reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BÓLE PIERSI-do którego tygodnia ciąży?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
I wróciły bóle piersi... a do tego dziś po raz pierwszy Eryk ciągnał za pępowinkę, w opisie 26 tyg jest napisane chyba na onecie że dzidzi to własnie robi :p

Sorga po czym poznałaś, żę ciągnie za pępowinę?

Sorga, a czym się to objawia??? Bo ja nic takiego nie czuję:-( .
Poza tym trochę zaczynam się martwić, bo mnie nic z piersi nie leci. W pierwszej ciąży leciało przy przyciśnięciu, a teraz nic a nic.:no:

no bo miałam wrażenie ciagniecia na pepku... i tak sobie powiedziałam że to chyba to, skro akurat w tym tyg ma zacząć ciagnąć, i to pisali że całkiem mocno ale żeby sie nie martwić bo nasza pepowina jest do tego przystosowana, zdaje się że kilka z was juz tego doświadczyło a ja mówiłam że nie wiem o co biega- no i juz wiem. Zaraz poszukam tego artykułu. :tak:

oto cytat:
Odruch chwytania. Chwytanie jest jednym z tych właśnie odruchów. Jeśli podasz noworodkowi palec, zadziwi cię siła, z jaką go chwyci. Właśnie teraz dziecko ćwiczy ten odruch. Jego ulubioną zabawką do ciągnięcia jest pępowina, którą lubi szarpać i targać. Nie martw się – pępowina na pewno wytrzyma te zabawy.
a całość znajdziesz tu

Dziewczyny a wy dusicie sobie sutki czy jak? bo mi z piersi nic a nic nie leci ale tez ja ich nie naciskam ani nie dusze. W ogole boje sie ze to boli:-(

a w kalendarzu Babyboom, w 26 tyg masz napisane że tylko niektore kobiety maja siare, inne nie maja jej do porodu...

Dziewczyny a wy dusicie sobie sutki czy jak? bo mi z piersi nic a nic nie leci ale tez ja ich nie naciskam ani nie dusze. W ogole boje sie ze to boli:-(

Monia ja ich nie naciskam, chociaż ostatnio mój mąż próbował i oberwał za to:baffled:. Myślę że nie masz się czym martwić mi tez jeszcze siara nie leci, raz tylko miałam plamę na bluzce, ale na 100% nie jestem pewna że to siara. A jak będziesz na siłę naciskała to na pewno będzie bolało:tak: .

reklama
no ja nawet sobie tego nie wyobrazam:wściekła/y: co za bol! Poprostu sie pytam bo naczytalam sie ze dziewczyny dusza sutki i sprawdzaja czy cos leci itd. W ogole po co mi to?! Ja nie chce by cos mi teraz juz kapalo. ja mam suche brodawki, moze nawet lekkie strupki na nich czy cos i zostawiam je w spokoju.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry