reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skurcze twardnienie macicy od 14 tygodnia.

reklama
Picie i siusianie to moje podstawowe czynności przy moim aktualnym trybie życia🤣 A piję tyle że aż zaczęłam mieć wyrzuty sumienia z powodu plastiku który generuje 🤪 Mąż się śmieje że nie nadąża już że zgrzewkami...
Ale też tak mam że jak pęcherz pełny to i brzuch bardziej twardnieje, stąd może czujesz to napieranie.
Minie Ci bardzo szybko . Ja sama jak widzę że zakładałam temat w sierpniu, to nie mogę uwierzyć że minęło już tyle czasu.
Moja ciąża też jest po stracie, niestety strach i obawy nie mijają z czasem, i pewnie zostaną z nami do końca, ale jestem przekonana że wszystko skończy się szczęśliwie i właśnie tego nam życzę. 😘
Na początku ciąży miałam taka awersje do wody, bo potrafiłam nią zwymiotować. Więc domyślam się jakie mam braki składników mineralnych . Nie zdawałam sobie sprawy że magnez tak działa cuda. Serio od wczoraj biorę go i dzis inny brzuch. Za to ciut więcej śluzu. Ale leczę się na infekcje Więc to też może być powód. Bo jak u ciebie było z upławami?. Staram się nie czytać internetow, bo widzę że tam dużo śluzu koloru białego plus napinanie brzucha to na pewno szyjka. Więc wolę zapytać osoby która ma podobny problem 😁.

Szyjkę najdokładniej mierzy usg dopochwowe. Mi lekarka aktualnie tylko palpacyjnie określa czy jest ok, I na usg przez powłoki brzuszne . Śluz to jak najbardziej może być infekcja, mogą być wypływające leki jeśli masz dopochwowe, a może być po prostu coraz bardziej zaawansowana ciąża😁 Ja śluzu mam coraz więcej w miarę upływu czasu, kolor biały albo kremowy i lekarz mówi że jest ok, a nawet określa jego ilość i wygląd w opisie badań jako "prawidłowe". Co do tego że akurat teraz zwiększyła Ci się ilość to może być przypadek :)

Dobrze że po magnezie Ci lepiej . 🤍 Jak będziesz go brała regularnie ( ja biore co 8h) to na dłuższą metę na pewno będzie jeszcze większa różnica. A co do picia wody, to jest ona ważna cały czas, ale wiadomo jak to z początkami ciąży. Nic nie smakuje🤭. Ważne że teraz zaczęłaś dużo pić bo oprócz uzupełniania magnezu , to woda ładnie wypłukuje bakterie z pęcherza ( wiem coś o tym), no i sprawia że maluszek ma odpowiednią ilość wód płodowych. :)

Dobrze że po magnezie Ci lepiej . 🤍 Jak będziesz go brała regularnie ( ja biore co 8h) to na dłuższą metę na pewno będzie jeszcze większa różnica. A co do picia wody, to jest ona ważna cały czas, ale wiadomo jak to z początkami ciąży. Nic nie smakuje🤭. Ważne że teraz zaczęłaś dużo pić bo oprócz uzupełniania magnezu , to woda ładnie wypłukuje bakterie z pęcherza ( wiem coś o tym), no i sprawia że maluszek ma odpowiednią ilość wód płodowych. :)
Dziękuję Ci dobra duszyczko 💜🌸. Wasze rady działają. Tak mialam jakąś infekcje grzybicza, i brałam dopochwowo invag. Więc pewnie on się wypłukuje . Co do wody,to zawsze piła bardzo dużo. A teraz, trochę się przestraszyłam .Bo podczas badan krwi krew mega ciemna,ledwo leci😂. Więc woda,woda,woda. Zalety jej picia jak widać są duże. Tak jak piszesz ,bakterie wyplucze i wód będzie odpowiednio dużo. Jest też jeszcze jeden kluczowy plus. Mniej rzucam się na jedzenie 😁😝a apetyt to w tej ciąży mam nie mały 😀😂

reklama
Do góry