reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BÓLE PIERSI-do którego tygodnia ciąży?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
O bólach głowy już marudziłyśmy, więc jak łakniesz naszych żalów to zobacz - chyba w głównym wątku :-D Skrótowo: niestety objaw towarzyszący ciąży. Czasem łeb 'napiżdża' przez cały I trymestr (moja przyjaciólka miała na przemian z wymiotami:sick:). Mnie na szczęście bolał tylko kilka dni. Najlepiej nic nie brać tylko starać się przetrwać. Ale jak bardzo boli to chyba najlepszy paracetamol w tym trymestrze - ale to wiadomość do sprawdzenia bo nie wiem czy mi się coś nie pomieszało. Ja nic nie brałam - tak na wszelki wypadek.

Słuchajcie, czy oprócz takiej standardowej nadwrażliwości na dotyk, zdarza Wam się, że Was nagle i niespodziewanie kłują piersi? Mnie czasem tak zakłuje że oddech mi zabiera. I nie wiem czy sie martwić czy olać temat.

reklama
Efilo tak to normalne mnie też czasami tak zakłują. Także nie zawracaj sobie tym głowy;-)

Mnie piersi zaczęły boleć jeszcze przed @ - dokładnie w 29dc. I tak zostało - ale bolą tylko przy dotyku, więc norma :-)

no u mnie piersi nadal tkliwe i jak ściągam stanik to czuję jak się ciężkie baloniki opuszczają;-) ale cieszę się że mnie pobolewają-mam nadzieję że dzidzia sobie zdrowo rośnie

ja ,miałam spokój ostatni tydzień a dziś jakiś koszmar i to w pracy, miałam ochotę obłożyć je kostkami lodu ;-) . dlaczego twierdzicie że bóle i objawy inne świadcza o dobrze rozwijajacej sie ciaży?

Wcale nie świadczą :-p Po prostu zapewniają nam komfort, że "coś się dzieje" ;-)
Inna sprawa, jeśli objawy są i nagle wszystkie ustępują - wtedy ciupasem do gina!!!

witajcie kobietki:) ja wlasnie mam taki problem nie mam miesiaczki a powinna juz ja miec piersi staly sie jakies takie nienaturalnie twarde i obrzmiale i ta sennosc jest straszna... juz sama nie wiem co mam mysles:( chciala bym byc w ciazy ale boje sie ze te piersi to z innego powodu... ratujcie!! to mozliwe zeby na samym poczatku ciazy bolaly cycuszki???

rurka,
zależy co to jest ten początek
ale z doświadczenia kobitek wynika że ból piersi pojawia się jakieś dwa tygodnie po dwóch kreseczkach. Więc prędzej byś wiedziała z testu niż z objawów.
Ale kto wie? Każda kobieta inna, a ciąża to już w ogóle... :tak:

Rurka moje cycuszki bolały całe na tydzien przed@ ,która sie nie pojawiła ,az z kazdym dniem po terminie bolały jeszcze bardziej i bola do teraz ,wiec......;-)

reklama
z tego co sie orientuje to jest (jezeli to ciaza) jakis 2-3 tydzien... i bola calt czas...juz sama nie wiem czy to ciaza czy jakies inne COS...:-( postanowilam zrobic jutro test i zarejestrowalam sie na piatek do gonekologa:-D znacie jakies skuteczne metody zeby pozbyc sie bolu? nie chciala bym brac zadnych tabletek...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry