reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

Witam was dziewczyny, jestem tu nowa i jeszcze nie bardzo umiem się odnaleźć... Ale widzę, że tu u was bardzo miła atmosfera :-). Mam taki problem. W pierwszym tygodniu brania tabletek anty zapomniałam wziąć jednaj tabletki. Teraz martwię się że może jestem w ciąży, ponieważ w mojej ulotce z tabletek pisało, że jeśli zapomni się wziąć tabletkę w pierwszym tygodniu należy się liczyć z ryzykiem ciąży. Moje objawy wyglądają tak:
- pobolewanie w podbrzuszu, nie cały czas ale dosyć często w ciągu dnia
- nabrzmiałe i wrażliwe sutki oraz przy nacisku bolące piersi
-okropne zmiany nastroju (mój chłopak ma przerąbane, bo przeważnie dostaje się jemu;-))
Nie wiem co mam myśleć... W przyszłym tygodniu mam zamiar wybrać się na badania beta hcg.
Mam nadzieję, że miło mnie tutaj przyjmiecie i będziecie mnie wspierać:-).

A było tam napisane, że przy pierwszym opakowaniu kiedy organizm się przestawia możesz mieć objawy łudząco podobne do tych ciążowych? Przez lata brałam tabsy i zawsze jak zmieniałam producenta lub zaczynałam brać po przerwie miałam bóle brzucha i piersi, humorki, mdłości. Także się nie przejmuj i poczekaj do terminu @ :tak: A na przyszłość może warto ustawić sobie alarm w telefonie żeby Ci przypominał o tabsach? Ja do dziś mam takowy w mojej komórce, tyle, że teraz przypomina mi o wzięciu metafolinki :sorry::-D

reklama
Cześć Dziewczynki

Wrócilam już do pracy, więć czytam Was szybko i hurtowo odpisuję, póki mam jeszcze troszkę luzu w papierach ;-)

Witam was dziewczyny, jestem tu nowa i jeszcze nie bardzo umiem się odnaleźć... Ale widzę, że tu u was bardzo miła atmosfera :-). Mam taki problem. W pierwszym tygodniu brania tabletek anty zapomniałam wziąć jednaj tabletki. Teraz martwię się że może jestem w ciąży, ponieważ w mojej ulotce z tabletek pisało, że jeśli zapomni się wziąć tabletkę w pierwszym tygodniu należy się liczyć z ryzykiem ciąży. Moje objawy wyglądają tak:
-okropne zmiany nastroju (mój chłopak ma przerąbane, bo przeważnie dostaje się jemu;-))
Nie wiem co mam myśleć... W przyszłym tygodniu mam zamiar wybrać się na badania beta hcg.

Witam w naszym gronie. Objawy, które opisałaś są rzeczywiście takie jak te ciążowe, ale sądzę, że nie powinnaś się martwić na zapas. Trzeba zaczekać spokojnie do terminu miesiączki i w momencie kiedy zacznie się spóźniać, wtedy trzeba zrobić test.

Hej Dziewczynki :-) ja godzine temu weszłam do domku, no to zanim się ogarnęłam to trochę zajęło :-D widzę, że mamy nowe koleżanki na naszym Forum :tak: mile witamy i zapraszamy do odwiedzania nas ;-)Rudzia no wiem, że muszę się oszczedzać ale w tej pracy to wcale nie takie proste :-( tu trzeba robić i tam bo nikt tego za mnie nie zrobi :-( ważne, że jest praca. A jak zobaczę w weekend dwie kreski to polecę do szefa i mu powiem jaka jest sytuacja a z niego jest równy gość to na bank mnie zrozumie ;-) kładę się spać bo jutro co prawda znowu na 14 to sobie pośpię ale z rana troche obowiązków też mam ;-) buźki i spijcie dobrze moje kochane. Bo ja cosik ostatnio źle sypiam, jakieś koszmary mam albo glupie te sny :-( ehh ale cóż :-) papapa :-p

Fajnie jest mieć szefa, który rozumie jak kobieta zachodzi w ciążę. Też mam takiego (mam nadzieję że taki jest). Jednak uważaj na siebie jeśli tylko możesz i poobijaja się troszkę w tej pracy :tak:

