAKIE OBJAWY I OKAZALO SIE TO CIĄŻĄ?

Wykluczylam mozliwosc zajscia w ciaze bo od paru lat przyjmuje regularnie tabletki, nic nie pomijam, nic nie mieszam. No ale zrobilam test i tak jak myslalam NEGATYWNY.
No ale wymienione objawy są wiec to objawy czegos innego chyba...
Nie miałam takich objawów ale z tego co piszesz to prawdopodobnie wina tego zapalenia idź jak najszybciej do gin.:tak:

dziekuje dziewczyny za tak ekspresową odpowiedz.

Mam jeszcze jedno pytania, sprawdzilam dokladnie i ostatnia tabletke biore w niedziele wiec okolo srody powinnam miec okres. Czy teoretycznie mowiac jesli jest sie w ciazy i sie o tym nie wiem i bierze tabletki to okres sie pojawi bo jest wywolywany przez tabletki? czy mimo tabletek sie nie pojawi?

reklama
Do góry