reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

Tak, wiem, czytałam to. I chyba odstawię te tabletki. A jak będę już po badaniu beta hcg i będę znałą wynik to dam wam znać czy jestem w ciąży, czy nie :-p. Pozdrawiam was wszystkie:-). I dzięki wielkie za wsparcie i rady;-).

Zrobiłabym tak jak napisałaś powyżej.

Zastanawiamy się włąśnie z chłopakiem, czy te 4 ostatnie tabletki, które mi zostały mogą zrobić jakąś różnicę?
Ja twierdzę, że chyba tak, ale on sam nie wie...

Nie jestem lekarzem i nie umiem na to opowiedzieć jednoznacznie. To w końcu tylko 4 tabletki, a z drugiej strony wg ulotki (któraś w końcu po coś jest dołączona do tabletek) należałoby je odstawić.

Zresztą ja to jestem z natury panikara jeśli chodzi o sprawy ciąży, dziecka, zdrowia. Ja bym odstawiła tabletki natychmiast, ale to jest Twoja/Wasza decyzja.

Mam nadzieję, że cokolwiek postanowisz będzie to dobre. :tak:

reklama
Postanowiłam odstawić tabletki, od jutra już ich nie biorę, a w piątek idę na badanie beta hcg. Od zapomnienia tabletki minęło sporo czasu, dlatego myślę, że wynik wyjdzie wiarygodny. Dzięki za wszystko ;-). Jak będę znała wyniki to na pewno się odezwę :tak:.

Postanowiłam odstawić tabletki, od jutra już ich nie biorę, a w piątek idę na badanie beta hcg. Od zapomnienia tabletki minęło sporo czasu, dlatego myślę, że wynik wyjdzie wiarygodny. Dzięki za wszystko ;-). Jak będę znała wyniki to na pewno się odezwę :tak:.

Trzymam kciuki, żeby wynik był taki jakiego chcesz. :tak: Trzymaj się.

ja też bym odstawila tabletki bo niestety moim zdaniem tabletki mogą spowodować poronienie, a przypuszczam, że żadna z Nas nawet ta której się wpadnie nie chciała by poronić. Ja bym odrzuciła tabsy. Dziewczyny niedawno wróciłam z pracy, sporo dziś pracy mialam i jeszcze dodatkowe nerwy bo dwa tygodnie temu zepsul się nam samochod a teraz mechanik krzykną nam 1000 zł :-( Mój Mąż wziął dziś wypłatę i jesteśmy lżejsi o tyle własnie :-( masakra jakaś kurde cały czas wiatr w oczy jak mój Lukasz to mowi :-( jeszcze się pomylilam dziś na kasie i musze oddać 6 zł, niby nie wiele ale zawsze coś. . . zmęczenie mnie bierze :-( za mało nas jest w pracy i się nie wyrabiamy :-( ehh moje ostatnie dni są jakieś dfo bani. Mam nadzieję, że zobacze te dwie kreski na weekendzie to mi się od razu ryj uśmiechnie :-):-):-):-):-):-)

siemka w piątek robie test zobaczymy wiem napewno że bolą mnie piersi nawet mój mąż mówi że jest cos nie tak mam ataki że mi tak duszno i słabo żeby xaraz było mi zimno albo gorąco. na reszte rzeczy nie zwracam uwagi bo wzdecia gazy i ciągłe odbijqnie mogą mniec 100 innych powodów zreszta jak ból piersi ale już niedługo sie okaże co z tego bedzie ale powiem wam ze jak mysle ze moze jednak to ogarnia mnie paniczny strach :no:

pamiętaj kochana, że nie mozesz się stresować bo jakby nie bylo to w razie czego zaszkodzisz dziecku. badz dobrej mysli. oby bylo tak jak sobie tego zyczysz. buźka:tak:

Brrrrrrrryyyyyy

ja też bym odstawila tabletki bo niestety moim zdaniem tabletki mogą spowodować poronienie, a przypuszczam, że żadna z Nas nawet ta której się wpadnie nie chciała by poronić. Ja bym odrzuciła tabsy. Dziewczyny niedawno wróciłam z pracy, sporo dziś pracy mialam i jeszcze dodatkowe nerwy bo dwa tygodnie temu zepsul się nam samochod a teraz mechanik krzykną nam 1000 zł :-( Mój Mąż wziął dziś wypłatę i jesteśmy lżejsi o tyle własnie :-( masakra jakaś kurde cały czas wiatr w oczy jak mój Lukasz to mowi :-( jeszcze się pomylilam dziś na kasie i musze oddać 6 zł, niby nie wiele ale zawsze coś. . . zmęczenie mnie bierze :-( za mało nas jest w pracy i się nie wyrabiamy :-( ehh moje ostatnie dni są jakieś dfo bani. Mam nadzieję, że zobacze te dwie kreski na weekendzie to mi się od razu ryj uśmiechnie :-):-):-):-):-):-)

Jeju jeju rzeczywiście wiart w oczy :-( Oby weekend przyniósł Wam same dobre wiadomości i oszczędzaj się:tak:

siemka w piątek robie test zobaczymy wiem napewno że bolą mnie piersi nawet mój mąż mówi że jest cos nie tak mam ataki że mi tak duszno i słabo żeby xaraz było mi zimno albo gorąco. na reszte rzeczy nie zwracam uwagi bo wzdecia gazy i ciągłe odbijqnie mogą mniec 100 innych powodów zreszta jak ból piersi ale już niedługo sie okaże co z tego bedzie ale powiem wam ze jak mysle ze moze jednak to ogarnia mnie paniczny strach :no:

Andzia Tobie też życzę dwóch kreseczek i lepszego samopoczucia :tak:

Miłego dnia

Nie martw się Kochana to jakiś felerny dzień był:-( Po gorszym dniu przychodzi lepszy;-) Za te dwie kreseczki to trzymamy z moją dzidzią kciuki bo jak to pisze to mnie kopie od środka więc też się udziela:-D

reklama
Do góry