reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

reklama
a powiedz mi pati mówisz że tak samo miałaś tzn skąpy okres a potem te krwawienia ile trwały i jak wyglądały bo u mnie jak skąpy okres i już 3 dzien je mam i w ktorym bylas juz tygodniu ciązy?

ja lubilam jak tom trzymal reke na brzuszku bo wtedy malenstwo sie uspokajalo... czesto jak w nocy nie moglam spac bo wariowal to tata pomagal :) ojcowska reka zadzialala :D:D:
moja mama jak mowila ze moj brat kopie to my przykladalismy lapki do brzunia i przestawal :/.... - mowila ze zawsze jak ktos dotyka to maly sie uspokaja :D!!!

moja mama jak mowila ze moj brat kopie to my przykladalismy lapki do brzunia i przestawal :/.... - mowila ze zawsze jak ktos dotyka to maly sie uspokaja :D!!!
dokładni u mnie tez tak było, nie wiem moze to glupie ale myslalam wtedy ze dziecko czuje ze to nie reka mamy i sie uspokajało na chwile. jak tatus dotykał to chwila spokoju a pozniej znow wariacje. ale najbardziej mnie rozczulało to jak mąż mowił do brzucha jak mała spała a ona nagle wariacje na całego. teraz jest tak samo jak zobaczy tate albo go usłszy to od razu usmiech i macha raczkami i nozkami z radosci. :-)

No coś w tym jest kobitki.
Jak u mnie malutka szaleje, to ja biorę rękę mojego chłopa i mówię teraz! hulanki swawole- jak tylko jego ręka ląduje na brzuchu- cisza spokój..... :eek: pewnie ma taką minę i się zastanawia: kto to?
Albo się tuli do brzucha i wie że to tata... a tata bardzo spokojny człowiek jest, to może ma też taką moc i tak działa na swoje dziecko? ;-)
Malutka, zauważyłam, ze reaguje na mój głos. Jest spokojna, ja sobie coś pod nosem zaśpiewam i nagle łubudu w brzuchu:-D

reklama
Do góry