Witajcie dziewczynki,
widzę, że jedna Lutóweczka tu zagląda, buźka Patrycja214 :-)
Ja mogę napisać tylko o sobie tyle, że po poważnych przejściach z moim facetem przez chwilę pomyśleliśmy, żeby mieć dziecko.. I im dłużej nam nie wychodziło, tym bardziej się do siebie zbliżaliśmy i tego chcieliśmy! Ale przez 10 miesięcy nic(oboje zdrowi, bez nałogów, ja 24, on 26 lat, ale od razu mówię, że nie badaliśmy dni płodnych, śluzu ani nic takiego, nie czekaliśmy z ustęsknieniem na okres, po prostu kochaliśmy się zawsze kiedy mieliśmy ochotę, czasem parę razy dziennie:zawstydzona/y:), już wybraliśmy sobie kotka "na zastępstwo" i byliśmy zapisani na wizytę w sprawie płodności...aż tu nagle trzeba było zmienić cel wizyty na prowadzenie ciąży:-)a więc trzymajcie się ciepło wszystkie, które się staracie i czekacie, bo raczej u każdej w końcu się pojawi Kruszynka, czego Wam życzę!!
A co objawów, to na szczęście ominęły mnie wymioty...uffff :) jedynie co to w pierwszym miesiącu nabrzmienie piersi, bolesność brzucha przez tydzień jak przy okresie (a wcześniej tylko jeden dzień przed...) i rozdrażnienie (zostało do dziś :-p) no i okres spóźnił mi się ledwo dzień czy dwa, no i cztery testy pokazały dwie kreseczki...jejku kiedy to było...ach a teraz już zbliżamy się do połowy ciąży, wiemy, że jest synek, jesteśmy miesiąc po ślubie... matko ale się nad sobą rozmarzyłam...:-D
pozdrawiam Was serdecznie!!

Witam. Rzeczywiście piękna historia strań o dzidzię. Gratuluję serdecznie i życzę powodzonka :-)

A było tam napisane, że przy pierwszym opakowaniu kiedy organizm się przestawia możesz mieć objawy łudząco podobne do tych ciążowych? Przez lata brałam tabsy i zawsze jak zmieniałam producenta lub zaczynałam brać po przerwie miałam bóle brzucha i piersi, humorki, mdłości. Także się nie przejmuj i poczekaj do terminu @ :tak: A na przyszłość może warto ustawić sobie alarm w telefonie żeby Ci przypominał o tabsach? Ja do dziś mam takowy w mojej komórce, tyle, że teraz przypomina mi o wzięciu metafolinki :sorry::-D

Zgadzam się w 100%. Dlatego powyżej napisałam, że zamiast się martwić to trzeba zaczekać, bo te objawywy to moga być wywołane przez tableki i co dopiero rozpoczęcie ich zażywania. :tak: Zatem PatiMyszka głowa do góry, będzie dobrze :tak:

Hejka kochane ;-) ja właśnie się szykuję do pracki, znowu miałam ciężką noc, już trzecia z rzędu :-( co chwilę się budziłam i w ogóle jakoś niespokojnie ostatnio śpię . . . ale piątek wolny mam to odpocznę sobię ;-) a jak się czują dziś ciężarówki ?? :-p mam nadzieję, że dobrze. buziaczki i miłego dzionka życzę, ja dziś znowu do 22 od 14 pracuję. :sorry: paaa:-D

Hejka kochane ;-) ja właśnie się szykuję do pracki, znowu miałam ciężką noc, już trzecia z rzędu :-( co chwilę się budziłam i w ogóle jakoś niespokojnie ostatnio śpię . . . ale piątek wolny mam to odpocznę sobię ;-) a jak się czują dziś ciężarówki ?? :-p mam nadzieję, że dobrze. buziaczki i miłego dzionka życzę, ja dziś znowu do 22 od 14 pracuję. :sorry: paaa:-D
Miłego dnia w pracy;-) nie przemęczaj się;-)
Dzień dobry dziewczynki ja mam dzisiaj trochę pracy pare raportów do napisania ale w wolnej chwili Was podczytuje:-) miłego Dnia Dziewczynki:-);-)

nie martw sie tak jak dziewczyny pisza zaczekaj do @ i wtedy zrob tescik... i jak kiedys gin zmienil tabsy to wymiotowalam dalej niz widzialam, humorki itd... tyle co ja sie wtedy nerwow najadlam to ojjjjj.... tak wiec nerwy w kieszen i czekamy :) a no i witam Cie seredcznie w naszym gronie ;-)

Witajcie dziewczynki,
widzę, że jedna Lutóweczka tu zagląda, buźka Patrycja214 :-)
Ja mogę napisać tylko o sobie tyle, że po poważnych przejściach z moim facetem przez chwilę pomyśleliśmy, żeby mieć dziecko.. I im dłużej nam nie wychodziło, tym bardziej się do siebie zbliżaliśmy i tego chcieliśmy! Ale przez 10 miesięcy nic(oboje zdrowi, bez nałogów, ja 24, on 26 lat, ale od razu mówię, że nie badaliśmy dni płodnych, śluzu ani nic takiego, nie czekaliśmy z ustęsknieniem na okres, po prostu kochaliśmy się zawsze kiedy mieliśmy ochotę, czasem parę razy dziennie:zawstydzona/y:), już wybraliśmy sobie kotka "na zastępstwo" i byliśmy zapisani na wizytę w sprawie płodności...aż tu nagle trzeba było zmienić cel wizyty na prowadzenie ciąży:-)a więc trzymajcie się ciepło wszystkie, które się staracie i czekacie, bo raczej u każdej w końcu się pojawi Kruszynka, czego Wam życzę!!
A co objawów, to na szczęście ominęły mnie wymioty...uffff :) jedynie co to w pierwszym miesiącu nabrzmienie piersi, bolesność brzucha przez tydzień jak przy okresie (a wcześniej tylko jeden dzień przed...) i rozdrażnienie (zostało do dziś :-p) no i okres spóźnił mi się ledwo dzień czy dwa, no i cztery testy pokazały dwie kreseczki...jejku kiedy to było...ach a teraz już zbliżamy się do połowy ciąży, wiemy, że jest synek, jesteśmy miesiąc po ślubie... matko ale się nad sobą rozmarzyłam...:-D
pozdrawiam Was serdecznie!!
witam nowa ciezaroweczke ;-);-)

