reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

patrycja pani doktor zauwazyla slad krwi na przyrzadzie do robienia usg i kazala mi odpoczywac nic poza tym...i kazala mi sie zglosic jesli plamienie by sie nasililo a jak na razie to nie zauwazylam sladu krwi na bieliznie,wiec mysle ze wszystko powinno byc w porzadku

to leż sobie i duuuuuużo odpoczywaj :tak:

reklama
U mnie było tak że skąpy okres miałam 24 kwietnia trwał 5 dni i miał am tak mało co, ale jednak coś było, dostałam go po 17 dniach od poprzedniej @, a 24 maja miałam dwudniowe plamienie pare kropel krwi rano, w ciągu dnia i wieczorem i to było własnie plamienie implatacyjne i to był 4 tydzień ciąży (o czym nie miałam pojęcia:-p)

a wiec z tego co czytam Pati właśnie kiedy miałaś ten skapy okres po 17 dniach zaszłaś bo to równo miesiać ciązy był jak plamiłaś a może to było owulacyjne i dlatego zaszłaś ale ty pewnie sie przytualas przed a ja 12 wiec?

zaczełam myśl i musialam uciekac chodzi o to że ty Pati pewnie przed samym krwawieniem sie przytulalas i to moglo byc owulacyjne i dlatego zaszlas a ja przytulalam sie no powiedzmy ze juz 13 dc a krwawiuenie 16 mialam. ale zobaczymy :):-)

Witam.

Mamy pytanie. Domyślam się że jestem w ciąży wybieram się jutro zarejestrować do lekarza ale chciałabym wiedzieć jak wy obstawiacie.

Moje objawy

-1 okresu nie miałam a drugi mi się też nie pojawił
-Jestem od jakiegoś czasu markotna mogłabym całymi dniami spać
-Mam metaliczny posmak w ustach nie caly czas ale tak napadami raz jednego dnia raz drugiego
-Często oddaje mocz jak na mnie, zbyt często
-Coraz gorzej reaguje na niepasujące dla mnie smaki
-Często jest mi słabo

Dodam że uświadomiłam sobie że mam możliwość bycia w ciąży 3 dni temu a objawy pojawiły się sporo wczesniej
Więc co o tym myślicie?

zaczełam myśl i musialam uciekac chodzi o to że ty Pati pewnie przed samym krwawieniem sie przytulalas i to moglo byc owulacyjne i dlatego zaszlas a ja przytulalam sie no powiedzmy ze juz 13 dc a krwawiuenie 16 mialam. ale zobaczymy :):-)
No w sumie nigdy nie wiadomo czasem owulacja może być wcześniej czasem później, normalnie miałam cykle 34 dniowe a przed zajściem był 17 dniowy więc powiem Ci nigdy nic nie wiadomo;-)
Witam.

Mamy pytanie. Domyślam się że jestem w ciąży wybieram się jutro zarejestrować do lekarza ale chciałabym wiedzieć jak wy obstawiacie.

Moje objawy

-1 okresu nie miałam a drugi mi się też nie pojawił
-Jestem od jakiegoś czasu markotna mogłabym całymi dniami spać
-Mam metaliczny posmak w ustach nie caly czas ale tak napadami raz jednego dnia raz drugiego
-Często oddaje mocz jak na mnie, zbyt często
-Coraz gorzej reaguje na niepasujące dla mnie smaki
-Często jest mi słabo

Dodam że uświadomiłam sobie że mam możliwość bycia w ciąży 3 dni temu a objawy pojawiły się sporo wczesniej
Więc co o tym myślicie?
Jednego testu nie zaszkodzi zrobić, jeśli Ci się spóźnia, to go po prostu zrób potem idź do lekarza gdyby nie wyszedł i będziesz miała rozwiane wątpliwości a objawy podobne są i na okres i na ciąże... mi się spóźniał 3 tygodnie nawkręcałam sobie jeszcze, bo czułam podobne objawy, a jak się okazało ciąży nie było...

Patrycja to chodzi o to że te dwudniowe plamienie było implantacyjnym czy ten niby okres po 17 dniach? i to było 17 dni po skonczonym czy 17 dc. wczoraj mi sie skonczyl ten niby okres i mnie jeden jajnik pobolewał wczoraj i dzisiaj takie jakieś skurcze jakby.

reklama
Patrycja to chodzi o to że te dwudniowe plamienie było implantacyjnym czy ten niby okres po 17 dniach? i to było 17 dni po skonczonym czy 17 dc. wczoraj mi sie skonczyl ten niby okres i mnie jeden jajnik pobolewał wczoraj i dzisiaj takie jakieś skurcze jakby.
to dwudniowe plamienie było implatacyjnym i to było po około 20 dniach od pierwszego dnia @. Napisze Ci jak wyglądały moje cykle od marca:
11 marca-16 marca-@ - cykl 32 dniowy
10 kwietnia-15 kwietnia-@ cykl 17 dniowy
26 kwietnia-30 kwietnia-@ ostatni cykl przed ciążą, plamienie dwudniowe (implatacyjne) było 24-26 maja

Do góry