reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

Cześć,
icon12.gif
jestem tu nowa i mam takie pytanie. Od czerwca przestałam brać tabletki ant. w lipcu nie małam okresu,myslałam że organizm wraca do normy w śierpniu dostałam okres tak jak bym brała tabletki i od tamtej pory okres aniu widu ani słychu, z narzeczonym kochamy się stosując stosunek przerywany(liczymy sie z konsekwencjami),
icon10.gif
od jakiegos czasu zaczełam zauważać że coś jest nie tak: czasem zakręci mi się w głowie, mam takie małe skurcze w podbrzuszu, brobawki na piersiach mi się powiększyły i żyły widać bardziej niz zwykle, i takie dziwne upławy w sensie dużo płynne jak mleko, generalnie to dziwnie się czuje, co o tym sądzicie?? robiłam 2testy ciążowe i nic (ale one mogą zawodzić)

reklama
Cześć,
icon12.gif
jestem tu nowa i mam takie pytanie. Od czerwca przestałam brać tabletki ant. w lipcu nie małam okresu,myslałam że organizm wraca do normy w śierpniu dostałam okres tak jak bym brała tabletki i od tamtej pory okres aniu widu ani słychu, z narzeczonym kochamy się stosując stosunek przerywany(liczymy sie z konsekwencjami),
icon10.gif
od jakiegos czasu zaczełam zauważać że coś jest nie tak: czasem zakręci mi się w głowie, mam takie małe skurcze w podbrzuszu, brobawki na piersiach mi się powiększyły i żyły widać bardziej niz zwykle, i takie dziwne upławy w sensie dużo płynne jak mleko, generalnie to dziwnie się czuje, co o tym sądzicie?? robiłam 2testy ciążowe i nic (ale one mogą zawodzić)

Jeśli ostatni okres miałaś w sierpniu, to test ciążowy wyszedłby pozytywny.

Zawsze możesz udać się na badanie hCG beta i sprawdzić czy nie jesteś w ciąży.

Hej Dziewczyny,
Dawno mnie nie było...
Mam takie pytanie... bo biore luteine juz 4 cykl zaraz zaczen( w 17 dniu cyklu) dzis mam 15 dzien i dostałam plamienie... co to moze oznaczac? Troszke sie wystraszyłam.. Dajcie znac.

Pozdrawiam dziewczyny!!!!

Witam wszystkie Panie i Panów jeśli tutaj przebywają... ;) Pisze pierwszy raz a mój problem wydaje mi sie bardzo nietypowy. Przeczytałam większość postów i powiem szczerze że nie znalazłam takiego przypadku jak mój. W skrócie. Moje cykle są bardzo nieregularne, a wynika to z zaburzeń hormonalnych. Ostatnia miesiączkę miałam w sierpniu, od 5 tygodni mam bóle piersi najpierw słabe ale teraz juz są bardzo dokuczliwe. Byłam u gin robiłam oznaczenie hormonów i wyszło wszystko w normie ( ku mojemu zaskoczeniu i mojej gin też). P. doktor powiedziała mi ze wygląda na to ze była owulacja na usg endometrium dosyć grube a @ ani widu ani słychu. Od kilku dni mam lekkie napiecie w dole brzucha. zrobiłam test i wyszła jedna krecha gruba a druga bardzo bladziutka.Powtórzyłam test innej firmy następnego dnia i nic. Nie wiem co mam myśleć. Czy to może być ciąża? Nie ukrywam ze bardzo bym się ucieszyła bo z mężem staramy sie juz od kilku lat. Napiszcie prosze co o tym myślicie.

reklama
hmmm, ja nie mialam zadnych objawow od strony piersi gdy zaszlam w ciaze, zreszta w ogole nie mialam objawow zewnetrznych, zrobilam test i to w dzien w ktory powinnam normalnie dostac okres i wyszedl pozytywny - 2 wyrazne kreski. A staralismy sie o dziecko wiec po kazdym stosunku obserwowalam i wsluchiwalam sie w swoje cialo, a im wiecej to tak robilam tym bardziej oglupiala chodzilam. Dopiero na koniec 2mc dostalam lekkich mdlosci, ale niemal od poczatku bylam jakas bardziej nerwowa...drazliwa....

Do góry