Hej Dziewczynki :-) ja godzine temu weszłam do domku, no to zanim się ogarnęłam to trochę zajęło :-D widzę, że mamy nowe koleżanki na naszym Forum :tak: mile witamy i zapraszamy do odwiedzania nas ;-)Rudzia no wiem, że muszę się oszczedzać ale w tej pracy to wcale nie takie proste :-( tu trzeba robić i tam bo nikt tego za mnie nie zrobi :-( ważne, że jest praca. A jak zobaczę w weekend dwie kreski to polecę do szefa i mu powiem jaka jest sytuacja a z niego jest równy gość to na bank mnie zrozumie ;-) kładę się spać bo jutro co prawda znowu na 14 to sobie pośpię ale z rana troche obowiązków też mam ;-) buźki i spijcie dobrze moje kochane. Bo ja cosik ostatnio źle sypiam, jakieś koszmary mam albo glupie te sny :-( ehh ale cóż :-) papapa :-p
wiem jak to jest w pracy czasami tak bywa ze nie da sie poobijac ;-) ale mimo wszystko uwazaj na siebie... ja tez z niecierpliwoscia czekam na twoje II kreseczki ;-);-)

milej pracki kochana :*
Miłego dnia w pracy;-) nie przemęczaj się;-)
Dzień dobry dziewczynki ja mam dzisiaj trochę pracy pare raportów do napisania ale w wolnej chwili Was podczytuje:-) miłego Dnia Dziewczynki:-);-)

witaj patrycjo :) jak tam dzionek mija??

A dobrze dobrze tylko dziś trochę pracy 4 raporty muszę zdać do 15.00 więc się mobilizuje i sprężam żeby zdążyć i mieć jeszcze czas na ploteczki z Wami:-D A jak Twoje samopoczucie dzisiaj?:-)

a dzis duzo lepiej wyspalam sie wkoncu... len nadal mnie nie opuszcza ale sloneczko dzis swieci u nas wiec i ja duzo lepiej sie czuje...
nie przemeczaj sie hehehr aporty nie uciekna;-);-);-)

a dzis duzo lepiej wyspalam sie wkoncu... len nadal mnie nie opuszcza ale sloneczko dzis swieci u nas wiec i ja duzo lepiej sie czuje...
nie przemeczaj sie hehehr aporty nie uciekna;-);-);-)
to super że się wyspałaś;-) ja się pewnie wyśpię w sobotę;-) U nas też śliczna pogoda ale dopiero po 16 będę mogła z niej skorzystać:sorry: Wiem że nie uciekną ale jak muszą być dziś zdane to muszą być zrobione:-( nikt mnie nie wyręczy:sorry: Jedyne co mogę przemęczyć to tyłek od siedzenia i palce od pisania:-D ale na to się nie umiera:-D

to super że się wyspałaś;-) ja się pewnie wyśpię w sobotę;-) U nas też śliczna pogoda ale dopiero po 16 będę mogła z niej skorzystać:sorry: Wiem że nie uciekną ale jak muszą być dziś zdane to muszą być zrobione:-( nikt mnie nie wyręczy:sorry: Jedyne co mogę przemęczyć to tyłek od siedzenia i palce od pisania:-D ale na to się nie umiera:-D

ja mam w sobote wyjatkowo wolne bo udalo nam sie umowic do polskiego konsula - wyjatkowo przyjmuje w naszym miescie bo tak to trzeba specjalnie jechac do edinburgha - a moj kacper jeszcze nie ma paszportu wiec moze uda nam sie cos zalatwic bo nie chce polskiegp paszportu dla niego tylko brytyjski z polskim za duzo roboty....

reklama
hej dziewczyny obiecalam ze sie odezwe.... a wiec jednak dostalam tego czego nei chcialam ( zawsze regularne) a tu prosze spoznila sie 3 dni,pewnie przez emocje... tak czytam opowiesci dziewczyn ktore sie staraja i staram sie nie nakrecac bo to nie pomoze, musze sie wyluzowac. fajnie ze jestescie, duzo dziewczyn robi tu dobra robote :-) pozdrawiam

Do góry